img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
50 bilder i galleri
Volkswagen oppgraderer Passat
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Passat. Ikke minst gjelder dette varianten som har toppet den norske salgsstatistikken.

Det er ikke bare i Norge Passat er populær. I løpet av våren ruller Passat nummer 30 millioner av samlebåndet, hvilket gjør den til Volkswagens nest mest solgte modell gjennom tidene etter Golf (35 mill.), men foran Bobla som stoppet på 21,5 millioner.

I Norge var Passat ifølge OFV topp fem i 2017, men den ramlet til 15. plass i 2018 grunnet Volkswagens treghet med hensyn til WLTP-oppdateringer.

Passat GTE – den ladbare hybriden – har stått for rundt 70 prosent av salget de siste årene, men den var «utrydningstruet» grunnet kort elektrisk rekkevidde.

Det problemet elimineres ved overgangen til oppgradert modell – den får nemlig elektrisk rekkevidde på hele 55 kilometer etter den nye og langt strengere WLTP målemetoden (tilsvarende rundt 70 kilometer etter utgåtte NEDC).

Kjennere vil sikkert oppdage kosmetiske endringer på nykommeren, men det er primært på den tekniske fronten oppgraderingene er markante.

IQ.Drive er paraplybetegnelsen på Volkswagens elektroniske assistentsystemer – de som fremover skal gi nye biler stadig mer autonome egenskaper. Et eksempel er Travel Assist som gjør bilen selvkjørende på Nivå 2 ved hastigheter mellom 0 og 210 kilometer i timen.

Det er fortsatt slik at man selv skal ta styringen med visse mellomrom, men nye Passat er utstyrt med et ratt med kapasitive sensorer, slik at det er nok å berøre dette for at de autonome egenskapene skal fortsette å fungere.

(artikkelen fortsetter)

Emergency Steering Assist er en annen innovasjon i nye Passat. Systemet forbedrer sammen med automatisk nødbrems sikkerheten når det er nødvendig å foreta en plutselig unna-manøver.

I tillegg er Lane Assist forbedret med et nytt multifunksjonskamera.

Som ekstrautstyr kan nye Passat leveres med IQ.Light-LED matrix frontlykter, tilsvarende de som debuterte i nye Touareg i fjor. 

Tredje generasjon infotainment-system, MIB3, introduseres sammen med nye Passat. Blant nyhetene her er at App-Connect, som via Apple CarPlay speiler utvalgte apper fra smartfonen din på bilens berøringsskjerm, fungerer trådløst slik at du slipper å bruke kabel.

Nye Passat er permanent oppkoblet (online) siden det nye infotainment-systemet leveres med SIM-kort som standard. Bilen kan åpnes og startes via appen Volkswagen We som også inneholder en rekke andre tjenester.

(artikkel fortsetter)

Som nevnt innledningsvis vil den ladbare Passat GTE med en samlet effekt på 218 hk og elektrisk rekkevidde på 55 kilometer stå for brorparten av salget i Norge.

Men det fins en del som foretrekker diesel i vårt langstrakte land, og de får tilgang til en nyutviklet 2.0 TDI Evo med 150 hk der CO2-utslippet er redusert med 10 g/km sammenlignet med forgjengeren. 2.0 TDI Evo er først ut i en ny generasjon dieselmotorer.

Det fins ytterligere tre dieselmotorer med henholdsvis 120, 190 og 240 hestekrefter. De som foretrekker bensin, og av en eller annen grunn ikke velger Passat GTE, kan velge mellom TSI-varianter på 150, 190 eller 272 hestekrefter.

Nye Passat lanseres i Norge på høsten, og prisene er foreløpige ikke klare.

PS!
Fra vår faste leser, Kjell Sverre Hatlen, har vi fått følgende kommentarer:

"Med tittelen om at Passat blir enda mer Norges-aktuell, er det litt morsomt at de internasjonale pressebildene med naturbakgrunn er fra Møre og Romsdal. Molde-panoramet eller Atlanterhavsveien er med på nesten halvparten av bildene Bil har valgt ut. Så kan man lure på om bilene faktisk har vært der, eller om vi er utsatt for avansert bildemanipulasjon. Det står neppe en slik ladestasjon ved Atlanterhavsveien... Uansett er det flott natur!"


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
BYDs overflødighetshorn
BYD stiller på Shanghai-utstillingen med konseptbil og ny e-Serie. Og for ikke å dominere for mye hadde de noen presentasjoner for et par uke siden også. Et annet sted. Til sammen 23 nye biler i Shanghai, sier de.
Les mer
layid-bilde1
Stor spennvidde fra W
W er et greit bilmerke. Det stammer fra Dubai og har ganske mange RUF-Porsche-detaljer innabords. De dukket opp i Shanghai med superbilene sine, men også med to andre. En stor SUV og en smart, funky selvkjørende.
Les mer
layid-bilde2
Nytt og smått fra Hyundai
Det er hyggelig å kunne fortelle at ikke alt som debuterer i New York disse dagene er tre tonns slagskip med plass til en halv armé. Noen er litt mer forsiktige, som den nye Hyundai Venue.
Les mer
layid-bilde3
Kias vidunder-bil
Kia satte en slags ny rekord på New York utstillingen. Messens mest pompøse, ubegripelige presseskrytemelding. La oss bare slå fast at deres HabaNiro er verdens første ECEV - «Everything Car» og EV!
Les mer
layid-bilde4
Mercedes lanserer ny GLS
Like før den er på markedet får BMW X7 en ny konkurrent å bryne seg på når Mercedes nå lanserer en ny generasjon av sin store SUV.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ny Subaru Outback
Subaru lanserer det de betegner som sjette generasjon Outback på bilutstillingen i New York. De lover den sikreste og mest komfortable Outback noensinne.
Les mer
layid-bilde6
Genesis gjør elbilen kompakt
Genesis er jo egentlig kjent som et luksusmerke som veldig ofte benytter målebåndet til Mercedes. Men til bilutstillingen i New York kommer de med en elbil som er virkelig kompakt.
Les mer
layid-bilde7
Nye motorer i Audi S5
Audi fortsetter elektrifiseringen og lanserer nye drivlinjer i S5 Coupé og Sportback.
Les mer


