img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Her er Mercedes’ nye kunderacer
I dag avduker Mercedes-AMG sin nye GT3 kunderacer. En bedre ramme for arrangementet kunne de neppe funnet.

Bilen ble nettopp avduket på Nürburgring. Ikke bare er det en bane hvor bilen har høstet heder og ære, men denne helgen er et par hundre tusen fans samlet der for å overvære det årlige 24-timersløpet.

Nå har ikke dette 24-timersløpet samme internasjonale status som det som gikk på Le Mans forrige helg, men for tyskerne er dette det store. Det er det også når det gjelder deltagelse med rundt 200 biler på startstreken – tre ganger så mange som på Le Mans!

Inntil 250.000 mennesker rigger seg opp med mat og drikke for hele helga langs den drøyt 20 kilometer lange Nordsløyfa. Og de kommer igjen og igjen, år etter år. De ivrigste kommer til Nürburg flere dager før løpet for å sikre seg den beste utsikten.

Jeg har vært så heldig å få overvære begge disse klassikerne flere ganger, og jeg kan på det varmeste anbefale at du tar en tur.

Mens fabrikkteamene dominerer de grommeste klassene på Le Mans, er det bare såkalte privat-team på Ringen. Men ikke la deg lure – fabrikkene er sterkt involvert med ekspertise og deleforsyning. Og de låner gjerne ut sine førere til de beste teamene.

Ekte racingfans bør unne seg å dra på et av disse løpene minst én gang i livet. Spesielt nå som vi har norske førere som er med i verdenstoppen og kjører for å vinne disse klassikerne. Dennis Olsen og Christian Krognes sitter begge i potensielle vinnerbiler denne helgen.

Men det jeg skulle fortelle om er den nye racerbilen – Mercedes-AMG GT3 som nettopp ble avduket. Forgjengeren har gjort det strålende på Nordsløyfa siden debuten i 2015, og den er absolutt med i toppstriden denne helgen også.

At den er solgt i over 130 eksemplarer gjør den til en av de mest vanlige i klassen. Derfor er nykommeren selvsagt tuftet på all erfaring fra forgjengeren, men forbedret på en rekke områder.

Ikke bare har Mercedes-AMG laget en bil de hevder er raskere enn forgjengeren, den skal også være mer driftssikker, bedre beskyttet, samt enklere og rimeligere å vedlikeholde. Det må jo låte som musikk i ørene til de potensielle kundene (som er profesjonelle racing-team).

Blant tiltakene for å redusere kostnader er at 6,3-liters V8 motoren ikke trenger å overhales like ofte som før. Fronten er optimert med hensyn til aerodynamikk, men den gir også bedre beskyttelse for radiatoren og utsatte komponenter som motor, aksel, styring osv.

Hver omdreining en mekaniker må foreta med en skiftenøkkel i depotet betyr tapte tideler på banen, så den nye Mercedes-AMG GT3 er gjort mer servicevennlig på en rekke områder. For eksempel kan nå frontsplitter og bakving reguleres raskere, luftfilter skiftes raskere etc.

En ny egenskap i GT3-bilen er en Drop Start-funksjon: Så snart bilen slippes ned fra de innebygde luftjekkene som er standard i GT3, startes motoren automatisk uten at føreren foretar seg noe som helst. Nye tideler spart.

At den har et uttrykk som sier «Fløtt deg!» er jo heller ingen ulempe – selv stillestående ser den ut som en vinnerbil.

De mange detaljene som skiller GT3 fra gatebilen er ikke der for syns skyld – de er viktige aerodynamiske detaljer som sørger for redusert luftmotstand og økt marktrykk hvilket betyr enda raskere rundetider.

Mercedes-AMG setter sin ære i å levere det det definerer som en ferdig utviklet bil som er klar for konkurranser. Bilen som er vist på Nürburgring i dag skal nå testes ut grundig ut året.

De første teamene får biler som er klare til 2020-sesongen, og dersom du lurer er prislappen 399.000 euro ekskl. avgifter for en bil klar for sprintløp.

Dere som er spesielt interessert finner de tekniske detaljer her – videreformidlet på engelsk.

