img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Facelift og ny banebil
Lexus har med seg to nyheter til Detroit – begge basert på RC F.

Lexus har oppgradert sin RC F coupé med kosmetiske detaljer og spissede kjøreegenskaper. I tillegg viser de en Track Edition for dem som er ute etter ekstra heftige ytelser.

Lexus RC F Coupe får et bredt spekter av endringer designet for å spisse de sportslige genene og friske opp utseendet.

De viktigste målene for ingeniørene var å redusere vekten uten å gå på kompromiss med raffinement og soliditet. På bakre hjuloppheng er det nå benyttet hule aksler, foran er vekten redusert gjennom mer kompakt inntaksmanifold og lettere klimaanlegg.

Ved å benytte flere aluminiumkomponenter i understellet reduseres også vekten, samtidig som stivheten opprettholdes.

Frontlysene er oppdatert til en design som har stablede LED-lamper og integrerte kjørelys. Nye baklykter pakkes pent inn i en fornyet støtfanger for å gi RC F et renere, mer meislet utseende.

Motoren er den samme som tidligere – en 5,0-liters normalt pustende V8 med 464 hestekrefter og et maks dreiemoment på 520 Newtonmeter. Det skal holde til en null til hundre-tid på 4,5 sekunder ved bruk av launch conctrol.

RF Track Edition
RC F Track Edition er en modell som skal produseres i begrenset opplag. Ifølge Lexus er den langt mer enn en tilbehørspakke.

Sportsmodellen er nemlig utviklet ved hjelp av Lexus’ racingerfaring fra Super GT og IMSA-serien, og er «designet for å levere eksepsjonell ytelse som entusiaster enkelt kan utnytte under en rekke forhold».

Les også: Lexus utvikler gateracer

Et sentralt forbedringsområde er RC F Track Editions aerodynamikk, fremhever Lexus i sin pressemelding. Nedre del av frontfangeren er laget av karbonfiber for å redusere vekten, men er også designet for å øke marktrykket for bedre grep og mer presis styring.

På bakre del av bilen erstatter en fast vinge laget av karbonfibre den aktive spoileren som tilbys på standardversjonen av RC F. Resultatet er opptil 26 kg ekstra marktrykk i forhold til den aktive bakspoileren.

Som for standardmodellen var vektreduksjon et sentralt fokusområde for Track Edition.

Foreløpige estimater viser en total reduksjon på 70-80 kg sammenlignet med forrige RC F. Enda viktigere var ingeniørenes fokus på å kutte vekt der hvor man får de største dynamiske forbedringene, nærmere bestemt uavfjæret vekt.

Derfor er Track Edition oppgradert med Brembo karbon-keramiske bremserotorer. De er ikke bare vesentlig lettere enn sine motstykker i stål, de er også bedre i stand til å motstå den ekstreme varmgangen som er forbundet med kjøring på bane.

Hjulutrustningen består av lette 19-tommers BBS smidde felger med design avledet fra RC F GT3 racing. På grunn av spesielle hjul, bremserotorer og calipere har Track Edition en reduksjon på 25 kg i uavfjæret vekt på fremre del av bilen alene.

Ytterligere vekt ble fjernet ved å benytte karbonfiber i tak og panser, samt bytte til en karbonfiberinndeling bak baksetene og støtfangerforsterkning i samme materiale.

En standard titan lyddemper og eksosrør er enda et område der Track Edition har redusert vekt. Titan benyttes sjeldent på produksjonsbiler på grunn av høy kost, men det bidrar til å redusere vekten samtidig som det gir bilen et kult utseende og unik lyd.

Lyden er vel verdt å forsterke – Track Edition benytter nemlig samme normalt aspirerte 5,0-liters V8 som finnes i standard RC F.

For å gi Track Edition et mer eksklusivt utseende på innsiden, leveres den med rødt skinninteriør med Alcantara setetrekk og rød karbontrim på dørene og dashbordet som standard.

