img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
94 bilder i galleri
Her er nye 3-serie Touring
Her kommer nye 3-serie Touring, og den får en egenskap som mange nordmenn vil elske.

Tradisjonen tro følger stasjonsvognen noen måneder etter sedanen når BMW lanserer en ny 3-serie. Men om den kommer sent, så kommer den godt. Og enda bedre skal det bli. For første gang i historien kommer den nemlig også som ladbar hybrid – noe som betyr lave avgifter og gunstig pris i Norge.

– I 2019 kommer BMW-nyhetene som perler på en snor, vi er nå midt i en av våre største modelloffensiver noensinne. I mars lanserte vi BMW 3-serie Sedan, og i september får den selskap av helt nye BMW 3-serie Touring. sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Tradisjonelt har 3-serien vært en global bestselger for BMW i årevis, men de siste årene har den fått tøff konkurranse fra SUV-er og i elbillandet Norge har den måtte spille statistens rolle i forhold til i3.

Ifølge OFV ble det registrert 642 nye BMW 3-serie i 2018, ned fra 906 året før.

Mens det tradisjonelt har vært stasjonsvognen som har hatt høyest markedsandel, er det sedanen som har dominert de siste årene. Det skyldes ene og alene at den har vært tilbudt som prisgunstig ladbar hybrid. Det blir det endringer på nå.

Typisk BMW
Designen er umiskjennelig BMW, med de nye linjene man kjenner igjen fra sedan-modellen.

Sideprofilen til stasjonsvognen preges av de korte overhengene, den stigende linjen som går fra fronten til bakenden og sidevinduene som smalner bak sammen med den fallende taklinjen.

Eksteriørdesign-alternativene M Sport, Luxury Line og Sport Line, har alle hver sine individuelle karakterer.

Mer plass, mindre vekt
Sjette generasjonen 3-serie Touring større enn forgjengeren i alle retninger – noe som kommer både fører og passasjerer til gode.

Modellen er 76 mm lenger og måler nå 4709 mm. Bredden har økt med 16 mm, til 1827 mm og høyden med 8 mm, til 1470 mm. Akselavstanden er også strukket med 41 mm, til 2851 mm samtidig som sporvidden er økt med 43 mm foran og 21 mm bak.

Bagasjerommet har et volum på 500 liter som øker til 1510 liter når bakseteryggene legges ned – en økning på henholdsvis 5 og 10 liter fra utgående modell.

Mer komfort
Automatisk åpning av bagasjeromsluken er standard, og den klassiske BMW-finessen med separat åpning av bakruten for innlasting av handleposer etc. er selvsagt på plass.

Standard er også akustikkglasset i frontruten for økt innvendig komfort. Om ønskelig kan også siderutene bestilles med akustikkglass.

De som ønsker seg ekstra lys i nattemørket, kan bestille bilen med laserlys som strekker seg opptil 530 meter med fjernlysene på.

50:50
I typisk BMW-manér er vektfordelingen mellom for- og bakaksel 50:50 på alle modeller. Utstrakt bruk av aluminium bidrar til at vekten er redusert sammenlignet med forrige generasjon til tross for de økte dimensjonene. Tyngdepunktet ligger også lavere enn tidligere.

Et helt nytt chassis sørger for at støtdemperne gir en enda mer komfortabel og sportslig opplevelse på veien.

Motorer og priser
Ved lanseringen i september tilbys først tre motorvarianter – alle i kombinasjon med 8-trinn Steptronic automatgir og xDrive firehjulsdrift.

Modell:

Pris:

Effekt:

Dreiemoment:

0-100 km/t:

Toppfart:

320d xDrive Touring (4 syl)

Fra kr. 515.300

190 hk

400 Nm

7,4 sek

225 km/t

330d xDrive Touring (6 syl)

Fra kr. 670.000

265 hk

580 Nm

5,4 sek

250 km/t

330i xDrive Touring (4 syl)

Fra kr. 596.500

258 hk

400 Nm

5,8 sek

250 km/t

Kort tid senere følger også BMW M340i xDrive Touring. Den har sekssylindret bensinmotor som yter 374 hk med et dreiemoment på 500 Nm. Sprinten 0-100 km/t går da unna på 4,5 sekunder og toppfarten nås ved 250 km/t.

Ladbar Touring
Så til dere som venter på stasjonsvogn med plug-in teknologi – i 2020 lanseres BMW 330e Touring, som blir BMWs aller første ladbare stasjonsvogn.