Technical specifications of the new Mercedes-AMG GT3*:

Engine

AMG 6.3-Liter V8 naturally aspirated engine (6,208 cm3)

Transmission

Sequential AMG 6-speed competition gearbox

Electronics

Motorsport electrics incl. multi-adjustable ABS and AMG TRACTION CONTROL

Wheels/Tyres

AMG alloys, 18", forged

[front 325/680-18 / rear 325/705-18]

Brakes

[front 390 mm / rear 355 mm]

brake balance configuration via balance beam

Suspension

Double wishbone front and rear

Adjustable competition dampers via compression and rebound, adjustable anti-roll bars

Weight

< 1,285 kg*

Tank Volume

120 litres, competition safety tank

Length

max. 4,746 mm

Width

max. 2,049 mm

Height

max. 1,238 mm

Price

399.000,- EUR without tax (Sprint Spec.)

*FIA homologation, depending on BoP classification


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Folkelig Folkevogn
Volkswagen i Brasil har avduket en ny, kompakt-crosser. Den er først aktuell for lokale markeder, men kan på sikt bli global.
Les mer
layid-bilde1
Ladbar SUV fra Citroën
Nå starter salget av hybridversjonen av Citroën C5 Aircross. Vi gir deg priser og flere detaljer.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2020
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2020.
Les mer
layid-bilde3
Oppgradert Mini Countryman
Dagen generasjon Mini Countryman ble lansert i 2017. Dermed er tiden inne for en midtlivs oppgradering av både teknikk og design.
Les mer
layid-bilde4
Vårnyheter i kø hos BMW
BMW priser våren med en rekke nyheter og oppgraderinger. Mest aktuelt for Norge er en ny ladbar stasjonsvogn - med firehjulsdrift.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Effektiv kombinasjon
Mercedes-forhandlere i Tyskland åpner nå for salg av GLC 300 de, en modell som kan bli midt i blinken for det norske markedet.
Les mer
layid-bilde6
Muskel-SUV fra Alpina
BMW-spesialistene hos Alpina er klar med sin spesialversjon av BMWs største SUV. Her er det muskelkraft og luksus i utsøkt kombinasjon.
Les mer
layid-bilde7
Her er Porsche 911 Targa
Med 911 Targa lanserer Porsche sin tredje karosserivariant av den nye sportsbilen. Den er på plass i august.
Les mer


