img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.

Shooting Brake er navnet på den siste Zagatofiserte Aston Martin Vanquish. Og det er forresten den første som kan spekkes opp i Astons nye Q Lounge – deres virtuelle skreddersøm-avdeling.

Kvartett
Det skal som tidligere lovet bygges en kvartett av disse Z-Vanquish bilene. Coupéen kjenner vi, den kom for to år siden. Og et halvt år senere fulgte den åpne – Volante på Aston Martin-dialekt. 

Så har vi denne Shooting Brake’n, og til sist kommer Speedsteren. Den blir den mest eksklusive, bare 28 eksemplarer, de andre i 99 eksemplarer hver. Allerede ved Frankfurt-utstillingen i fjor høst ble det fortalt at nå kan du slutte og vente – alle er for lengst solgt. 

Denne Shooting Brake har vært vist som renderinger før, men da i rødt. I sommer ble den vist frem for kommende kunder som en fullskala-modell, og nå er det altså sluppet et nytt sett bilder der den har fått en litt «tyskere» farge.

Praktisk for to
Det jeg oppdaget er at selv om mange kaller denne en Wagon, er også Shooting Brake begrenset til to personer, ingen familiebil slik noen kanskje hadde forventet.

Aston Martin sier imidlertid at de her har skapt en individuell, men utrolig praktisk GT. Hele hekken åpnes elektrisk for å kunne komme til det luksuriøse bagasjerommet med skreddersydd bagasje. 

Og taket, som er trukket så utrolig langt bakover at det ender i et slags underlige takskjegg, er utstyrt med store glassflater for å slippe lyset inn, og med en antydning av Zagatos legendariske Double Bubble for å trekke minnet tilbake til det første samarbeidet mellom de to: Aston Martin DB4 GTZ i 1960

V12
Hele denne nye familien er basert på Vanquish S, med 5 liters V12 motor, uten kunstig åndedrett, som i denne versjonen gir 592 hk – 27 mer enn standard Vanquishen. Motoren er koblet til en 8-trinns Touchtronic III automat.

Den adaptive dempingen skal visstnok være finregulert for de forskjellige modellene – det skulle da bare mangle! Og vil gi deg en kjøreopplevelse «like stimulerende og minneverdig som bilens design»!

Mens Coupéen gjorde 100 unna på 3,5 og Volante trengte 3,9 sekunder, må nok både Shooting Brake og Speedster over fire. Begge er litt tyngre – Speedsteren overraskende nok på grunn av et ganske fancy cabriolet-system.

Mens du ville ha måttet betale rundt £ 500.000 for de to modellene som allerede bygges, må du nok regne med i hvert fall 650.000 hvis du står på liste for «stasjonsvognen», mens Speedsteren kanskje vil sette deg tilbake en hel million! Vi snakker fortsatt om britiske pund!

Unik familie
– Vi har aldri lansert Zagato-biler som en hel familie før, sier Aston Martins designsjef, eller Chief Creative Officer som det heter – Marek Reichman.

– I hvert fall ikke på denne måten. Selv om man kanskje kan trekke paralleller med DB7 Zagato og DB AR1, eller V8 Zagato Coupé og Volante. Men dette er noe helt annet. 

– Hvis du spør om hvorfor vi nå kommer med en hel familie, er det fordi forskjellige kunder har forskjellige ønsker og preferanser. Noen liker det enkle de finner i en Coupé, mens andre vil ha det rå som de finner i en Speedster. Og, ja, det er jo noen som liker det hele og som derfor har kjøpt alle fire, fortsetter Reichman.

Stolte tradisjoner
– Det er alltid en alt for stor etterspørsel fra vår kunder, føyer han til.  Vi kunne med letthet bygget og solgt mange flere, men vi vil sikre at Zagatoer blir noe helt spesielt. Her skaper vi samleobjekter, fremtidens concours-biler.

Selvfølgelig vil Andrea Zagato også komme til orde:

– Zagatos forhold til Aston Martin startet med min bestefar for 60 år siden. Å få denne type partnerskap til å blomstre gjennom tre generasjoner er ganske spesielt. Familienavnet mitt er forbundet med mange praktfulle design, men for en lang rekke entusiaster er det først og fremst Zagato-Z’en forenet med Aston Martin logoen som er den mest spesielle.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde1
Nå kan du bestille ny Passat
Volkswagen åpner nå for bestilling av en oppgradert Passat som kommer på markedet i september. Det er liten tvil om hvilken variant som blir norsk bestselger.
Les mer
layid-bilde2
Her er nye 3-serie Touring
Her kommer nye 3-serie Touring, og den får en egenskap som mange nordmenn vil elske.
Les mer
layid-bilde3
Bentleys nye luksus-limo
Bentley har nettopp lansert Continental GT i nye versjoner, og nå følger den mektige sedanen etter.
Les mer
layid-bilde4
Her er Mercedes GLB
Det var Mercedes-Benz i USA som i natt fikk æren av å avduke nye GLB. Med tid og stunder kommer den også til Europa.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Skodas femte kineser
Man strekker seg langt for å tilfredsstille sine viktigste kunder. Skoda viser en forsmak på deres femte SUV for Kina.
Les mer
layid-bilde6
Her kommer BMW M8
BMW har lenge forberedt oss på at 8-serien skal toppes med M-modeller. Nå er de første modellene klare, men vi har mer i vente.
Les mer
layid-bilde7
Audi lanserer ny A6 Allroad
Det er en populær norgesvenn som fornyes når Audi lanserer fjerde generasjon A6 Allroad.
Les mer