Tilsvarende sedanen 330e kommer den med en elektrisk motor som integreres i den 8-trinns automatgirkassen, og kobles til en firesylindret bensinmotor.

Samlet effekt fra de to motorene er til vanlig 252 hk, men gjennom den nye funksjonen XtraBoost økes totaleffekten med ytterligere 40 hk i inntil 10 sekunder, slik at samlet effekt blir 292 hk.

Du kommer deg kjapt ut fra lyskrysset med 0-100 på 6,1 sekunder. Den elektriske rekkevidden er beregnet til 63 km målt etter den gjeldende NEDCcoor-metoden, basert på WLTP-typegodkjenning.

BMW nevner ikke firehjulsdrift med et ord, så bakhjulsdrift blir inntil videre eneste alternativ dersom du vil ha en ladbar hybrid. De tekniske utfordringene er trolig overkommelige, så dette er kun et spørsmål om hva markedet ønsker.

Teknikk og førerglede
Nye 3-serie Touring inneholder selvsagt de siste nyvinninger når det gjelder komfort og sikkerhet. De autonome egenskapene til den adaptive cruise-kontrollen er betraktelig videreutviklet, for eksempel kan bilen memorere de siste 50 meterne føreren kjører, for så å benytte dette minnet til å betjene rattet automatisk når man rygger samme strekning senere.

Det heldigitale instrumentpanelet «Live Cockpit Professional» og det nye infotainment-systemet har også fått nye tilgjengelige funksjoner.

Premiere i juni
BMW 3-serie Touring får sin verdenspremiere allerede denne måneden.

Sammen med helt nye BMW 1-serie, BMW M8 Coupé og Cabriolet, samt den oppgraderte versjonen av BMW X1, er 3-serie Touring et av høydepunktene når BMW Group arrangerer sin egen bilmesse på BMW Welt i München 25.-27. juni. Der skal man heller ikke utelukke at flere nyheter dukker opp.
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde1
Nå kan du bestille ny Passat
Volkswagen åpner nå for bestilling av en oppgradert Passat som kommer på markedet i september. Det er liten tvil om hvilken variant som blir norsk bestselger.
Les mer
layid-bilde2
Her er nye 3-serie Touring
Her kommer nye 3-serie Touring, og den får en egenskap som mange nordmenn vil elske.
Les mer
layid-bilde3
Bentleys nye luksus-limo
Bentley har nettopp lansert Continental GT i nye versjoner, og nå følger den mektige sedanen etter.
Les mer
layid-bilde4
Her er Mercedes GLB
Det var Mercedes-Benz i USA som i natt fikk æren av å avduke nye GLB. Med tid og stunder kommer den også til Europa.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Skodas femte kineser
Man strekker seg langt for å tilfredsstille sine viktigste kunder. Skoda viser en forsmak på deres femte SUV for Kina.
Les mer
layid-bilde6
Her kommer BMW M8
BMW har lenge forberedt oss på at 8-serien skal toppes med M-modeller. Nå er de første modellene klare, men vi har mer i vente.
Les mer
layid-bilde7
Audi lanserer ny A6 Allroad
Det er en populær norgesvenn som fornyes når Audi lanserer fjerde generasjon A6 Allroad.
Les mer


