img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
94 bilder i galleri
Her er nye 3-serie Touring
Her kommer nye 3-serie Touring, og den får en egenskap som mange nordmenn vil elske.

Tradisjonen tro følger stasjonsvognen noen måneder etter sedanen når BMW lanserer en ny 3-serie. Men om den kommer sent, så kommer den godt. Og enda bedre skal det bli. For første gang i historien kommer den nemlig også som ladbar hybrid – noe som betyr lave avgifter og gunstig pris i Norge.

– I 2019 kommer BMW-nyhetene som perler på en snor, vi er nå midt i en av våre største modelloffensiver noensinne. I mars lanserte vi BMW 3-serie Sedan, og i september får den selskap av helt nye BMW 3-serie Touring. sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

Tradisjonelt har 3-serien vært en global bestselger for BMW i årevis, men de siste årene har den fått tøff konkurranse fra SUV-er og i elbillandet Norge har den måtte spille statistens rolle i forhold til i3.

Ifølge OFV ble det registrert 642 nye BMW 3-serie i 2018, ned fra 906 året før.

Mens det tradisjonelt har vært stasjonsvognen som har hatt høyest markedsandel, er det sedanen som har dominert de siste årene. Det skyldes ene og alene at den har vært tilbudt som prisgunstig ladbar hybrid. Det blir det endringer på nå.

Typisk BMW
Designen er umiskjennelig BMW, med de nye linjene man kjenner igjen fra sedan-modellen.

Sideprofilen til stasjonsvognen preges av de korte overhengene, den stigende linjen som går fra fronten til bakenden og sidevinduene som smalner bak sammen med den fallende taklinjen.

Eksteriørdesign-alternativene M Sport, Luxury Line og Sport Line, har alle hver sine individuelle karakterer.

Mer plass, mindre vekt
Sjette generasjonen 3-serie Touring større enn forgjengeren i alle retninger – noe som kommer både fører og passasjerer til gode.

Modellen er 76 mm lenger og måler nå 4709 mm. Bredden har økt med 16 mm, til 1827 mm og høyden med 8 mm, til 1470 mm. Akselavstanden er også strukket med 41 mm, til 2851 mm samtidig som sporvidden er økt med 43 mm foran og 21 mm bak.

Bagasjerommet har et volum på 500 liter som øker til 1510 liter når bakseteryggene legges ned – en økning på henholdsvis 5 og 10 liter fra utgående modell.

Mer komfort
Automatisk åpning av bagasjeromsluken er standard, og den klassiske BMW-finessen med separat åpning av bakruten for innlasting av handleposer etc. er selvsagt på plass.

Standard er også akustikkglasset i frontruten for økt innvendig komfort. Om ønskelig kan også siderutene bestilles med akustikkglass.

De som ønsker seg ekstra lys i nattemørket, kan bestille bilen med laserlys som strekker seg opptil 530 meter med fjernlysene på.

50:50
I typisk BMW-manér er vektfordelingen mellom for- og bakaksel 50:50 på alle modeller. Utstrakt bruk av aluminium bidrar til at vekten er redusert sammenlignet med forrige generasjon til tross for de økte dimensjonene. Tyngdepunktet ligger også lavere enn tidligere.

Et helt nytt chassis sørger for at støtdemperne gir en enda mer komfortabel og sportslig opplevelse på veien.

Motorer og priser
Ved lanseringen i september tilbys først tre motorvarianter – alle i kombinasjon med 8-trinn Steptronic automatgir og xDrive firehjulsdrift.

Modell:

Pris:

Effekt:

Dreiemoment:

0-100 km/t:

Toppfart:

320d xDrive Touring (4 syl)

Fra kr. 515.300

190 hk

400 Nm

7,4 sek

225 km/t

330d xDrive Touring (6 syl)

Fra kr. 670.000

265 hk

580 Nm

5,4 sek

250 km/t

330i xDrive Touring (4 syl)

Fra kr. 596.500

258 hk

400 Nm

5,8 sek

250 km/t

Kort tid senere følger også BMW M340i xDrive Touring. Den har sekssylindret bensinmotor som yter 374 hk med et dreiemoment på 500 Nm. Sprinten 0-100 km/t går da unna på 4,5 sekunder og toppfarten nås ved 250 km/t.