layid-bilde8
Ny variant på Kamiq
Les mer
toppsak-bilde9
Nå kommer Fords store Explorer
For et år siden annonserte Ford at de skulle hente 7-seteren Explorer til Norge. Nå er den endelig på plass.
Les mer
layid-bilde10
Retro i ny innpakning
Les mer
layid-bilde11
Kinesisk designperle skal til Europa
Les mer
layid-bilde12
Amerikansk bestselger til Norge
Les mer
layid-bilde13
Skoda leverer i pose og sekk
Når Skoda lanserer sin etterlengtede el-SUV gir de kundene mange valgmuligheter.
Les mer
layid-bilde14
Volumselgere på løpende bånd
For noen uker siden hadde de færreste nordmenn hørt om Xpeng. Nå har det kinesiske merket lansert nok en ny modell. Den er som skapt for Norge.
Les mer
toppsak-bilde15
Stor kineser til Europa - via Norge
Du ser elbussene deres daglig i Stor-Oslo, men nå vil kinesiske BYD også selge sine personbiler i Norge. Og hva er vel mer naturlig enn å starte i Norge?
Les mer
layid-bilde16
Aggressiv prising på ny elbil
Les mer
layid-bilde17
Peugeot realiserer muskelbil
Les mer
layid-bilde18
A6 Avant som ladbar hybrid
Audi lanserer A6 Avant som ladbar hybrid. Den får anstendig rekkevidde, men mister plass i bagasjerommet.
Les mer
layid-bilde19
Ny Kina-bil til Norge
I februar observerte vi denne på prøveskilter i Oslo. Nå er det klart at Xpeng G3 skal selges i Norge, som en konkurrent til Tesla Model Y og en rekke andre nykommere som er på vei.
Les mer
layid-bilde20
Genesis imponerer igjen og igjen
Hyundais luksusmerke lar vente på seg i Europa, men det hindrer dem ikke å hoste opp den ene skjønnheten etter den andre.
Les mer
layid-bilde21
Tre sylindre pluss strøm for Land Rover
Nå er den nye drivlinjen for Range Rover Evoque og Land Rover Discovery Sport offentlig. En kjent motor er kappet til tre sylindre, og det ligger 109 ekstra hester i bakakselen.
Les mer
layid-bilde22
Her kommer Yaris Cross
Toyota hadde planlagt å lansere sin nye kompakt-SUV på bilutstillingen i Genève. Slik gikk det som kjent ikke, men i dag er den presentert virtuelt. Vi gir deg de viktigste nyhetene.
Les mer
toppsak-bilde23
Audi A3 i alternativ form
Her er de første bildene av Audi A3 Sedan. Hvem sa at kompakte sedaner ikke kunne være elegante?
Les mer
layid-bilde24
El-Lexus med lang lade-tid og kort rekkevidde
I løpet av oktober slipper Lexus løs elektrisk UX 300e i Norge. Den burde hatt bedre rekkevidde og større hurtigladefart.
Les mer
layid-bilde25
Klodens siste analoge superbil
T50 heter Gordon Murrays nyeste superbil. Hans 50. konstruksjon - de fleste geniale, og hans 50. år som bilkonstruktør. 100 kjennere har virkelig noe å se frem til.
Les mer
layid-bilde26
Aks som nærmer seg umulig
Hvor raskt kan man kjøre fra null til 100? En gruppe japanske entusiaster har jobbet et par år med svaret. Nå skal resultatet i produksjon, i femti eksemplarer.
Les mer
layid-bilde27
Frem fra glemselen
Les mer
toppsak-bilde28
Nathalie var klar
I fjor møtte vi en av de gamle Genèvekrigerne i helt ny sammenheng. Gumpert hadde inngått et slags kompaniskap med kinesiske Aiways.
Les mer
layid-bilde29
Monoton? Ikke akkurat
Les mer
layid-bilde30
Valkyrien nærmer seg
Aston Martin har nettopp sluppet noen bilder av sin toppmodell i landeveis-utgave, samtidig som de forteller om tre modeller som deltar i sertifiseringsarbeidet. Bilen nærmer seg åpenbart produksjon.
Les mer
layid-bilde31
Flere Volvoer med plugg
Volvo utvider satsingen på ladbare hybrider i Norge og lanserer et nytt motoralternativ på modellene V60 og XC60. Samtidig ruller Volvo nå ut et nytt begrep - Recharge.
Les mer
layid-bilde32
Carmen fra Boulogne
I fjor var det en arving av Hispano Suiza-grunnleggeren som møtte opp i Genève med en ganske omfattende konseptutgave av luksusbilen. I år skulle han vært der med en litt mer sportslig versjon.
Les mer
toppsak-bilde33
Apex må vente
Her har vi en annen kjapp bil vi gjerne skulle møtt i Genève. Bilen var klar den, men utstillingen var ikke. Noen detaljer fikk vi da.
Les mer
layid-bilde34
En kineser som kommer
Les mer
layid-bilde35
En ny stjerne fra Sri Lanka
Les mer
layid-bilde36
Eksklusiv Zenvo-presentasjon
Zenvo er fast innslag på Genève-messen. I år måtte de i stedet invitere til et privat lite selskap hjemme i Danmark.
Les mer
layid-bilde37
Gammelt nytt fra Eadon Green
Eadon Green har ikke vært i Genève mer enn et par år. Men er så gjennomført eksentrisk at et besøk der er obligatorisk. I år må vi dessverre gjøre besøket virtuelt isteden.
Les mer
layid-bilde38
Fra Bulgaria med en god idé
Opprinnelig kom Sin Cars fra Bulgaria, men i dag tilhører de den spennende underskogen av britiske spesialprodusenter. Men her betyr «spesial» litt mer enn bare en og annen sportsbil.
Les mer