Kun to utvendige farger vil være tilgjengelige: Ultra White og Nebula Matte Gray, en eksklusiv farge som kun tilgjengelig på Track Edition.

Både RC F og RC F Track Edition vil bli satt i produksjon fra mars 2019.

Lexus RC F er et sjeldent syn på norske skilter. Av 27 nyregistrerte RC de siste to årene, var ifølge OFV www.ofvas.no samtlige av hybridutgaven 300h. Men Lexus Norge forteller at fire RC F er solgt til norske eiere, tre i 2015 og en i 2016.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
BYDs overflødighetshorn
BYD stiller på Shanghai-utstillingen med konseptbil og ny e-Serie. Og for ikke å dominere for mye hadde de noen presentasjoner for et par uke siden også. Et annet sted. Til sammen 23 nye biler i Shanghai, sier de.
Les mer
layid-bilde1
Stor spennvidde fra W
W er et greit bilmerke. Det stammer fra Dubai og har ganske mange RUF-Porsche-detaljer innabords. De dukket opp i Shanghai med superbilene sine, men også med to andre. En stor SUV og en smart, funky selvkjørende.
Les mer
layid-bilde2
Nytt og smått fra Hyundai
Det er hyggelig å kunne fortelle at ikke alt som debuterer i New York disse dagene er tre tonns slagskip med plass til en halv armé. Noen er litt mer forsiktige, som den nye Hyundai Venue.
Les mer
layid-bilde3
Kias vidunder-bil
Kia satte en slags ny rekord på New York utstillingen. Messens mest pompøse, ubegripelige presseskrytemelding. La oss bare slå fast at deres HabaNiro er verdens første ECEV - «Everything Car» og EV!
Les mer
layid-bilde4
Mercedes lanserer ny GLS
Like før den er på markedet får BMW X7 en ny konkurrent å bryne seg på når Mercedes nå lanserer en ny generasjon av sin store SUV.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ny Subaru Outback
Subaru lanserer det de betegner som sjette generasjon Outback på bilutstillingen i New York. De lover den sikreste og mest komfortable Outback noensinne.
Les mer
layid-bilde6
Genesis gjør elbilen kompakt
Genesis er jo egentlig kjent som et luksusmerke som veldig ofte benytter målebåndet til Mercedes. Men til bilutstillingen i New York kommer de med en elbil som er virkelig kompakt.
Les mer
layid-bilde7
Nye motorer i Audi S5
Audi fortsetter elektrifiseringen og lanserer nye drivlinjer i S5 Coupé og Sportback.
Les mer