Ladbar Touring
Så til dere som venter på stasjonsvogn med plug-in teknologi – i 2020 lanseres BMW 330e Touring, som blir BMWs aller første ladbare stasjonsvogn.

Tilsvarende sedanen 330e kommer den med en elektrisk motor som integreres i den 8-trinns automatgirkassen, og kobles til en firesylindret bensinmotor.

Samlet effekt fra de to motorene er til vanlig 252 hk, men gjennom den nye funksjonen XtraBoost økes totaleffekten med ytterligere 40 hk i inntil 10 sekunder, slik at samlet effekt blir 292 hk.

Du kommer deg kjapt ut fra lyskrysset med 0-100 på 6,1 sekunder. Den elektriske rekkevidden er beregnet til 63 km målt etter den gjeldende NEDCcoor-metoden, basert på WLTP-typegodkjenning.

BMW nevner ikke firehjulsdrift med et ord, så bakhjulsdrift blir inntil videre eneste alternativ dersom du vil ha en ladbar hybrid. De tekniske utfordringene er trolig overkommelige, så dette er kun et spørsmål om hva markedet ønsker.

Teknikk og førerglede
Nye 3-serie Touring inneholder selvsagt de siste nyvinninger når det gjelder komfort og sikkerhet. De autonome egenskapene til den adaptive cruise-kontrollen er betraktelig videreutviklet, for eksempel kan bilen memorere de siste 50 meterne føreren kjører, for så å benytte dette minnet til å betjene rattet automatisk når man rygger samme strekning senere.

Det heldigitale instrumentpanelet «Live Cockpit Professional» og det nye infotainment-systemet har også fått nye tilgjengelige funksjoner.

Premiere i juni
BMW 3-serie Touring får sin verdenspremiere allerede denne måneden.

Sammen med helt nye BMW 1-serie, BMW M8 Coupé og Cabriolet, samt den oppgraderte versjonen av BMW X1, er 3-serie Touring et av høydepunktene når BMW Group arrangerer sin egen bilmesse på BMW Welt i München 25.-27. juni. Der skal man heller ikke utelukke at flere nyheter dukker opp.
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
BMW forbereder nytt flaggskip
Det er fortsatt et par år til BMW setter iNext i produksjon, men forberedelsene er godt i gang for det nye, selvkjørende flaggskipet-
Les mer
layid-bilde1
Audis nye familieracer
25 år etter originalen lanserer Audi en ny versjon av RS6 - familiebilen for dem som egentlig ønsker en sportsbil.
Les mer
layid-bilde2
Taycan knuser rekkeviddeangsten
For mye Taycan i det siste? Ta med dette: Med den kan du kjøre fra Trondheim til sydspissen av Italia på 24 timer.
Les mer
layid-bilde3
Kamiq er Skodas nye og lille crossover
For de mange som ladbare biler ikke er et alternativ for, velger en god del av dem en SUV fra Skoda. Derfor kan Skoda Kamiq bli en viktig bil de nærmeste årene.
Les mer
layid-bilde4
N Line gir sprekere utseende
Hyundai bruker N-betegnelsen på sine sportslige modeller. Men nå blir også N Line en utstyrsbetegnelse.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde6
Her er T-Roc Cabriolet
Volkswagen viser de første offisielle bilder av T-Roc Cabriolet som skal premierevises i Frankfurt neste måned.
Les mer
layid-bilde7
Nye Cayenner med plugg
Porsche lanserer nå en ny generasjon ladbare hybrider i Cayenne-familien. Det kan bety salgsboost.
Les mer


