img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
24 bilder i galleri
Volkswagen oppgraderer Passat
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Passat. Ikke minst gjelder dette varianten som har toppet den norske salgsstatistikken.

Det er ikke bare i Norge Passat er populær. I løpet av våren ruller Passat nummer 30 millioner av samlebåndet, hvilket gjør den til Volkswagens nest mest solgte modell gjennom tidene etter Golf (35 mill.), men foran Bobla som stoppet på 21,5 millioner.

I Norge var Passat ifølge OFV topp fem i 2017, men den ramlet til 15. plass i 2018 grunnet Volkswagens treghet med hensyn til WLTP-oppdateringer.

Passat GTE – den ladbare hybriden – har stått for rundt 70 prosent av salget de siste årene, men den var «utrydningstruet» grunnet kort elektrisk rekkevidde.

Det problemet elimineres ved overgangen til oppgradert modell – den får nemlig elektrisk rekkevidde på hele 55 kilometer etter den nye og langt strengere WLTP målemetoden (tilsvarende rundt 70 kilometer etter utgåtte NEDC).

Kjennere vil sikkert oppdage kosmetiske endringer på nykommeren, men det er primært på den tekniske fronten oppgraderingene er markante.

IQ.Drive er paraplybetegnelsen på Volkswagens elektroniske assistentsystemer – de som fremover skal gi nye biler stadig mer autonome egenskaper. Et eksempel er Travel Assist som gjør bilen selvkjørende på Nivå 2 ved hastigheter mellom 0 og 210 kilometer i timen.

Det er fortsatt slik at man selv skal ta styringen med visse mellomrom, men nye Passat er utstyrt med et ratt med kapasitive sensorer, slik at det er nok å berøre dette for at de autonome egenskapene skal fortsette å fungere.

(artikkelen fortsetter)

Emergency Steering Assist er en annen innovasjon i nye Passat. Systemet forbedrer sammen med automatisk nødbrems sikkerheten når det er nødvendig å foreta en plutselig unna-manøver.

I tillegg er Lane Assist forbedret med et nytt multifunksjonskamera.

Som ekstrautstyr kan nye Passat leveres med IQ.Light-LED matrix frontlykter, tilsvarende de som debuterte i nye Touareg i fjor. 

Tredje generasjon infotainment-system, MIB3, introduseres sammen med nye Passat. Blant nyhetene her er at App-Connect, som via Apple CarPlay speiler utvalgte apper fra smartfonen din på bilens berøringsskjerm, fungerer trådløst slik at du slipper å bruke kabel.

Nye Passat er permanent oppkoblet (online) siden det nye infotainment-systemet leveres med SIM-kort som standard. Bilen kan åpnes og startes via appen Volkswagen We som også inneholder en rekke andre tjenester.

(artikkel fortsetter)

Som nevnt innledningsvis vil den ladbare Passat GTE med en samlet effekt på 218 hk og elektrisk rekkevidde på 55 kilometer stå for brorparten av salget i Norge.

Men det fins en del som foretrekker diesel i vårt langstrakte land, og de får tilgang til en nyutviklet 2.0 TDI Evo med 150 hk der CO2-utslippet er redusert med 10 g/km sammenlignet med forgjengeren. 2.0 TDI Evo er først ut i en ny generasjon dieselmotorer.

Det fins ytterligere tre dieselmotorer med henholdsvis 120, 190 og 240 hestekrefter. De som foretrekker bensin, og av en eller annen grunn ikke velger Passat GTE, kan velge mellom TSI-varianter på 150, 190 eller 272 hestekrefter.

Nye Passat lanseres i Norge på høsten, og prisene er foreløpige ikke klare.

PS!
Fra vår faste leser, Kjell Sverre Hatlen, har vi fått følgende kommentarer:

"Med tittelen om at Passat blir enda mer Norges-aktuell, er det litt morsomt at de internasjonale pressebildene med naturbakgrunn er fra Møre og Romsdal. Molde-panoramet eller Atlanterhavsveien er med på nesten halvparten av bildene Bil har valgt ut. Så kan man lure på om bilene faktisk har vært der, eller om vi er utsatt for avansert bildemanipulasjon. Det står neppe en slik ladestasjon ved Atlanterhavsveien... Uansett er det flott natur!"


