img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
96 bilder i galleri
BMW 7-serie oppgraderes
BMW har i dag presentert en oppgradert utgave av sin luksuriøse 7-serie. Lokasjonen for arrangementet var nok overraskende for enkelte.

Mens verdens bilindustri er samlet i Detroit valgte nemlig BMW å legge presentasjonen av sin nye 7-serie til Shanghai.

Det er langt fra noe tilfeldig valg, 44 prosent av alle nye 7-ere gikk til kinesiske kunder i 2018 – hele 24.500 biler, og en stor del av disse var nok den lange utgaven.

Under et arrangement hvor i tillegg til en ansiktsløftet 7-serie ble presentert, benytte BMW også anledningen til å vise sine øvrige nyheter på luksusfronten, 7-seteren X7 (og en nye X5) samt den nye 8-serien som så langt er vist i to karosseriformer.

Styreformann Harald Krüger understreket den viktige strategiske betydning Kina har for BMW. Verdens største bilmarked sto for en firedel av BMW og Minis globale salg i 2018 med totalt 639.953 biler, en økning på 7,7 % fra foregående år.

På øverste hylle
Men tilbake til 7-serien som får sin første og sannsynligvis eneste facelift siden generasjon seks kom på markedet i 2016.

Tradisjonelt er det 7-serie og S-Klasse som slåss om hegemoniet i dette segmentet, andre aktører må normalt spille statistens rolle.

Skjønt i 2018 fikk BMW tøff konkurranse fra Lexus som ifølge OFV registrerte 13 stk. LS 500h, bare én mindre enn BMW kunne telle opp av 7-eren. Begge ble imidlertid grundig slått av Mercedes som kunne innkassere 44 S-Klasse salg.

Går vi til 2017 så bildet ganske annerledes ut. Riktig nok vant Mercedes kampen dette året også, med 58 biler, men BMW lå bare 7 bak, og Lexus står oppført med null, de hadde nemlig ikke fått sin avgifts-gunstige limo den gangen.

Den oppgraderte 7-serien kommer som tidligere i to lengder, en standardutgave på 5,12 meter og en lang utgave, med L i betegnelsen, som strekker seg 5,26 meter. De ekstra 14 centimeterne kommer primært baksetepassasjerene til gode.

Ny kosmetikk
De største synlige endringene på den oppgraderte BMW 7-serien er først og fremst på den skjerpede eksteriørdesignen. Fronten er løftet med hele 50 mm og panseret har fått mer skulpturelle linjer.

Den klassiske nyregrillen er blitt markant større, samtidig som frontlysene har blitt smalere. Dette er designtrekk som vi kjenner igjen fra nye BMW X7.

Sett bakfra, kjennetegnes den oppgraderte BMW 7-serien av de smale tredimensjonale baklyktene. Under kromlisten på bagasjeromsluken, strekker deler av baklyset seg over hele bilens bredde.

Oppgradert interiør
Interiøret kjennetegnes av den generøse romfølelsen og eksklusive materialer av ypperste kvalitet. BMW har gjort mye for å gjøre innerommet så stille som mulig, blant annet gjennom ekstra isolasjonen i hjulbuene og tykkere glass i sidevinduene.

Den mest synlige forskjellen er det oppgraderte instrumentpanelet med BMW Live Cockpit Professional med digital instrumentering og betjening. Med det, så oppgraderes også førerassistentsystemene til samme nivå som i nye BMW X5 og BMW X7.

Oppgraderte motorer
Nye, oppgraderte BMW 7-serie lanseres med en rekke motorer. Toppmodellen er kraftpakken M760Li xDrive med en 6,6 liters V12 bensinmotor som yter 585 hk, med et dreiemoment på 850 Nm.

Herlig at BMW fortsatt tilfredsstiller nisjen som vil ha V12, det er det ikke mange andre produsenter som gjør.

Mest interessant for Norge er utvilsomt de nye plug-in hybridene 745e iPerformance og 745Le xDrive iPerformance. Førstnevnte i standard lengde med bakhjulsdrift mens Le-utgaven er lang med firehjulsdrift.

Disse modellene er utstyr med en rekkesekser som alene yter 286 hk. Koblet sammen med elmotoren som yter 83 kW/113 hk gir det en samlet effekt på 394 hk og et dreiemoment på 600 Nm.

Det nye batteriet på 12 kWt er 30 prosent større enn det som satt i forgjengeren. Med det, så økes også den elektriske rekkevidden betraktelig.

For BMW 745e iPerformance er den elektriske rekkevidden på opptil 58 km, målt etter den gjeldende NEDCcorr-metoden. Toppfart på ren elektrisk kraft er 140 km/t.

De nye, oppgraderte BMW 7-serie-modellene lanseres i Norge i andre kvartal 2019. De norske prisene vil være klare om kort tid. Da vil også BMW-forhandlerne åpne for bestilling.

