img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
54 bilder i galleri
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.

Edsel Ford, Henrys stilsikre sønn som pappa gjorde alt han kunne for å holde nede, skulle på en omfattende ferie i 1939. Så i 1938 ba han selskapets sjefdesigner, Eugene Gregoire, om å designe en helt spesiell Lincoln for seg.

Det skulle bli en enestående modell, den kom i 1939 og het Continental. Men vi vet jo alle at Continental med tiden er blitt en av Lincolns best kjente modellnavn.

Historien er imidlertid gjentatt nå. Noen, med litt sans for stil – og sans for kvinners problemer når de skal manøvrere galla inn i og ut av limousiner – bestilte en ny Continental i 2018. En bil som skulle kunne brukes av en ganske stilig overklasse. 

80 år siden forrige gang noen fikk en så godt ide.

Så der har vi den nye Continental som skal bygges i meget begrenset antall. Ikke så begrenset som bare en eneste, riktignok, men ikke flere enn 90 i 2019 (også 80 år etter at Edsels bil ble bygget), og med muligheter for noen flere i 2020.

Da må du imidlertid bestille nå. Og ingen har fortalt meg hvor mye den skal koste.

Som du ser av bildene er greia først og fremst at bakdøren er hengslet bak. Slik Rolls-Royce har drevet med de siste årene, men som var en selvfølge blant de elegante på 30-tallet.

Her er riktignok B-stolpen fremdeles på plass, men jeg kan love at inn- og utstigning lar seg løse adskillig mer dekorativt med døren åpnende denne veien, med eller uten stolpe.

På innpust hiver man hekken nedpå og trekker de lange Louboutin-stolpene inn etter seg. Ut strekker man de samme silkekledde elegant ut, som en spennende entre, og lar resten følge etter.

Ikke noen gymnastiske spesialiteter som når man må vri seg slik at de stygge knærne er den kroppsdelen man må passe mest på

Det faktum at Chicago-gangstere foretrakk slike bakdører, «fordi de gjorde det så meget enklere å dytte offeret ut under fart» ifølge gammel-redaktøren i Hemmings, Dave Brownell, viser jo bare at de byr på raske ut- og inn-fordeler.

Hvorfor de er blitt hetende selvmordsdører er derimot vanskeligere å forstå. Gamle dagers karosserier som flekset, slik at dørene hoppet opp over en dump, ligger selvfølgelig til grunn for dette. Men selvmord? Og egentlig datt du vel like lett ut av en dør som åpnet seg selv om den var hengslet i forkant?

Lincoln ber imidlertid om at disse nye bakdørene deres kalles Coach dører, og da er vi tilbake til gamle dagers Coach Built.

Denne modellen heter Limited Edition 80th Anniversary Continental og er basert på dagens Continental, men med 15 cm lengre akselavstand som utelukkende kommer bakre avdeling til gode. Og som selvfølgelig gir døren den bredden som er nødvendig for galla-formålet.

Det betyr en Første-Klasse-salong, med egne armlener og en midt-konsoll med egen kontroll for både klima og infotainment. Ikke akkurat vegan-omgivelser, skinn hele veien, og det ser jo ganske bra ut?

Motoren er V-sekseren med 400 hester og 542 Nm, så selv om den nok er blitt noen centimeter tyngre, er det sikkert en hyggelig sjåføropplevelse også, fremdeles.

Men når skal vanlige produksjonsmodeller komme med denne dørløsningen? Tesla X er vel den som er nærmest, selv om deres åpning på loftet er fem ganger så komplisert som en Lincoln-variant.

Konsept-designerne har vist hundrevis av slike løsninger de siste årene. Kan vi håpe på en litt radikal elbil som ønsker å vise at den er litt radikal? 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Vi skal prøvekjøre nye Toyota RAV4 i Spania. Er det noe du lurer på om bilen?
Les mer
layid-bilde1
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde2
Cadillacs AMG / M Sport
Cadillac etablerer en egen divisjon som skal stå for de grommeste modellene. Først ut er CT6 V-Sport, og forhåndssalget starter i Detroit.
Les mer
layid-bilde3
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde4
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde6
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
layid-bilde7
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer


