img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
29 bilder i galleri
Mye nytt fra BMW
BMW presenterer en rekke nye modellvarianter og oppgraderinger. Nordmenn kan glede seg over flere nye ladbare alternativer.

Det er i hovedsak modeller som kommer på markedet utover høsten BMW nå lar oss få et innblikk i. I tillegg har vi jo også omtalt nye BMW 1-serie som fra generasjonsskiftet får forhjulsdrift

Vi starter med X1 som kom på markedet i 2015 og som nå får en midtlivs oppdatering. Det dreier seg som vanlig om kosmetiske detaljer og mer effektive drivlinjer med lavere utslipp.

Ladbar
Men for nordmenn som er glade i biler med stikkontakt er nok den viktigste nyheten at også X1 kommer som ladbar hybrid, om enn ikke før første kvartal neste år. I mars 2020 lanseres nemlig plug-in hybriden BMW X1 xDrive 25e.

En TwinPower Turbo-bensinmotor på 125 hk med et dreiemoment 220 Nm driver framakselen, mens elmotoren på 95 hk med et dreiemoment på 165 Nm driver bakakselen. Firehjulsdriftsystem ligner på det som i dag finnes i den populære BMW 225xe.

Bruttokapasiteten på høyspenningsbatteriet blir 9,7 kWh og den elektriske rekkevidden blir over 50 km, målt etter den gjeldende NEDCcorr-normen* basert på WLTP-typegodkjenning som BMW benytter for alle modeller.

Vi loves mer informasjon om BMW X1 xDrive 25e til høsten.

Oppgradert 225xe
Den ladbare hybriden BMW 225xe får nytt og større batteri på 9,7 kWh (brutto). Dermed øker den elektriske rekkevidden med mer enn 25 %, og blir opptil 47 kilometer*.

Nye alternativer i 3-serien
Siste generasjon BMW 3-serie sedan ble lansert i Norge i mars. I sommer utvides modellporteføljen med flere nye motoralternativer.

Plug-in hybriden BMW 330e er ventet å bli den mestselgende modellen i Norge. Fremdriften kommer fra en elektrisk motor som jobber sammen med en firesylindret bensinmotor, men en samlet effekt på 252 hk med en elektrisk rekkevidde blir på opptil 60 km*.

Mens vi venter på en ny M3 er M340i xDrive den foreløpige toppmodellen i den nye 3-serien. Med 374 hk og et dreiemoment på 500 Nm, går 0-100 km/t unna på 4,4 sekunder.

Med de nye modellene kommer også nye eksteriørfarger og interiørdetaljer, samt en rekke muligheter fra BMW Individual for skreddersøm fra øverste hylle. Senere i år kommer også stasjonsvognen, BMW 3-serie Touring.

Ladbar 5-serie sedan
Plug-in hybriden BMW 530e får større batteri, mer standardutstyr og kan nå også leveres med xDrive firehjulsdrift. Dermed er i alle fall ett norsk ønske innfridd. Så får vi håpe den også dukker opp som stasjonsvogn for alle som ønsker en slik variant.

Med den økte kapasiteten, øker også den elektriske rekkevidden med mer enn 30 %. BMW 530e kan nå kjøre opp til 64 km* på den elektriske motoren alene. For den nye versjon med firehjulsdrift, BMW 530e xDrive, er den elektriske rekkevidden opp til 57 km.*

V8-motoren i BMW M550i xDrive Sedan oppgraderes slik at den nå byr på 530 hk og et dreiemoment på 750 Nm.

Rimeligere 8-serie
Helt nye BMW 8-serie Coupé og Cabriolet ble lansert i begynnelsen av året. Først ut var modellene M850i xDrive (530 hk, bensin) og 840d xDrive (320 hk, diesel).

Nå utvides motorfamilien med en ny sekssylindret bensinmotor på 340 hk i modellen 840i xDrive. Senere i år lanseres 4-dørs versjonen Gran Coupé. Så vil også toppmodellene med betegnelsen M8 komme på alle de tre variantene.

Ladbar X5
Siste generasjon BMW X5 ble lansert i november 2018. Nå utvides modellporteføljen med tre nye motoralternativer.

Ny innstegsvariant blant dieselmotorene blir X5 25d xDrive med en firesylindret motor på 231 hk og et dreiemoment på 540 Nm.