layid-bilde8
Legendariske XJ13 i ny tapping
Les mer
toppsak-bilde9
Enda mer Stinger enn Stinger
Stol på engelskmennene. De er fremdeles lekne. Ikke noe er vel mer logisk og engelsk enn å bygge opp en banelysten utgave av Stinger?
Les mer
layid-bilde10
Nye Zoe - priset og klar
Les mer
layid-bilde11
Karma til Monterey
Les mer
layid-bilde12
En rimeligere e-tron
Les mer
layid-bilde13
911 Carrera i to karosserier
Porsche lanserer nå de nye innstegsmodellene i 911-serien. Noen direkte sinker blir de langt fra.
Les mer
layid-bilde14
Salgsklar Skoda med plugg
Denne uken åpner Skoda ordrebøkene for sin første ladbare hybrid. Superb iV blir attraktivt priset i kjent Skoda-stil.
Les mer
toppsak-bilde15
Audi med ny nisjemodell
Audi lanserer A1 Citycarver, en småtøff bil basert på A1 Sportback.
Les mer
layid-bilde16
Listers hårete føner
Les mer
layid-bilde17
Nytt navn hos Audi
Les mer
layid-bilde18
Monster fra Hennessey
Svart er tøft. Plan er tøft. 6x6 er ekstra tøft. Hennesseys Goliath har alt - ganger to!
Les mer
layid-bilde19
En Lotus som forvirrer
Selv om Lotus har vært innom mange blindveier og omveier i løpet av sine 70 år, er verdiene til merkevaren fremdeles smart, enkel og lett. Og et greit navn. Men ikke nå lenger.
Les mer
layid-bilde20
de Tomaso er tilbake - på et vis
En av de etterhånden altfor mange meningsløse såkalte superbilene dukket opp på Goodwood nylig. Med de Tomaso logoen på, selv om det er vanskelig å se forbindelsen mellom dagens bil og det muntre eventyret i Modena som ble startet i 1959 og som for lengst burde vært begravet.
Les mer
layid-bilde21
Ny Corvette med midtstilt motor
Chevrolet har introdusert åttende generasjon Corvette. For første gang får den midtstilt motor.
Les mer
layid-bilde22
Facelift for Mazda2
Mazda har i dag startet salget av en ny 2-er på hjemmemarkedet. En viktig nyhet er navnet.
Les mer
toppsak-bilde23
Skoda fornyer SUV-ene
Skoda foretar oppgraderinger av Karoq og Kodiaq foran modellåret 2020. Forskjellen oppdages lettest bakfra.
Les mer
layid-bilde24
Ny favoritt i oransje
Mazda er flinke til å markere jubileer. Nå er MX-5 30 år, og det markeres med en spesialutgave i frisk farge og begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde25
Comeback (med en hake)
Etter nærmere et års opphold kommer nå Mercedes C-Klasse tilbake som ladbar hybrid. Men det spørs om den blir like pop som forgjengeren, nå må du nemlig innom andre pumper når tanken skal fylles.
Les mer
layid-bilde26
Kunderacere fra øst og vest
Audi og Toyota har presentert nye racerbiler med «Til salgs»-plakat i løpet av siste uke. De skal inn i hver sin kategori.
Les mer
layid-bilde27
Bentleys fremtidsvisjon
Les mer
toppsak-bilde28
Her er Minis nye elbil
Det har vært knyttet stor spenning til elbilen fra Mini. Nå er den endelig offentlig.
Les mer
layid-bilde29
Nok en BMW pick-up
Les mer
layid-bilde30
Porsche-debut på Goodwood
Porsche har i dag avduket sin nye 911 RSR på Goodwood Festival. Dette er en bil Dennis Olsen vil få mye glede av de neste årene.
Les mer
layid-bilde31
Den fine balansegangen
Når Audi nå lanserer sin nye S8 påstår de å ha funnet den rette formelen for dynamikk og komfort.
Les mer
layid-bilde32
Peugeot priser elbilen
De mange som står på venteliste for å sikre seg en Peugeot e-208 får i dag vite prisen på bilen.
Les mer
toppsak-bilde33
Opel oppgraderer Astra
Etter fire år på markedet får Opel Astra en midtlivsoppgradering med ny teknikk.
Les mer
layid-bilde34
Ny Captur får en fordel i Norge
Les mer
layid-bilde35
BMW lanserer ny X6
Les mer
layid-bilde36
Taycan på verdensturne
Det er fortsatt en stund til den offisielle debuten, men Porsche varmer opp med en liten runde på tre kontinenter.
Les mer
layid-bilde37
Volvo utvider VIP-programmet
Volvo har alltid vært gode på sikkerhet, men så sikre biler som disse har de aldri tidligere tilbudt.
Les mer
layid-bilde38
Oppgradering for Audi Q7
Fire år etter lanseringen får Audis store SUV en midtlivs-oppgradering slik at den kan holde koken noen år til.
Les mer