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Toyota Corolla koster fra 297.300 kroner
Når Toyota igjen er tilbake med Corolla i Norge, starter prisen rett under 300.000 kroner.
Les mer
layid-bilde1
Bare spør om Toyota Corolla
Auris ble ikke til gull slik Toyota hadde håpet. Etter to bilgenerasjoner går navnet inn i historien, og om kort tid er Corolla tilbake på norske veier. BilNorge.no kjører bilen på onsdag, så alt du måtte lure på er det bare å spørre om.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde3
Bybil-fremtid fra Citroën
Citroën markerer sitt hundreårsjubileum ved å vise mobilitet for fremtiden.
Les mer
layid-bilde4
Her er nye Focus ST
Ford topper nå Focus-familien med en ny ST. Den leveres i ulike varianter for å tilfredsstille forskjellige kundegrupper.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Fransk wannabe
Det er biler som dette som gjør det virkelig moro å være i Frankrike. Produkter som bare er en parodi, en grotesk skisse, men som noen allikevel tar på ramme alvor. Møt Devinci.
Les mer
layid-bilde6
Bentley overgår seg selv
Bentley har fått konkurranse fra så vel Rolls-Royce som Lamborghini den siste tiden. Nå strammer de grepet og hevder Bentayga er verdens raskeste og mest luksuriøse SUV. En sannhet med modifikasjoner.
Les mer
layid-bilde7
Nytt konsept til Genève
Audi viser de første skisser av en modell som skal debutere i Genève neste måned.
Les mer


layid-bilde8
Mange fossilbiltrekk i Mercedes EQC elbil
Les mer
toppsak-bilde9
Seiglivet modell fornyes
Mitsubishi Motors forteller at de skal vise en ny ASX i Genève neste måned. Den vil nok likevel fortsette et liv i skyggen av storebror.
Les mer
layid-bilde10
Nye toppmodeller fra BMW
Les mer
layid-bilde11
Litt oppgradert TT RS
Les mer
layid-bilde12
Ny toppmodell fra Range Rover
Les mer
layid-bilde13
30 år med kjøreglede
Mazda presenterer nok en spesialversjon av MX-5. Hvilket nummer i rekken den er skal være usagt, men her er det bare å løpe og kjøpe.
Les mer
layid-bilde14
Volkswagen oppgraderer Passat
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Passat. Ikke minst gjelder dette varianten som har toppet den norske salgsstatistikken.
Les mer
toppsak-bilde15
Mazda skal vise kompakt-SUV
Mazda har i dag to SUV-er på programmet i Europa, CX-5 og CX-3. På Genève-utstillingen lover de å vise nok en modell.
Les mer
layid-bilde16
Spesialutgave av BMWs nye flaggskip
Les mer
layid-bilde17
Verken kron eller mynt?
Les mer
layid-bilde18
Mark Webber på Bathurst
De som har overvært trening og kvalifisering til nattens 12-timersløp på Bathurst, fikk under oppkjøring til løpet pauseinnslag av en lokal helt i en helt spesiell bil.
Les mer
layid-bilde19
Skoda skisserer Genève-nyhet
Vi har fått vite navnet på Skodas kommende kompakt-SUV. Nå følger de første skissene, men egentlig har vi sett vel så mye tidligere.
Les mer
layid-bilde20
Ny Renault Clio
Renault viser i dag de første eksteriørbildene av femte generasjon Clio. Den skal debutere på Genève-utstillingen i mars.
Les mer
layid-bilde21
Interiør-løft for ny Clio
Renault skal lansere en splitter ny Clio på Genève-utstillingen i mars. Den digitale avdukingen er i gang, og de starter med interiøret.
Les mer
layid-bilde22
Toyota RAV4 på veien
BARCELONA: Mange er spent på nye Toyota RAV4. Her er våre første inntrykk etter å ha kjørt bilen.
Les mer
toppsak-bilde23
Volvos kinesiske tvilling
Vi vet jo at Volvo er eid av Geely, men akkurat her er det ikke tvil. Den nyeste Geely, FY 11, er bygd på en Volvo og er toegget tvilling med XC40.
Les mer
layid-bilde24
Hondas urbane revisjon
Nå har Honda sluppet det første inntrykket av sin kommende bybil. I forhold til det konseptet vi så i Frankfurt 2017 er den åpenbart vesentlig revidert.
Les mer
layid-bilde25
Facelift og ny banebil
Lexus har med seg to nyheter til Detroit - begge basert på RC F.
Les mer
layid-bilde26
Den amerikanske drømmen
Skal du lykkes i den amerikanske bilbransjen, må du ha pickuper på programmet. Kraftige pickuper! Det har Ram, og de hevder nå å være best på alle områder.
Les mer
layid-bilde27
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Les mer
toppsak-bilde28
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde29
Cadillacs AMG / M Sport
Les mer
layid-bilde30
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
layid-bilde31
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde32
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
toppsak-bilde33
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer
layid-bilde34
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
layid-bilde35
BMW 7-serie oppgraderes
Les mer
layid-bilde36
Hyundai presenterer ny racer
Hyundai viser en ny racerbil basert på Veloster. Den er tilpasset det internasjonale TCR-reglementet og skal i første omgang konkurrere i USA.
Les mer
layid-bilde37
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Gode tider i USA har gitt fart i salget av store biler. Fortsatt er Fords F-serie verdens soleklare pickup-vinner.
Les mer
layid-bilde38
Samleobjekt fra Subaru
Subaru benytter Detroit-utstillingen til å vise en spesialutgave av WRX.
Les mer