layid-bilde8
Aston Martins elektriske Rapide
Les mer
toppsak-bilde9
Ny brobygger fra Mercedes
Til bilutstillingen i Shanghai har Mercedes med seg en ny konseptbil. Jeg kan love at den er på gata innen et års tid.
Les mer
layid-bilde10
En smak av fremtid
Les mer
layid-bilde11
Volkswagen viser sin nyeste ID.
Les mer
layid-bilde12
Nye drivlinjer i Audis langturbiler
Les mer
layid-bilde13
Ny farge og nytt navn
Mitsubishi skal presentere en ny konseptbil på bilutstillingen i Shanghai. Men denne har vi sett før.
Les mer
layid-bilde14
Tesla utvider tilbudet
Det har strømmet inn nye biler fra Tesla den siste måneden, men snart kan strømmen bli enda sterkere.
Les mer
toppsak-bilde15
Så lenge fikk Skoda briljere
Volkswagen vil fra høsten tilby en oppgradert e-Up med vesentlig mer rekkevidde enn dagens modell.
Les mer
layid-bilde16
Skoda etablerer reservasjonsliste
Les mer
layid-bilde17
G-Power overgår originalen
Les mer
layid-bilde18
Nå kommer Bentley
For første gang skal Bentley importeres til Norge gjennom en offisiell kanal. En ikke ukjent bilmann står bak prosjektet.
Les mer
layid-bilde19
ItaloKina inn i Europa
Ikke bare har italiensk-kinesiske DR overlevd i mer enn 10 år, nå skal de inn i resten av Europa også, og har med seg en spennende batterielektrisk bil på reisen.
Les mer
layid-bilde20
Zenvo med to premierer
Over 1000 hestekrefter er ikke interessant mer. Men 1000+ sammen med bare bakhjulsdrift - da begynner det å lukte skandinavisk bilbygging. Zenvo er den av de to man ikke tenker først på.
Les mer
layid-bilde21
Endelig - el-Forder
Ford har holdt elbilkortene tett til brystet. Nå er de vist fram og et av dem inneholder en familie-SUV med rekordrekkevidde - inntil 600 km. Ny Kuga blir også ladbar.
Les mer
layid-bilde22
Bileventyr fra Napoli
Puritalia - ReneItalia eller TypiskItalia - var navnet på enda en 1000-hesters italiensk superbil vi aldri har hørt navnet på. Denne fortjener imidlertid litt oppmerksomhet.
Les mer
toppsak-bilde23
Mini-bombe nærmer seg
Vi er lovet den heftigste Mini noensinne når denne lanseres i 2020. Forvarselet ble gitt på Frankfurt-utstillingen i 2017.
Les mer
layid-bilde24
Rimacs populære styrkedråper
Rimac er ikke lenger bare en sær superbil fra Kroatia. Nesten alle med et ønske om å delta i øverste klasse henter elementer derfra nå.
Les mer
layid-bilde25
Overveldende Aston Martin
Hvor du enn snudde seg på Aston Martins stand i Genève dukket det opp noe som tok pusten fra deg. Det hele ble av typen «for godt til å være sant».
Les mer
layid-bilde26
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde27
Kia e-Soul: Lang rekke-vidde - ukjent pris
Les mer
toppsak-bilde28
Seat varsler rimelige elbiler
Seat introduserer en ny, mindre elbilplattform og seks ladbare modeller.
Les mer
layid-bilde29
Ex-VW-topp gjør kinesisk el
Les mer
layid-bilde30
Den tredje fra Aachen
Aachen er byen der Nissans elektriske NV 200 brukes som søppelbil og hvor to vellykkede elbil-startups allerede har sett dagens lys. Nå glipper den tredje med øynene.
Les mer
layid-bilde31
Kanskje litt for langt?
Selvfølgelig var Felix Eaton på plass i Genève igjen, med sin Eadon Green. Men årets nyhet hadde han nok dratt litt for langt. Rolls-Royce ble skikkelig sure.
Les mer
layid-bilde32
Gumpert med nye venner
Gumpert har vært mer eller mindre fast inventar i Genève siden 2006. Nå dukket han opp igjen, men denne gang med kompanjonger fra Kina og en gammel bekjent fra Japan.
Les mer
toppsak-bilde33
Nytt mål for sommerferien
Hvem hadde trodd dette? Fantastiske Porsche-replicaer fra Hellas. Vi møtte dem i Genève.
Les mer
layid-bilde34
Oppgraderer HR-V
Les mer
layid-bilde35
Hybrid-Outlander solgt med 9000 kroner i avgiftsrabatt
Les mer
layid-bilde36
Italdesign nærmere slekta
Årets skapning fra Italdesign var så jordnær at det er ingen grunn til å tro at den ikke kan tas alvorlig av eieren, Audi. Det har ikke alltid vært tilfelle.
Les mer
layid-bilde37
Audis definitive ikke-el
Det var litt morsomt. Audi skulle til de grader være så elektrifisert under pressedagene i Genève at de gjemte sin kuleste og mest eksklusive nyhet bak en låst dør.
Les mer
layid-bilde38
Her er Volvo XC40 Twin Engine
I dag åpner Volvo for salg av XC40 Twin Engine. Dermed tilbyr Volvo hybride drivlinjer til alle modellserier.
Les mer