img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Facelift og ny banebil
Lexus har med seg to nyheter til Detroit – begge basert på RC F.

Lexus har oppgradert sin RC F coupé med kosmetiske detaljer og spissede kjøreegenskaper. I tillegg viser de en Track Edition for dem som er ute etter ekstra heftige ytelser.

Lexus RC F Coupe får et bredt spekter av endringer designet for å spisse de sportslige genene og friske opp utseendet.

De viktigste målene for ingeniørene var å redusere vekten uten å gå på kompromiss med raffinement og soliditet. På bakre hjuloppheng er det nå benyttet hule aksler, foran er vekten redusert gjennom mer kompakt inntaksmanifold og lettere klimaanlegg.

Ved å benytte flere aluminiumkomponenter i understellet reduseres også vekten, samtidig som stivheten opprettholdes.

Frontlysene er oppdatert til en design som har stablede LED-lamper og integrerte kjørelys. Nye baklykter pakkes pent inn i en fornyet støtfanger for å gi RC F et renere, mer meislet utseende.

Motoren er den samme som tidligere – en 5,0-liters normalt pustende V8 med 464 hestekrefter og et maks dreiemoment på 520 Newtonmeter. Det skal holde til en null til hundre-tid på 4,5 sekunder ved bruk av launch conctrol.

RF Track Edition
RC F Track Edition er en modell som skal produseres i begrenset opplag. Ifølge Lexus er den langt mer enn en tilbehørspakke.

Sportsmodellen er nemlig utviklet ved hjelp av Lexus’ racingerfaring fra Super GT og IMSA-serien, og er «designet for å levere eksepsjonell ytelse som entusiaster enkelt kan utnytte under en rekke forhold».

Les også: Lexus utvikler gateracer

Et sentralt forbedringsområde er RC F Track Editions aerodynamikk, fremhever Lexus i sin pressemelding. Nedre del av frontfangeren er laget av karbonfiber for å redusere vekten, men er også designet for å øke marktrykket for bedre grep og mer presis styring.

På bakre del av bilen erstatter en fast vinge laget av karbonfibre den aktive spoileren som tilbys på standardversjonen av RC F. Resultatet er opptil 26 kg ekstra marktrykk i forhold til den aktive bakspoileren.

Som for standardmodellen var vektreduksjon et sentralt fokusområde for Track Edition.

Foreløpige estimater viser en total reduksjon på 70-80 kg sammenlignet med forrige RC F. Enda viktigere var ingeniørenes fokus på å kutte vekt der hvor man får de største dynamiske forbedringene, nærmere bestemt uavfjæret vekt.

Derfor er Track Edition oppgradert med Brembo karbon-keramiske bremserotorer. De er ikke bare vesentlig lettere enn sine motstykker i stål, de er også bedre i stand til å motstå den ekstreme varmgangen som er forbundet med kjøring på bane.

Hjulutrustningen består av lette 19-tommers BBS smidde felger med design avledet fra RC F GT3 racing. På grunn av spesielle hjul, bremserotorer og calipere har Track Edition en reduksjon på 25 kg i uavfjæret vekt på fremre del av bilen alene.

Ytterligere vekt ble fjernet ved å benytte karbonfiber i tak og panser, samt bytte til en karbonfiberinndeling bak baksetene og støtfangerforsterkning i samme materiale.

En standard titan lyddemper og eksosrør er enda et område der Track Edition har redusert vekt. Titan benyttes sjeldent på produksjonsbiler på grunn av høy kost, men det bidrar til å redusere vekten samtidig som det gir bilen et kult utseende og unik lyd.

Lyden er vel verdt å forsterke – Track Edition benytter nemlig samme normalt aspirerte 5,0-liters V8 som finnes i standard RC F.

For å gi Track Edition et mer eksklusivt utseende på innsiden, leveres den med rødt skinninteriør med Alcantara setetrekk og rød karbontrim på dørene og dashbordet som standard.

Kun to utvendige farger vil være tilgjengelige: Ultra White og Nebula Matte Gray, en eksklusiv farge som kun tilgjengelig på Track Edition.

Både RC F og RC F Track Edition vil bli satt i produksjon fra mars 2019.

