img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
30 bilder i galleri
Porsche lanserer Cayenne Coupé
Nå kommer et nytt alternativ for dem som ønsker en SUV med mest mulig sportslige egenskaper.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Porsche har planlagt en ny variant basert på Cayenne. BMW var jo alene med såkalte SUV-coupéer i en årrekke, men de siste årene har både Mercedes og Audi lansert sine alternativer.

Og nå kommer altså også Porsche på banen – og det er ingen grunn til ikke å forvente at de tar sikte på å tilby den barskeste bilen i gata.

– Coupéen har alle de tekniske høydepunktene fra nye Cayenne, men har en enda mer dynamisk design og nye tekniske detaljer som posisjonerer den som mer progressiv, atletisk og emosjonell, sier Oliver Blume, styreformann i Porsche.

Forskjellen ligger i hekken
Som navnet indikerer er det primært hekken som skiller Cayenne Coupé fra den ordinære SUV-modellen. Den har en adaptiv hekkspoiler, en baksetebenk utformet som to separate seter, og to alternative takløsninger.

Frontruten og A-stolpene er slankere enn på SUV-en takket være at taket er senket med rundt 20 mm i front. Redesignede bakdører bakdører og skjermer gjør bilen 18 mm bredere over skulderpartiet – noe som bidrar til et mer muskuløst uttrykk.

En annen detalj i hekken er at skiltplatene er flyttet fra bakluken til støtfangeren, det bidrar også til at bilen visuelt ligger nærmere bakken.

(saken fortsetter)

Aktiv aerodynamikk
Ifølge Porsche er dagens Cayenne Turbo den første SUV med adaptiv aerodynamikk i form av en adaptiv takspoiler. Cayenne Coupé plukker opp temaet og bringer det videre til nye høyder.

På alle Cayenne Coupé inngår takspoiler i kombinasjon med en ny adaptiv hekkspoiler under bakruta som del av Porsche Active Aerodynamics (PAA).

Spoileren hever seg med 135 mm i hastigheter over 90 km/t for å øke trykket på bakakselen, mens PAA samtidig sørger for økt effektivitet.

To tak
Porsche Cayenne Coupé leveres som standard med et panorama glasstak som gir alle ombordværende en ekstra god romfølelse. Det integrerte rullegardinet beskytter mot sol og kulde.

Som alternativ kan bilen leveres med et karbontak der senter av taket er senket som på en sportsbil, tilsvarende løsningen på Porsche 911 GT3 RS. Karbontaket kan leveres i kombinasjon med en av tre alternative lettvekts sportspakker.

Disse inkluderer også Sport Design egenskaper og nye, vektreduserte 22-tommers GT Design-hjul, setetrekk i klassisk «checkered flag» design samt karbon- og Alcantara-detaljer i interiøret. På Cayenne Turbo Coupé inkluderer pakken også sportseksos.

Praktisk og komfortabel
Porsche lover plenty av plass til fire voksne og bagasje. Foran er det sportsseter med 8-veis elektrisk regulering, integrerte hodestøtter og god sidestøtte for sete og rygg.

Baksetebenken er utformet som to separate seter, også her ifølge Porsche med eksemplarisk komfort og sidestøtte. Alternativt kan bilen leveres med komfort-bakseter uten pristillegg.

Baksetepassasjeren sitter 30 mm lavere enn i en Cayenne, så ifølge Porsche er det høyde nok der også på tross av den sportslige silhuetten.

Bagasjerommet har en kapasitet på 625 liter, som øker til 1540 liter når baksetene legges ned. For Cayenne Turbo gjelder 600-1510 liter. En vanlig Cayenne har til sammenligning et bagasjerom på 770 liter.

To motorer
Ved lanseringen leveres Cayenne Coupé med to alternative motorer. Basisutgaven har en treliters sekser med 340 hestekrefter og et dreiemoment på 450 Newtonmeter. Med Sport Chrono-pakken gjør den null til hundre på seks blank og har en toppfart på 243 km/t.

Toppmodellen, Cayenne Turbo Coupé har en fireliters V8 med twin turbo-teknologi under panseret som varter opp med 550 hester og maks dreiemoment på 770 Newtonmeter. 3,9 sekunder til hundre og toppfart på 286 km/t for en bil i dette formatet er ikke å kimse av.

Ferdig priset
Bilen er bestillingsklar nå, og de første bilene er på plass hos forhandlere i slutten av mai.

Den norske importøren er som vanlig kjapt ute med priser og kan fortelle at den rimeligste utgaven starter på 1.395.900 kroner mens du må bla opp kr 2.257.900 for en Cayenne Turbo Coupé.

Så får vi se hvor lenge det drøyer før hybrid-modellene dukker opp – det er jo utvilsomt disse som er mest aktuelle for Norge takket være gunstige avgifter.toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Facelift for Mazda2
Mazda har i dag startet salget av en ny 2-er på hjemmemarkedet. En viktig nyhet er navnet.
Les mer
layid-bilde1
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde2
Skoda fornyer SUV-ene
Skoda foretar oppgraderinger av Karoq og Kodiaq foran modellåret 2020. Forskjellen oppdages lettest bakfra.
Les mer
layid-bilde3
Ny favoritt i oransje
Mazda er flinke til å markere jubileer. Nå er MX-5 30 år, og det markeres med en spesialutgave i frisk farge og begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde4
Comeback (med en hake)
Etter nærmere et års opphold kommer nå Mercedes C-Klasse tilbake som ladbar hybrid. Men det spørs om den blir like pop som forgjengeren, nå må du nemlig innom andre pumper når tanken skal fylles.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Kunderacere fra øst og vest
Audi og Toyota har presentert nye racerbiler med «Til salgs»-plakat i løpet av siste uke. De skal inn i hver sin kategori.
Les mer
layid-bilde6
Bentleys fremtidsvisjon
Det går ikke upåaktet hen når luksusmerket Bentley runder hundre år. I dag har de vist en selvkjørende konseptbil. Men du får lov å kjøre den selv også.
Les mer
layid-bilde7
Her er Minis nye elbil
Det har vært knyttet stor spenning til elbilen fra Mini. Nå er den endelig offentlig.
Les mer