layid-bilde8
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
toppsak-bilde9
BMW 7-serie oppgraderes
BMW har i dag presentert en oppgradert utgave av sin luksuriøse 7-serie. Lokasjonen for arrangementet var nok overraskende for enkelte.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai presenterer ny racer
Les mer
layid-bilde11
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Les mer
layid-bilde12
Samleobjekt fra Subaru
Les mer
layid-bilde13
Ny Ford Explorer, men ikke for Europa
Hybrid teknologi står sentralt når Ford nå lanserer sjette generasjon av den viktige SUV-en Explorer.
Les mer
layid-bilde14
Mustang Shelby til nye høyder
Med over 700 hester viser Ford sin hittil råeste Shelby Mustang på Detroit-utstillingen.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissan med fremtidsglimt
Bilutstillinger og konsepter henger tett sammen. Til Detroit har Nissan med seg en futuristisk sportssedan.
Les mer
layid-bilde16
Supra er tilbake
Les mer
layid-bilde17
Elektrisk fra Cadillac
Les mer
layid-bilde18
Første hybride Subaru
De første bilene kommer til Norge mot slutten av året, men allerede nå starter Subaru-forhandlerne innsalget av sin første hybridmodell.
Les mer
layid-bilde19
Cadillac kompletterer SUV-linjen
Kanskje ikke kjappest på avtrekkeren, men nå har i hvert fall Cadillac klart å telle helt til 6. Deres nye crossover XT6 står på Detroitutstillingen nå.
Les mer
layid-bilde20
Nytt hint fra Lexus
Lexus viser en lekker åpen LC på Detroit-utstillingen. Foreløpig som konsept, men det drøyer neppe lenge før den kan kjøpes.
Les mer
layid-bilde21
Mini-el med 350 km
Batterielektrisk mini-bil pleier å bety mini-rekkevidde. Når kinesiske Great Wall nå viser en bil på trehundreogfemti cm lengde, med like lang rekkevidde i kilometer, begynner det å bli spennende.
Les mer
layid-bilde22
Her er nye 911 Cabriolet
Bare seks uker etter at nye 911 Coupé debuterte i Los Angeles, følger den åpne utgaven etter.
Les mer
toppsak-bilde23
Første Range Rover Evoque i Norge
Mens I-Pace var den store nyheten fra Jaguar Land Rover i fjor, blir kompakt-SUV-en Range Rover Evoque årets store nyhet. Den nye modellen ble vist frem for pressen onsdag, mens de første kundebilene er ventet i mars/april.
Les mer
layid-bilde24
Zafira tilbake, i helt ny form
Opel Zafira var blant de første tyske flerbruksbiler da den ble lansert for 20 år siden. Etter å ha vært borte fra markedet en stund kommer modellen nå tilbake, større og med langt flere valgmuligheter enn tidligere.
Les mer
layid-bilde25
Her er andre generasjon CLA
Mercedes benytter elektronikkutstillingen i Las Vegas til å vise sin nye CLA. Den overgår forgjengeren på de fleste områder.
Les mer
layid-bilde26
To nye Leaf-modeller
Endelig lanseres Nissan Leaf med større batterikapasitet, men foreløpig i svært begrenset opplag og med lang leveringstid. Skjønt et halvt år kan vel også regnes som kort i dagens elbil-verden.
Les mer
layid-bilde27
Fra asfalt til røft terreng
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Supra, bilde for bilde
Toyota skal avduke sin nye Supra på Detroit-utstillingen om to uker. Men det lekker stadig ut bilder som viser hva vi har i vente.
Les mer
layid-bilde29
Ny Senna fra McLaren
Les mer
layid-bilde30
Retro Mustang fra Russland
Et russisk selskap har laget en moderne drømmebil med klare referanser til en 1967 Ford Mustang Fastback.
Les mer
layid-bilde31
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.
Les mer
layid-bilde32
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.
Les mer
toppsak-bilde33
Klar for strengere krav
Mini har nå klargjort sine sprekeste modeller for nye utslippskrav.
Les mer
layid-bilde34
NIO lanserer sin andre SUV
Les mer
layid-bilde35
Rendyrket kjøreglede
Les mer
layid-bilde36
Symfoni for 12 sylindre
Nå har Aston Martin avslørt noe av det vi vanlig dødelige kan ha en viss glede av i forbindelse med den kommende Valkyrie. Låten. Wagner var ikke i nærheten.
Les mer
layid-bilde37
Skodas sporty SUV
Det nærmer seg norsk lansering av Skodas første SUV med RS-betegnelse. Et fargerikt innslag på SUV-paletten.
Les mer
layid-bilde38
Karbon-egg
Königsegg har vist oss en Regera som er enda mer raffinert enn vanlig. Nakent karbon hele veien - med en finish de smarte svenskene har utviklet selv.
Les mer