img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
54 bilder i galleri
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.

Edsel Ford, Henrys stilsikre sønn som pappa gjorde alt han kunne for å holde nede, skulle på en omfattende ferie i 1939. Så i 1938 ba han selskapets sjefdesigner, Eugene Gregoire, om å designe en helt spesiell Lincoln for seg.

Det skulle bli en enestående modell, den kom i 1939 og het Continental. Men vi vet jo alle at Continental med tiden er blitt en av Lincolns best kjente modellnavn.

Historien er imidlertid gjentatt nå. Noen, med litt sans for stil – og sans for kvinners problemer når de skal manøvrere galla inn i og ut av limousiner – bestilte en ny Continental i 2018. En bil som skulle kunne brukes av en ganske stilig overklasse. 

80 år siden forrige gang noen fikk en så godt ide.

Så der har vi den nye Continental som skal bygges i meget begrenset antall. Ikke så begrenset som bare en eneste, riktignok, men ikke flere enn 90 i 2019 (også 80 år etter at Edsels bil ble bygget), og med muligheter for noen flere i 2020.

Da må du imidlertid bestille nå. Og ingen har fortalt meg hvor mye den skal koste.

Som du ser av bildene er greia først og fremst at bakdøren er hengslet bak. Slik Rolls-Royce har drevet med de siste årene, men som var en selvfølge blant de elegante på 30-tallet.

Her er riktignok B-stolpen fremdeles på plass, men jeg kan love at inn- og utstigning lar seg løse adskillig mer dekorativt med døren åpnende denne veien, med eller uten stolpe.

På innpust hiver man hekken nedpå og trekker de lange Louboutin-stolpene inn etter seg. Ut strekker man de samme silkekledde elegant ut, som en spennende entre, og lar resten følge etter.

Ikke noen gymnastiske spesialiteter som når man må vri seg slik at de stygge knærne er den kroppsdelen man må passe mest på

Det faktum at Chicago-gangstere foretrakk slike bakdører, «fordi de gjorde det så meget enklere å dytte offeret ut under fart» ifølge gammel-redaktøren i Hemmings, Dave Brownell, viser jo bare at de byr på raske ut- og inn-fordeler.

Hvorfor de er blitt hetende selvmordsdører er derimot vanskeligere å forstå. Gamle dagers karosserier som flekset, slik at dørene hoppet opp over en dump, ligger selvfølgelig til grunn for dette. Men selvmord? Og egentlig datt du vel like lett ut av en dør som åpnet seg selv om den var hengslet i forkant?

Lincoln ber imidlertid om at disse nye bakdørene deres kalles Coach dører, og da er vi tilbake til gamle dagers Coach Built.

Denne modellen heter Limited Edition 80th Anniversary Continental og er basert på dagens Continental, men med 15 cm lengre akselavstand som utelukkende kommer bakre avdeling til gode. Og som selvfølgelig gir døren den bredden som er nødvendig for galla-formålet.

Det betyr en Første-Klasse-salong, med egne armlener og en midt-konsoll med egen kontroll for både klima og infotainment. Ikke akkurat vegan-omgivelser, skinn hele veien, og det ser jo ganske bra ut?

Motoren er V-sekseren med 400 hester og 542 Nm, så selv om den nok er blitt noen centimeter tyngre, er det sikkert en hyggelig sjåføropplevelse også, fremdeles.

Men når skal vanlige produksjonsmodeller komme med denne dørløsningen? Tesla X er vel den som er nærmest, selv om deres åpning på loftet er fem ganger så komplisert som en Lincoln-variant.

Konsept-designerne har vist hundrevis av slike løsninger de siste årene. Kan vi håpe på en litt radikal elbil som ønsker å vise at den er litt radikal? 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde1
Nå kan du bestille ny Passat
Volkswagen åpner nå for bestilling av en oppgradert Passat som kommer på markedet i september. Det er liten tvil om hvilken variant som blir norsk bestselger.
Les mer
layid-bilde2
Her er nye 3-serie Touring
Her kommer nye 3-serie Touring, og den får en egenskap som mange nordmenn vil elske.
Les mer
layid-bilde3
Bentleys nye luksus-limo
Bentley har nettopp lansert Continental GT i nye versjoner, og nå følger den mektige sedanen etter.
Les mer
layid-bilde4
Her er Mercedes GLB
Det var Mercedes-Benz i USA som i natt fikk æren av å avduke nye GLB. Med tid og stunder kommer den også til Europa.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Skodas femte kineser
Man strekker seg langt for å tilfredsstille sine viktigste kunder. Skoda viser en forsmak på deres femte SUV for Kina.
Les mer
layid-bilde6
Her kommer BMW M8
BMW har lenge forberedt oss på at 8-serien skal toppes med M-modeller. Nå er de første modellene klare, men vi har mer i vente.
Les mer
layid-bilde7
Audi lanserer ny A6 Allroad
Det er en populær norgesvenn som fornyes når Audi lanserer fjerde generasjon A6 Allroad.
Les mer