layid-bilde8
Nok en BMW pick-up
Les mer
toppsak-bilde9
Porsche-debut på Goodwood
Porsche har i dag avduket sin nye 911 RSR på Goodwood Festival. Dette er en bil Dennis Olsen vil få mye glede av de neste årene.
Les mer
layid-bilde10
Den fine balansegangen
Les mer
layid-bilde11
Peugeot priser elbilen
Les mer
layid-bilde12
Opel oppgraderer Astra
Les mer
layid-bilde13
Ny Captur får en fordel i Norge
Renault viser i dag de første bildene av andre generasjon Captur. Viktigst for den norske Renault-organisasjonen er at den kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde14
BMW lanserer ny X6
Med ny X5 og storebror X7 på plass i stallen, er tiden nå moden for en ny X6.
Les mer
toppsak-bilde15
Taycan på verdensturne
Det er fortsatt en stund til den offisielle debuten, men Porsche varmer opp med en liten runde på tre kontinenter.
Les mer
layid-bilde16
Volvo utvider VIP-programmet
Les mer
layid-bilde17
Oppgradering for Audi Q7
Les mer
layid-bilde18
Her er Kias nye crosser
Som om de ikke har stort nok utvalg allerede lanserer Kia i dag en ny crossover. Oppskriften de benytter er langt fra uvanlig.
Les mer
layid-bilde19
Ny Corsa i flere varianter
Den mest interessante varianten for Opel i Norge er naturlig nok den kommende elbilutgaven. Men bilen kommer også med andre drivlinjer.
Les mer
layid-bilde20
Puma i helt ny form
Det er noen år siden Ford solgte Puma, men nå er modellnavnet tilbake - i helt ny innpakning.
Les mer
layid-bilde21
BMWs fremtidsvisjon med henda på rattet
Akkurat nå presenterer BMW en ny konseptbil i #NEXTGen-familien. Det er mengder av fremtid i den, men denne gangen er det heldigvis en bil med ratt.
Les mer
layid-bilde22
Audi SQ8 med V8 diesel, 435 hk og 900 Nm
Dieselmotoren er på ingen måte død. Sent i sommer kommer kupe-SUV-en SQ8 med Europas kraftigste V8 dieselmotor.
Les mer
toppsak-bilde23
Honda e - noe du lurer på?
Denne har jeg likt fra første stund. Mandag skal jeg få prøve den en liten tur, og snakke med ekspertisen. Er du også spent på Hondas første elbil?
Les mer
layid-bilde24
Strand-Fiat? Ny eller gammel?
Takket være Milano-baserte Garage Italia kan du velge mellom gammel eller ny Fiat 500 hvis du vil jåle deg opp med en skikkelig strandversjon i sommer.
Les mer
layid-bilde25
Her er Mercedes’ nye kunderacer
I dag avduker Mercedes-AMG sin nye GT3 kunderacer. En bedre ramme for arrangementet kunne de neppe funnet.
Les mer
layid-bilde26
Ny Passat - noe du lurer på?
Mandag morgen drar jeg til Tyskland for å prøvekjøre oppgradert Passat som kommer til Norge på sensommeren. Er det noe du vil jeg skal spørre om?
Les mer
layid-bilde27
Bestillingsklar stjerne
Les mer
toppsak-bilde28
Murray bygger superbil
Fremdeles har Gordon Murrays snart 30 år gamle F1 en enestående plass blant verdens superbiler. Nå skal han bygge en ny.
Les mer
layid-bilde29
Skoda er tidlig ute
Les mer
layid-bilde30
Familievennlig 8-serie
BMW lanserer nå tredje karosseriform i 8-serien, og dermed er familien komplett.
Les mer
layid-bilde31
Peugeot lanserer ny Norges-SUV
Peugeot lanserer i dag en ny kompakt-SUV med de egenskaper som trengs for å skape venteliste. Den kommer på markedet tidlig i 2020.
Les mer
layid-bilde32
Nye lekebiler fra Porsche
Her kommer to kjøreglade nykommere fra Porsche - 718 Spyder og 718 Cayman GT4.
Les mer
toppsak-bilde33
Her er nye Zoe
Renault har i dag offentliggjort nye Zoe som er klar for markedet allerede i september.
Les mer
layid-bilde34
Nå kan du bestille ny Passat
Les mer
layid-bilde35
Her er nye 3-serie Touring
Les mer
layid-bilde36
Bentleys nye luksus-limo
Bentley har nettopp lansert Continental GT i nye versjoner, og nå følger den mektige sedanen etter.
Les mer
layid-bilde37
Her er Mercedes GLB
Det var Mercedes-Benz i USA som i natt fikk æren av å avduke nye GLB. Med tid og stunder kommer den også til Europa.
Les mer
layid-bilde38
Skodas femte kineser
Man strekker seg langt for å tilfredsstille sine viktigste kunder. Skoda viser en forsmak på deres femte SUV for Kina.
Les mer