layid-bilde8
Appetittvekker fra Kia
Les mer
toppsak-bilde9
Nok en elbil klar for bestilling
Nå begynner det å bli mange reservasjonslister å forholde seg til. I dag åpner Opel sin, for nye Corsa e. Om du heller vil ha en Ampera kan du vel nærmest spasere inn i butikken og hente den.
Les mer
layid-bilde10
Seat starter turné i Oslo
Les mer
layid-bilde11
Audi lanserer ladbar Q5
Les mer
layid-bilde12
Ferraris nyeste plug-in
Les mer
layid-bilde13
Mye nytt fra BMW
BMW presenterer en rekke nye modellvarianter og oppgraderinger. Nordmenn kan glede seg over flere nye ladbare alternativer.
Les mer
layid-bilde14
Første Skoda med plugg
Som en del av Volkswagen Gruppen må Skoda tålmodig vente på tur når det gjelder å ta i bruk innovasjoner. Nå starter de elektrifiseringen.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er nye BMW 1-serie
BMW har i dag sluppet bilder og informasjon om tredje generasjon 1-serie. Bilen er ny tvers gjennom og for første gang utstyrt med forhjulsdrift.
Les mer
layid-bilde16
Så lang rekkevidde får elektrisk Opel Corsa
Les mer
layid-bilde17
58 km elektrisk DS-7 Crossback-rekkevide
Les mer
layid-bilde18
Oppgraderer Discovery
Ny grill, nye støtfangere og LED-lykter foran og bak er den synlige endringen på Land Rover Discovery Sport, men Snart blir Land Rover Discovery Sport også ladbar.
Les mer
layid-bilde19
Nå kan alle reservere Hondas lille elbil
Tirsdag morgen åpnet Honda for at alle som ville kunne reservere den lille elbilen e.
Les mer
layid-bilde20
Bildrømmer fra Uganda
Hvorfor skal ikke Afrika, nummer to i verden både i areal og folketall, ha sin egen, selvstendige bilindustri? I Uganda er de nå i ferd med å realisere en slik tanke.
Les mer
layid-bilde21
Her er Fords nye råtass
Ford viste i dag frem de første bildene av den helt nye råtassen Ford Focus ST som stasjonsvogn.
Les mer
layid-bilde22
Audi strammer opp A4
Audi A4 får en facelift etter fire år på markedet. I den forbindelse lanseres en supersprek dieselvariant.
Les mer
toppsak-bilde23
MINIs sprekeste får mer krutt under panseret
MINI John Cooper Works Clubman og Countryman får nå over 300 hk.
Les mer
layid-bilde24
Opel Grandland X Hybrid4: Ladbar 300-hester med 4x4
Opel fortsetter sin strategi mot elektrifisering av alle modeller når de mot slutten av året lanserer Grandland X Hybrid4.
Les mer
layid-bilde25
Den siste av arten?
Rike mennesker har problemer - akkurat som du og jeg. Bare på et annet plan. Rike mennesker kjører også biler - akkurat som du og jeg. Men på et annet plan det også. NB: Dette er IKKE en «test», ikke engang en prøvekjøring, med en fantastisk Bentley Continental GTC. Men den er LANG!
Les mer
layid-bilde26
Nå kan du bestille Volkswagen ID.
Fra i dag kan du sette deg på liste for å bli blant de fremste i køen på Volkswagens kommende elbil.
Les mer
layid-bilde27
Snart oppgraderes Kona
Les mer
toppsak-bilde28
Den måtte jo bare realiseres
Nå avslører Porsche en dårlig skjult hemmelighet - deres nydelige Speedster settes i produksjon.
Les mer
layid-bilde29
Mercedes EQC: Prisen er klar
Les mer
layid-bilde30
Elbil med Morgan-gener
For en gangs skyld, når vi presenterer en ny elbildrøm fra et start-up-selskap, er den verken kinesisk eller overdrevent Super. Men engelsk og ganske kjapp allikevel.
Les mer
layid-bilde31
Sniktitt på ny 8-er
BMW har sendt ut en første teaser på den kommende 8-serie Gran Coupe. Det nærmer seg med andre ord lansering.
Les mer
layid-bilde32
Ladbar DS får norsk pris
Dersom du har ventet på den ladbare hybridversjon av DS7 Crossback, kan du trøste deg med at ventingen nå går inn i siste fase. Prisene er i alle fall klare.
Les mer
toppsak-bilde33
Hyundai oppgraderer Ioniq
Hyundai har i dag sendt ut de første bildene av en oppgradert Ioniq. De viktigste endringene er økt rekkevidde og nytt sikkerhetsutstyr.
Les mer
layid-bilde34
Mercedes EQC i nærmiljøet
Les mer
layid-bilde35
Prisløft for ny Soul
Les mer
layid-bilde36
Lotus i sitt andre hjemland
Det var på tide at Lotus fikk en skikkelig lansering i Kina etter at Geely overtok henne fra Proton for ett år og elleve måneder siden. I Shanghai bød hun faktisk på en av de virkelige store meldingene.
Les mer
layid-bilde37
Mystisk kineser i New York
De som følger med hadde nok ventet denne bilen på Shanghai-utstillingen. I stedet dukket den opp i New York. Her er bakgrunnen mer utydelig enn det som er vanlig med kinesiske superbiler man aldri har hørt om før.
Les mer
layid-bilde38
Ny Passat GTE på snarvisitt i Norge
Torsdag var den nye ladbare versjonen av Volkswagen Passat på snarvisitt til Norge.
Les mer