I den andre enden av skalaen kommer X5 M50i xDrive, med en V8-bensinmotor på 530 hk og et dreiemoment på 750 Nm. Volumselgeren i Norge blir uten sammenligning plug-in hybriden, BMW X5 45e xDrive.

Denne er utstyrt med en TwinTurbo-rekkesekser på 3 liter som yter 286 hk, med et dreiemoment på 450 Nm. Den elektriske motoren leverer alene 112 hk med 265 Nm dreiemoment.

Samlet effekt fra de to motorene er 394 hk, med maks dreiemoment på 600 Nm. Høyspenningsbatteriet har en kapasitet på 18,4 kWh og den elektriske rekkevidden er oppgitt til 80 km*.

Bilen leveres som standard med luftfjæring på begge aksler og elektronisk styrte dempere, og kan om ønskelig utstyres med tilhengerfeste.

BMW X7
Den nye storebroren i BMWs X-familie er nettopp lansert. Nå kan den også bestilles med en V8-bensinmotor på 530 hk og et dreiemoment på 750 Nm. Til tross for sine voluminøse proporsjoner, går sprinten fra 0-100 allikevel unna på 4,7 sekunder for nye BMW X7 M50i xDrive.

Foruten de nye motoralternativene på de ulike BMW-modellene, er også ny teknikk en del av oppgraderingene for modellårskiftet.

Akustisk fotgjengervarsling blir for eksempel standard for elektrifiserte modeller. Siden introduksjonen av elektrifiserte biler har et av diskusjonstemaene vært sikkerheten til fotgjengere og andre trafikanter i møte med helt stillegående biler.

Fra sommeren 2019 er alle nye elektrisk drevne biler lovpålagt å gi fra seg lyd når de kjøres helelektrisk. Akustisk varsel for fotgjengere blir dermed standard for samtlige av BMWs plug-in hybrider, samt BMW i3, uten pristillegg.

Lydgeneratoren vil alltid være aktiv når bilen startes og lyden er høyere i hastigheter mellom ca. 5 km/t og 30 km/t. I hastigheter mellom 30 km/t og 50 km/t avtar lydnivået suksessivt, og i hastigheter over 50 km/t er den avstengt.

Lyden som skapes er målt til maksimalt 63 dB og oppleves ifølge BMW ikke som sjenerende for fører eller passasjerer.

Alle de nevnte nye modellene kan nå bestilles hos norske BMW-forhandlere. Vi loves enda flere BMW-nyheter i løpet av kort tid.

* Elektrisk rekkevidde er oppgitt etter gjeldende NEDCcorr/NEDC2.0-norm etter WLTP-typegodkjenning.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
BMW forbereder nytt flaggskip
Det er fortsatt et par år til BMW setter iNext i produksjon, men forberedelsene er godt i gang for det nye, selvkjørende flaggskipet-
Les mer
layid-bilde1
Audis nye familieracer
25 år etter originalen lanserer Audi en ny versjon av RS6 - familiebilen for dem som egentlig ønsker en sportsbil.
Les mer
layid-bilde2
Taycan knuser rekkeviddeangsten
For mye Taycan i det siste? Ta med dette: Med den kan du kjøre fra Trondheim til sydspissen av Italia på 24 timer.
Les mer
layid-bilde3
Kamiq er Skodas nye og lille crossover
For de mange som ladbare biler ikke er et alternativ for, velger en god del av dem en SUV fra Skoda. Derfor kan Skoda Kamiq bli en viktig bil de nærmeste årene.
Les mer
layid-bilde4
N Line gir sprekere utseende
Hyundai bruker N-betegnelsen på sine sportslige modeller. Men nå blir også N Line en utstyrsbetegnelse.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde6
Her er T-Roc Cabriolet
Volkswagen viser de første offisielle bilder av T-Roc Cabriolet som skal premierevises i Frankfurt neste måned.
Les mer
layid-bilde7
Nye Cayenner med plugg
Porsche lanserer nå en ny generasjon ladbare hybrider i Cayenne-familien. Det kan bety salgsboost.
Les mer