Modellutvalg:

Modell:

Motortype:

Effekt:

Dreie-
moment:

Aks.
0-100 km/t:

BMW M760Li xDrive:

Bensin, V12

585 hk

850 Nm

3,8 sek

BMW 750i xDrive

Bensin, V8

530 hk

750 Nm

4,0 sek

BMW 745Le xDrive

Bensin plug-in hybrid, rekkesekser

394 hk

600 Nm

5,1 sek

BMW 745e

Bensin plug-in hybrid, rekkesekser

394 hk

600 Nm

5,2 sek

BMW 750d xDrive

Diesel, rekkesekser

400 hk

760 Nm

4,6 sek

BMW 740d xDrive

Diesel, rekkesekser

320 hk

680 Nm

5,3 sek

BMW 730d xDrive

Diesel, rekkesekser

265 hk

620 Nm

5,8 sek


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Toyota Corolla koster fra 297.300 kroner
Når Toyota igjen er tilbake med Corolla i Norge, starter prisen rett under 300.000 kroner.
Les mer
layid-bilde1
Bare spør om Toyota Corolla
Auris ble ikke til gull slik Toyota hadde håpet. Etter to bilgenerasjoner går navnet inn i historien, og om kort tid er Corolla tilbake på norske veier. BilNorge.no kjører bilen på onsdag, så alt du måtte lure på er det bare å spørre om.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde3
Bybil-fremtid fra Citroën
Citroën markerer sitt hundreårsjubileum ved å vise mobilitet for fremtiden.
Les mer
layid-bilde4
Her er nye Focus ST
Ford topper nå Focus-familien med en ny ST. Den leveres i ulike varianter for å tilfredsstille forskjellige kundegrupper.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Fransk wannabe
Det er biler som dette som gjør det virkelig moro å være i Frankrike. Produkter som bare er en parodi, en grotesk skisse, men som noen allikevel tar på ramme alvor. Møt Devinci.
Les mer
layid-bilde6
Bentley overgår seg selv
Bentley har fått konkurranse fra så vel Rolls-Royce som Lamborghini den siste tiden. Nå strammer de grepet og hevder Bentayga er verdens raskeste og mest luksuriøse SUV. En sannhet med modifikasjoner.
Les mer
layid-bilde7
Nytt konsept til Genève
Audi viser de første skisser av en modell som skal debutere i Genève neste måned.
Les mer


layid-bilde8
Mange fossilbiltrekk i Mercedes EQC elbil
Les mer
toppsak-bilde9
Seiglivet modell fornyes
Mitsubishi Motors forteller at de skal vise en ny ASX i Genève neste måned. Den vil nok likevel fortsette et liv i skyggen av storebror.
Les mer
layid-bilde10
Nye toppmodeller fra BMW
Les mer
layid-bilde11
Litt oppgradert TT RS
Les mer
layid-bilde12
Ny toppmodell fra Range Rover
Les mer
layid-bilde13
30 år med kjøreglede
Mazda presenterer nok en spesialversjon av MX-5. Hvilket nummer i rekken den er skal være usagt, men her er det bare å løpe og kjøpe.
Les mer
layid-bilde14
Volkswagen oppgraderer Passat
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Passat. Ikke minst gjelder dette varianten som har toppet den norske salgsstatistikken.
Les mer
toppsak-bilde15
Mazda skal vise kompakt-SUV
Mazda har i dag to SUV-er på programmet i Europa, CX-5 og CX-3. På Genève-utstillingen lover de å vise nok en modell.
Les mer
layid-bilde16
Spesialutgave av BMWs nye flaggskip
Les mer
layid-bilde17
Verken kron eller mynt?
Les mer
layid-bilde18
Mark Webber på Bathurst
De som har overvært trening og kvalifisering til nattens 12-timersløp på Bathurst, fikk under oppkjøring til løpet pauseinnslag av en lokal helt i en helt spesiell bil.
Les mer
layid-bilde19
Skoda skisserer Genève-nyhet
Vi har fått vite navnet på Skodas kommende kompakt-SUV. Nå følger de første skissene, men egentlig har vi sett vel så mye tidligere.
Les mer
layid-bilde20
Ny Renault Clio
Renault viser i dag de første eksteriørbildene av femte generasjon Clio. Den skal debutere på Genève-utstillingen i mars.
Les mer
layid-bilde21
Interiør-løft for ny Clio
Renault skal lansere en splitter ny Clio på Genève-utstillingen i mars. Den digitale avdukingen er i gang, og de starter med interiøret.
Les mer
layid-bilde22
Toyota RAV4 på veien
BARCELONA: Mange er spent på nye Toyota RAV4. Her er våre første inntrykk etter å ha kjørt bilen.
Les mer
toppsak-bilde23
Volvos kinesiske tvilling
Vi vet jo at Volvo er eid av Geely, men akkurat her er det ikke tvil. Den nyeste Geely, FY 11, er bygd på en Volvo og er toegget tvilling med XC40.
Les mer
layid-bilde24
Hondas urbane revisjon
Nå har Honda sluppet det første inntrykket av sin kommende bybil. I forhold til det konseptet vi så i Frankfurt 2017 er den åpenbart vesentlig revidert.
Les mer
layid-bilde25
Facelift og ny banebil
Lexus har med seg to nyheter til Detroit - begge basert på RC F.
Les mer
layid-bilde26
Den amerikanske drømmen
Skal du lykkes i den amerikanske bilbransjen, må du ha pickuper på programmet. Kraftige pickuper! Det har Ram, og de hevder nå å være best på alle områder.
Les mer
layid-bilde27
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Les mer
toppsak-bilde28
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde29
Cadillacs AMG / M Sport
Les mer
layid-bilde30
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
layid-bilde31
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde32
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
toppsak-bilde33
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer
layid-bilde34
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
layid-bilde35
BMW 7-serie oppgraderes
Les mer
layid-bilde36
Hyundai presenterer ny racer
Hyundai viser en ny racerbil basert på Veloster. Den er tilpasset det internasjonale TCR-reglementet og skal i første omgang konkurrere i USA.
Les mer
layid-bilde37
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Gode tider i USA har gitt fart i salget av store biler. Fortsatt er Fords F-serie verdens soleklare pickup-vinner.
Les mer
layid-bilde38
Samleobjekt fra Subaru
Subaru benytter Detroit-utstillingen til å vise en spesialutgave av WRX.
Les mer