Lexus RC F er et sjeldent syn på norske skilter. Av 27 nyregistrerte RC de siste to årene, var ifølge OFV www.ofvas.no samtlige av hybridutgaven 300h. Men Lexus Norge forteller at fire RC F er solgt til norske eiere, tre i 2015 og en i 2016.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Toyota Corolla koster fra 297.300 kroner
Når Toyota igjen er tilbake med Corolla i Norge, starter prisen rett under 300.000 kroner.
Les mer
layid-bilde1
Bare spør om Toyota Corolla
Auris ble ikke til gull slik Toyota hadde håpet. Etter to bilgenerasjoner går navnet inn i historien, og om kort tid er Corolla tilbake på norske veier. BilNorge.no kjører bilen på onsdag, så alt du måtte lure på er det bare å spørre om.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde3
Bybil-fremtid fra Citroën
Citroën markerer sitt hundreårsjubileum ved å vise mobilitet for fremtiden.
Les mer
layid-bilde4
Her er nye Focus ST
Ford topper nå Focus-familien med en ny ST. Den leveres i ulike varianter for å tilfredsstille forskjellige kundegrupper.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Fransk wannabe
Det er biler som dette som gjør det virkelig moro å være i Frankrike. Produkter som bare er en parodi, en grotesk skisse, men som noen allikevel tar på ramme alvor. Møt Devinci.
Les mer
layid-bilde6
Bentley overgår seg selv
Bentley har fått konkurranse fra så vel Rolls-Royce som Lamborghini den siste tiden. Nå strammer de grepet og hevder Bentayga er verdens raskeste og mest luksuriøse SUV. En sannhet med modifikasjoner.
Les mer
layid-bilde7
Nytt konsept til Genève
Audi viser de første skisser av en modell som skal debutere i Genève neste måned.
Les mer


layid-bilde8
Mange fossilbiltrekk i Mercedes EQC elbil
Les mer
toppsak-bilde9
Seiglivet modell fornyes
Mitsubishi Motors forteller at de skal vise en ny ASX i Genève neste måned. Den vil nok likevel fortsette et liv i skyggen av storebror.
Les mer
layid-bilde10
Nye toppmodeller fra BMW
Les mer
layid-bilde11
Litt oppgradert TT RS
Les mer
layid-bilde12
Ny toppmodell fra Range Rover
Les mer
layid-bilde13
30 år med kjøreglede
Mazda presenterer nok en spesialversjon av MX-5. Hvilket nummer i rekken den er skal være usagt, men her er det bare å løpe og kjøpe.
Les mer
layid-bilde14
Volkswagen oppgraderer Passat
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Passat. Ikke minst gjelder dette varianten som har toppet den norske salgsstatistikken.
Les mer
toppsak-bilde15
Mazda skal vise kompakt-SUV
Mazda har i dag to SUV-er på programmet i Europa, CX-5 og CX-3. På Genève-utstillingen lover de å vise nok en modell.
Les mer
layid-bilde16
Spesialutgave av BMWs nye flaggskip
Les mer
layid-bilde17
Verken kron eller mynt?
Les mer
layid-bilde18
Mark Webber på Bathurst
De som har overvært trening og kvalifisering til nattens 12-timersløp på Bathurst, fikk under oppkjøring til løpet pauseinnslag av en lokal helt i en helt spesiell bil.
Les mer
layid-bilde19
Skoda skisserer Genève-nyhet
Vi har fått vite navnet på Skodas kommende kompakt-SUV. Nå følger de første skissene, men egentlig har vi sett vel så mye tidligere.
Les mer
layid-bilde20
Ny Renault Clio
Renault viser i dag de første eksteriørbildene av femte generasjon Clio. Den skal debutere på Genève-utstillingen i mars.
Les mer
layid-bilde21
Interiør-løft for ny Clio
Renault skal lansere en splitter ny Clio på Genève-utstillingen i mars. Den digitale avdukingen er i gang, og de starter med interiøret.
Les mer
layid-bilde22
Toyota RAV4 på veien
BARCELONA: Mange er spent på nye Toyota RAV4. Her er våre første inntrykk etter å ha kjørt bilen.
Les mer
toppsak-bilde23
Volvos kinesiske tvilling
Vi vet jo at Volvo er eid av Geely, men akkurat her er det ikke tvil. Den nyeste Geely, FY 11, er bygd på en Volvo og er toegget tvilling med XC40.
Les mer
layid-bilde24
Hondas urbane revisjon
Nå har Honda sluppet det første inntrykket av sin kommende bybil. I forhold til det konseptet vi så i Frankfurt 2017 er den åpenbart vesentlig revidert.
Les mer
layid-bilde25
Facelift og ny banebil
Lexus har med seg to nyheter til Detroit - begge basert på RC F.
Les mer
layid-bilde26
Den amerikanske drømmen
Skal du lykkes i den amerikanske bilbransjen, må du ha pickuper på programmet. Kraftige pickuper! Det har Ram, og de hevder nå å være best på alle områder.
Les mer
layid-bilde27
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Les mer
toppsak-bilde28
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde29
Cadillacs AMG / M Sport
Les mer
layid-bilde30
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
layid-bilde31
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde32
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
toppsak-bilde33
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer
layid-bilde34
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
layid-bilde35
BMW 7-serie oppgraderes
Les mer
layid-bilde36
Hyundai presenterer ny racer
Hyundai viser en ny racerbil basert på Veloster. Den er tilpasset det internasjonale TCR-reglementet og skal i første omgang konkurrere i USA.
Les mer
layid-bilde37
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Gode tider i USA har gitt fart i salget av store biler. Fortsatt er Fords F-serie verdens soleklare pickup-vinner.
Les mer
layid-bilde38
Samleobjekt fra Subaru
Subaru benytter Detroit-utstillingen til å vise en spesialutgave av WRX.
Les mer