layid-bilde8
Legendariske XJ13 i ny tapping
Les mer
toppsak-bilde9
Enda mer Stinger enn Stinger
Stol på engelskmennene. De er fremdeles lekne. Ikke noe er vel mer logisk og engelsk enn å bygge opp en banelysten utgave av Stinger?
Les mer
layid-bilde10
Nye Zoe - priset og klar
Les mer
layid-bilde11
Karma til Monterey
Les mer
layid-bilde12
En rimeligere e-tron
Les mer
layid-bilde13
911 Carrera i to karosserier
Porsche lanserer nå de nye innstegsmodellene i 911-serien. Noen direkte sinker blir de langt fra.
Les mer
layid-bilde14
Salgsklar Skoda med plugg
Denne uken åpner Skoda ordrebøkene for sin første ladbare hybrid. Superb iV blir attraktivt priset i kjent Skoda-stil.
Les mer
toppsak-bilde15
Audi med ny nisjemodell
Audi lanserer A1 Citycarver, en småtøff bil basert på A1 Sportback.
Les mer
layid-bilde16
Listers hårete føner
Les mer
layid-bilde17
Nytt navn hos Audi
Les mer
layid-bilde18
Monster fra Hennessey
Svart er tøft. Plan er tøft. 6x6 er ekstra tøft. Hennesseys Goliath har alt - ganger to!
Les mer
layid-bilde19
En Lotus som forvirrer
Selv om Lotus har vært innom mange blindveier og omveier i løpet av sine 70 år, er verdiene til merkevaren fremdeles smart, enkel og lett. Og et greit navn. Men ikke nå lenger.
Les mer
layid-bilde20
de Tomaso er tilbake - på et vis
En av de etterhånden altfor mange meningsløse såkalte superbilene dukket opp på Goodwood nylig. Med de Tomaso logoen på, selv om det er vanskelig å se forbindelsen mellom dagens bil og det muntre eventyret i Modena som ble startet i 1959 og som for lengst burde vært begravet.
Les mer
layid-bilde21
Ny Corvette med midtstilt motor
Chevrolet har introdusert åttende generasjon Corvette. For første gang får den midtstilt motor.
Les mer
layid-bilde22
Facelift for Mazda2
Mazda har i dag startet salget av en ny 2-er på hjemmemarkedet. En viktig nyhet er navnet.
Les mer
toppsak-bilde23
Skoda fornyer SUV-ene
Skoda foretar oppgraderinger av Karoq og Kodiaq foran modellåret 2020. Forskjellen oppdages lettest bakfra.
Les mer
layid-bilde24
Ny favoritt i oransje
Mazda er flinke til å markere jubileer. Nå er MX-5 30 år, og det markeres med en spesialutgave i frisk farge og begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde25
Comeback (med en hake)
Etter nærmere et års opphold kommer nå Mercedes C-Klasse tilbake som ladbar hybrid. Men det spørs om den blir like pop som forgjengeren, nå må du nemlig innom andre pumper når tanken skal fylles.
Les mer
layid-bilde26
Kunderacere fra øst og vest
Audi og Toyota har presentert nye racerbiler med «Til salgs»-plakat i løpet av siste uke. De skal inn i hver sin kategori.
Les mer
layid-bilde27
Bentleys fremtidsvisjon
Les mer
toppsak-bilde28
Her er Minis nye elbil
Det har vært knyttet stor spenning til elbilen fra Mini. Nå er den endelig offentlig.
Les mer
layid-bilde29
Nok en BMW pick-up
Les mer
layid-bilde30
Porsche-debut på Goodwood
Porsche har i dag avduket sin nye 911 RSR på Goodwood Festival. Dette er en bil Dennis Olsen vil få mye glede av de neste årene.
Les mer
layid-bilde31
Den fine balansegangen
Når Audi nå lanserer sin nye S8 påstår de å ha funnet den rette formelen for dynamikk og komfort.
Les mer
layid-bilde32
Peugeot priser elbilen
De mange som står på venteliste for å sikre seg en Peugeot e-208 får i dag vite prisen på bilen.
Les mer
toppsak-bilde33
Opel oppgraderer Astra
Etter fire år på markedet får Opel Astra en midtlivsoppgradering med ny teknikk.
Les mer
layid-bilde34
Ny Captur får en fordel i Norge
Les mer
layid-bilde35
BMW lanserer ny X6
Les mer
layid-bilde36
Taycan på verdensturne
Det er fortsatt en stund til den offisielle debuten, men Porsche varmer opp med en liten runde på tre kontinenter.
Les mer
layid-bilde37
Volvo utvider VIP-programmet
Volvo har alltid vært gode på sikkerhet, men så sikre biler som disse har de aldri tidligere tilbudt.
Les mer
layid-bilde38
Oppgradering for Audi Q7
Fire år etter lanseringen får Audis store SUV en midtlivs-oppgradering slik at den kan holde koken noen år til.
Les mer