layid-bilde8
Appetittvekker fra Kia
Les mer
toppsak-bilde9
Nok en elbil klar for bestilling
Nå begynner det å bli mange reservasjonslister å forholde seg til. I dag åpner Opel sin, for nye Corsa e. Om du heller vil ha en Ampera kan du vel nærmest spasere inn i butikken og hente den.
Les mer
layid-bilde10
Seat starter turné i Oslo
Les mer
layid-bilde11
Audi lanserer ladbar Q5
Les mer
layid-bilde12
Ferraris nyeste plug-in
Les mer
layid-bilde13
Mye nytt fra BMW
BMW presenterer en rekke nye modellvarianter og oppgraderinger. Nordmenn kan glede seg over flere nye ladbare alternativer.
Les mer
layid-bilde14
Første Skoda med plugg
Som en del av Volkswagen Gruppen må Skoda tålmodig vente på tur når det gjelder å ta i bruk innovasjoner. Nå starter de elektrifiseringen.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er nye BMW 1-serie
BMW har i dag sluppet bilder og informasjon om tredje generasjon 1-serie. Bilen er ny tvers gjennom og for første gang utstyrt med forhjulsdrift.
Les mer
layid-bilde16
Så lang rekkevidde får elektrisk Opel Corsa
Les mer
layid-bilde17
58 km elektrisk DS-7 Crossback-rekkevide
Les mer
layid-bilde18
Oppgraderer Discovery
Ny grill, nye støtfangere og LED-lykter foran og bak er den synlige endringen på Land Rover Discovery Sport, men Snart blir Land Rover Discovery Sport også ladbar.
Les mer
layid-bilde19
Nå kan alle reservere Hondas lille elbil
Tirsdag morgen åpnet Honda for at alle som ville kunne reservere den lille elbilen e.
Les mer
layid-bilde20
Bildrømmer fra Uganda
Hvorfor skal ikke Afrika, nummer to i verden både i areal og folketall, ha sin egen, selvstendige bilindustri? I Uganda er de nå i ferd med å realisere en slik tanke.
Les mer
layid-bilde21
Her er Fords nye råtass
Ford viste i dag frem de første bildene av den helt nye råtassen Ford Focus ST som stasjonsvogn.
Les mer
layid-bilde22
Audi strammer opp A4
Audi A4 får en facelift etter fire år på markedet. I den forbindelse lanseres en supersprek dieselvariant.
Les mer
toppsak-bilde23
MINIs sprekeste får mer krutt under panseret
MINI John Cooper Works Clubman og Countryman får nå over 300 hk.
Les mer
layid-bilde24
Opel Grandland X Hybrid4: Ladbar 300-hester med 4x4
Opel fortsetter sin strategi mot elektrifisering av alle modeller når de mot slutten av året lanserer Grandland X Hybrid4.
Les mer
layid-bilde25
Den siste av arten?
Rike mennesker har problemer - akkurat som du og jeg. Bare på et annet plan. Rike mennesker kjører også biler - akkurat som du og jeg. Men på et annet plan det også. NB: Dette er IKKE en «test», ikke engang en prøvekjøring, med en fantastisk Bentley Continental GTC. Men den er LANG!
Les mer
layid-bilde26
Nå kan du bestille Volkswagen ID.
Fra i dag kan du sette deg på liste for å bli blant de fremste i køen på Volkswagens kommende elbil.
Les mer
layid-bilde27
Snart oppgraderes Kona
Les mer
toppsak-bilde28
Den måtte jo bare realiseres
Nå avslører Porsche en dårlig skjult hemmelighet - deres nydelige Speedster settes i produksjon.
Les mer
layid-bilde29
Mercedes EQC: Prisen er klar
Les mer
layid-bilde30
Elbil med Morgan-gener
For en gangs skyld, når vi presenterer en ny elbildrøm fra et start-up-selskap, er den verken kinesisk eller overdrevent Super. Men engelsk og ganske kjapp allikevel.
Les mer
layid-bilde31
Sniktitt på ny 8-er
BMW har sendt ut en første teaser på den kommende 8-serie Gran Coupe. Det nærmer seg med andre ord lansering.
Les mer
layid-bilde32
Ladbar DS får norsk pris
Dersom du har ventet på den ladbare hybridversjon av DS7 Crossback, kan du trøste deg med at ventingen nå går inn i siste fase. Prisene er i alle fall klare.
Les mer
toppsak-bilde33
Hyundai oppgraderer Ioniq
Hyundai har i dag sendt ut de første bildene av en oppgradert Ioniq. De viktigste endringene er økt rekkevidde og nytt sikkerhetsutstyr.
Les mer
layid-bilde34
Mercedes EQC i nærmiljøet
Les mer
layid-bilde35
Prisløft for ny Soul
Les mer
layid-bilde36
Lotus i sitt andre hjemland
Det var på tide at Lotus fikk en skikkelig lansering i Kina etter at Geely overtok henne fra Proton for ett år og elleve måneder siden. I Shanghai bød hun faktisk på en av de virkelige store meldingene.
Les mer
layid-bilde37
Mystisk kineser i New York
De som følger med hadde nok ventet denne bilen på Shanghai-utstillingen. I stedet dukket den opp i New York. Her er bakgrunnen mer utydelig enn det som er vanlig med kinesiske superbiler man aldri har hørt om før.
Les mer
layid-bilde38
Ny Passat GTE på snarvisitt i Norge
Torsdag var den nye ladbare versjonen av Volkswagen Passat på snarvisitt til Norge.
Les mer