layid-bilde8
Appetittvekker fra Kia
Les mer
toppsak-bilde9
Nok en elbil klar for bestilling
Nå begynner det å bli mange reservasjonslister å forholde seg til. I dag åpner Opel sin, for nye Corsa e. Om du heller vil ha en Ampera kan du vel nærmest spasere inn i butikken og hente den.
Les mer
layid-bilde10
Seat starter turné i Oslo
Les mer
layid-bilde11
Audi lanserer ladbar Q5
Les mer
layid-bilde12
Ferraris nyeste plug-in
Les mer
layid-bilde13
Mye nytt fra BMW
BMW presenterer en rekke nye modellvarianter og oppgraderinger. Nordmenn kan glede seg over flere nye ladbare alternativer.
Les mer
layid-bilde14
Første Skoda med plugg
Som en del av Volkswagen Gruppen må Skoda tålmodig vente på tur når det gjelder å ta i bruk innovasjoner. Nå starter de elektrifiseringen.
Les mer
toppsak-bilde15
Her er nye BMW 1-serie
BMW har i dag sluppet bilder og informasjon om tredje generasjon 1-serie. Bilen er ny tvers gjennom og for første gang utstyrt med forhjulsdrift.
Les mer
layid-bilde16
Så lang rekkevidde får elektrisk Opel Corsa
Les mer
layid-bilde17
58 km elektrisk DS-7 Crossback-rekkevide
Les mer
layid-bilde18
Oppgraderer Discovery
Ny grill, nye støtfangere og LED-lykter foran og bak er den synlige endringen på Land Rover Discovery Sport, men Snart blir Land Rover Discovery Sport også ladbar.
Les mer
layid-bilde19
Nå kan alle reservere Hondas lille elbil
Tirsdag morgen åpnet Honda for at alle som ville kunne reservere den lille elbilen e.
Les mer
layid-bilde20
Bildrømmer fra Uganda
Hvorfor skal ikke Afrika, nummer to i verden både i areal og folketall, ha sin egen, selvstendige bilindustri? I Uganda er de nå i ferd med å realisere en slik tanke.
Les mer
layid-bilde21
Her er Fords nye råtass
Ford viste i dag frem de første bildene av den helt nye råtassen Ford Focus ST som stasjonsvogn.
Les mer
layid-bilde22
Audi strammer opp A4
Audi A4 får en facelift etter fire år på markedet. I den forbindelse lanseres en supersprek dieselvariant.
Les mer
toppsak-bilde23
MINIs sprekeste får mer krutt under panseret
MINI John Cooper Works Clubman og Countryman får nå over 300 hk.
Les mer
layid-bilde24
Opel Grandland X Hybrid4: Ladbar 300-hester med 4x4
Opel fortsetter sin strategi mot elektrifisering av alle modeller når de mot slutten av året lanserer Grandland X Hybrid4.
Les mer
layid-bilde25
Den siste av arten?
Rike mennesker har problemer - akkurat som du og jeg. Bare på et annet plan. Rike mennesker kjører også biler - akkurat som du og jeg. Men på et annet plan det også. NB: Dette er IKKE en «test», ikke engang en prøvekjøring, med en fantastisk Bentley Continental GTC. Men den er LANG!
Les mer
layid-bilde26
Nå kan du bestille Volkswagen ID.
Fra i dag kan du sette deg på liste for å bli blant de fremste i køen på Volkswagens kommende elbil.
Les mer
layid-bilde27
Snart oppgraderes Kona
Les mer
toppsak-bilde28
Den måtte jo bare realiseres
Nå avslører Porsche en dårlig skjult hemmelighet - deres nydelige Speedster settes i produksjon.
Les mer
layid-bilde29
Mercedes EQC: Prisen er klar
Les mer
layid-bilde30
Elbil med Morgan-gener
For en gangs skyld, når vi presenterer en ny elbildrøm fra et start-up-selskap, er den verken kinesisk eller overdrevent Super. Men engelsk og ganske kjapp allikevel.
Les mer
layid-bilde31
Sniktitt på ny 8-er
BMW har sendt ut en første teaser på den kommende 8-serie Gran Coupe. Det nærmer seg med andre ord lansering.
Les mer
layid-bilde32
Ladbar DS får norsk pris
Dersom du har ventet på den ladbare hybridversjon av DS7 Crossback, kan du trøste deg med at ventingen nå går inn i siste fase. Prisene er i alle fall klare.
Les mer
toppsak-bilde33
Hyundai oppgraderer Ioniq
Hyundai har i dag sendt ut de første bildene av en oppgradert Ioniq. De viktigste endringene er økt rekkevidde og nytt sikkerhetsutstyr.
Les mer
layid-bilde34
Mercedes EQC i nærmiljøet
Les mer
layid-bilde35
Prisløft for ny Soul
Les mer
layid-bilde36
Lotus i sitt andre hjemland
Det var på tide at Lotus fikk en skikkelig lansering i Kina etter at Geely overtok henne fra Proton for ett år og elleve måneder siden. I Shanghai bød hun faktisk på en av de virkelige store meldingene.
Les mer
layid-bilde37
Mystisk kineser i New York
De som følger med hadde nok ventet denne bilen på Shanghai-utstillingen. I stedet dukket den opp i New York. Her er bakgrunnen mer utydelig enn det som er vanlig med kinesiske superbiler man aldri har hørt om før.
Les mer
layid-bilde38
Ny Passat GTE på snarvisitt i Norge
Torsdag var den nye ladbare versjonen av Volkswagen Passat på snarvisitt til Norge.
Les mer