layid-bilde8
Aston Martins elektriske Rapide
Les mer
toppsak-bilde9
Ny brobygger fra Mercedes
Til bilutstillingen i Shanghai har Mercedes med seg en ny konseptbil. Jeg kan love at den er på gata innen et års tid.
Les mer
layid-bilde10
En smak av fremtid
Les mer
layid-bilde11
Volkswagen viser sin nyeste ID.
Les mer
layid-bilde12
Nye drivlinjer i Audis langturbiler
Les mer
layid-bilde13
Ny farge og nytt navn
Mitsubishi skal presentere en ny konseptbil på bilutstillingen i Shanghai. Men denne har vi sett før.
Les mer
layid-bilde14
Tesla utvider tilbudet
Det har strømmet inn nye biler fra Tesla den siste måneden, men snart kan strømmen bli enda sterkere.
Les mer
toppsak-bilde15
Så lenge fikk Skoda briljere
Volkswagen vil fra høsten tilby en oppgradert e-Up med vesentlig mer rekkevidde enn dagens modell.
Les mer
layid-bilde16
Skoda etablerer reservasjonsliste
Les mer
layid-bilde17
G-Power overgår originalen
Les mer
layid-bilde18
Nå kommer Bentley
For første gang skal Bentley importeres til Norge gjennom en offisiell kanal. En ikke ukjent bilmann står bak prosjektet.
Les mer
layid-bilde19
ItaloKina inn i Europa
Ikke bare har italiensk-kinesiske DR overlevd i mer enn 10 år, nå skal de inn i resten av Europa også, og har med seg en spennende batterielektrisk bil på reisen.
Les mer
layid-bilde20
Zenvo med to premierer
Over 1000 hestekrefter er ikke interessant mer. Men 1000+ sammen med bare bakhjulsdrift - da begynner det å lukte skandinavisk bilbygging. Zenvo er den av de to man ikke tenker først på.
Les mer
layid-bilde21
Endelig - el-Forder
Ford har holdt elbilkortene tett til brystet. Nå er de vist fram og et av dem inneholder en familie-SUV med rekordrekkevidde - inntil 600 km. Ny Kuga blir også ladbar.
Les mer
layid-bilde22
Bileventyr fra Napoli
Puritalia - ReneItalia eller TypiskItalia - var navnet på enda en 1000-hesters italiensk superbil vi aldri har hørt navnet på. Denne fortjener imidlertid litt oppmerksomhet.
Les mer
toppsak-bilde23
Mini-bombe nærmer seg
Vi er lovet den heftigste Mini noensinne når denne lanseres i 2020. Forvarselet ble gitt på Frankfurt-utstillingen i 2017.
Les mer
layid-bilde24
Rimacs populære styrkedråper
Rimac er ikke lenger bare en sær superbil fra Kroatia. Nesten alle med et ønske om å delta i øverste klasse henter elementer derfra nå.
Les mer
layid-bilde25
Overveldende Aston Martin
Hvor du enn snudde seg på Aston Martins stand i Genève dukket det opp noe som tok pusten fra deg. Det hele ble av typen «for godt til å være sant».
Les mer
layid-bilde26
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde27
Kia e-Soul: Lang rekke-vidde - ukjent pris
Les mer
toppsak-bilde28
Seat varsler rimelige elbiler
Seat introduserer en ny, mindre elbilplattform og seks ladbare modeller.
Les mer
layid-bilde29
Ex-VW-topp gjør kinesisk el
Les mer
layid-bilde30
Den tredje fra Aachen
Aachen er byen der Nissans elektriske NV 200 brukes som søppelbil og hvor to vellykkede elbil-startups allerede har sett dagens lys. Nå glipper den tredje med øynene.
Les mer
layid-bilde31
Kanskje litt for langt?
Selvfølgelig var Felix Eaton på plass i Genève igjen, med sin Eadon Green. Men årets nyhet hadde han nok dratt litt for langt. Rolls-Royce ble skikkelig sure.
Les mer
layid-bilde32
Gumpert med nye venner
Gumpert har vært mer eller mindre fast inventar i Genève siden 2006. Nå dukket han opp igjen, men denne gang med kompanjonger fra Kina og en gammel bekjent fra Japan.
Les mer
toppsak-bilde33
Nytt mål for sommerferien
Hvem hadde trodd dette? Fantastiske Porsche-replicaer fra Hellas. Vi møtte dem i Genève.
Les mer
layid-bilde34
Oppgraderer HR-V
Les mer
layid-bilde35
Hybrid-Outlander solgt med 9000 kroner i avgiftsrabatt
Les mer
layid-bilde36
Italdesign nærmere slekta
Årets skapning fra Italdesign var så jordnær at det er ingen grunn til å tro at den ikke kan tas alvorlig av eieren, Audi. Det har ikke alltid vært tilfelle.
Les mer
layid-bilde37
Audis definitive ikke-el
Det var litt morsomt. Audi skulle til de grader være så elektrifisert under pressedagene i Genève at de gjemte sin kuleste og mest eksklusive nyhet bak en låst dør.
Les mer
layid-bilde38
Her er Volvo XC40 Twin Engine
I dag åpner Volvo for salg av XC40 Twin Engine. Dermed tilbyr Volvo hybride drivlinjer til alle modellserier.
Les mer