img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
9 bilder i galleri
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.

Shooting Brake er navnet på den siste Zagatofiserte Aston Martin Vanquish. Og det er forresten den første som kan spekkes opp i Astons nye Q Lounge – deres virtuelle skreddersøm-avdeling.

Kvartett
Det skal som tidligere lovet bygges en kvartett av disse Z-Vanquish bilene. Coupéen kjenner vi, den kom for to år siden. Og et halvt år senere fulgte den åpne – Volante på Aston Martin-dialekt. 

Så har vi denne Shooting Brake’n, og til sist kommer Speedsteren. Den blir den mest eksklusive, bare 28 eksemplarer, de andre i 99 eksemplarer hver. Allerede ved Frankfurt-utstillingen i fjor høst ble det fortalt at nå kan du slutte og vente – alle er for lengst solgt. 

Denne Shooting Brake har vært vist som renderinger før, men da i rødt. I sommer ble den vist frem for kommende kunder som en fullskala-modell, og nå er det altså sluppet et nytt sett bilder der den har fått en litt «tyskere» farge.

Praktisk for to
Det jeg oppdaget er at selv om mange kaller denne en Wagon, er også Shooting Brake begrenset til to personer, ingen familiebil slik noen kanskje hadde forventet.

Aston Martin sier imidlertid at de her har skapt en individuell, men utrolig praktisk GT. Hele hekken åpnes elektrisk for å kunne komme til det luksuriøse bagasjerommet med skreddersydd bagasje. 

Og taket, som er trukket så utrolig langt bakover at det ender i et slags underlige takskjegg, er utstyrt med store glassflater for å slippe lyset inn, og med en antydning av Zagatos legendariske Double Bubble for å trekke minnet tilbake til det første samarbeidet mellom de to: Aston Martin DB4 GTZ i 1960

V12
Hele denne nye familien er basert på Vanquish S, med 5 liters V12 motor, uten kunstig åndedrett, som i denne versjonen gir 592 hk – 27 mer enn standard Vanquishen. Motoren er koblet til en 8-trinns Touchtronic III automat.

Den adaptive dempingen skal visstnok være finregulert for de forskjellige modellene – det skulle da bare mangle! Og vil gi deg en kjøreopplevelse «like stimulerende og minneverdig som bilens design»!

Mens Coupéen gjorde 100 unna på 3,5 og Volante trengte 3,9 sekunder, må nok både Shooting Brake og Speedster over fire. Begge er litt tyngre – Speedsteren overraskende nok på grunn av et ganske fancy cabriolet-system.

Mens du ville ha måttet betale rundt £ 500.000 for de to modellene som allerede bygges, må du nok regne med i hvert fall 650.000 hvis du står på liste for «stasjonsvognen», mens Speedsteren kanskje vil sette deg tilbake en hel million! Vi snakker fortsatt om britiske pund!

Unik familie
– Vi har aldri lansert Zagato-biler som en hel familie før, sier Aston Martins designsjef, eller Chief Creative Officer som det heter – Marek Reichman.

– I hvert fall ikke på denne måten. Selv om man kanskje kan trekke paralleller med DB7 Zagato og DB AR1, eller V8 Zagato Coupé og Volante. Men dette er noe helt annet. 

– Hvis du spør om hvorfor vi nå kommer med en hel familie, er det fordi forskjellige kunder har forskjellige ønsker og preferanser. Noen liker det enkle de finner i en Coupé, mens andre vil ha det rå som de finner i en Speedster. Og, ja, det er jo noen som liker det hele og som derfor har kjøpt alle fire, fortsetter Reichman.

Stolte tradisjoner
– Det er alltid en alt for stor etterspørsel fra vår kunder, føyer han til.  Vi kunne med letthet bygget og solgt mange flere, men vi vil sikre at Zagatoer blir noe helt spesielt. Her skaper vi samleobjekter, fremtidens concours-biler.

Selvfølgelig vil Andrea Zagato også komme til orde:

– Zagatos forhold til Aston Martin startet med min bestefar for 60 år siden. Å få denne type partnerskap til å blomstre gjennom tre generasjoner er ganske spesielt. Familienavnet mitt er forbundet med mange praktfulle design, men for en lang rekke entusiaster er det først og fremst Zagato-Z’en forenet med Aston Martin logoen som er den mest spesielle.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Vi skal prøvekjøre nye Toyota RAV4 i Spania. Er det noe du lurer på om bilen?
Les mer
layid-bilde1
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde2
Cadillacs AMG / M Sport
Cadillac etablerer en egen divisjon som skal stå for de grommeste modellene. Først ut er CT6 V-Sport, og forhåndssalget starter i Detroit.
Les mer
layid-bilde3
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde4
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde6
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
layid-bilde7
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer


layid-bilde8
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
toppsak-bilde9
BMW 7-serie oppgraderes
BMW har i dag presentert en oppgradert utgave av sin luksuriøse 7-serie. Lokasjonen for arrangementet var nok overraskende for enkelte.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai presenterer ny racer
Les mer
layid-bilde11
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Les mer
layid-bilde12
Samleobjekt fra Subaru
Les mer
layid-bilde13
Ny Ford Explorer, men ikke for Europa
Hybrid teknologi står sentralt når Ford nå lanserer sjette generasjon av den viktige SUV-en Explorer.
Les mer
layid-bilde14
Mustang Shelby til nye høyder
Med over 700 hester viser Ford sin hittil råeste Shelby Mustang på Detroit-utstillingen.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissan med fremtidsglimt
Bilutstillinger og konsepter henger tett sammen. Til Detroit har Nissan med seg en futuristisk sportssedan.
Les mer
layid-bilde16
Supra er tilbake
Les mer
layid-bilde17
Elektrisk fra Cadillac
Les mer
layid-bilde18
Første hybride Subaru
De første bilene kommer til Norge mot slutten av året, men allerede nå starter Subaru-forhandlerne innsalget av sin første hybridmodell.
Les mer
layid-bilde19
Cadillac kompletterer SUV-linjen
Kanskje ikke kjappest på avtrekkeren, men nå har i hvert fall Cadillac klart å telle helt til 6. Deres nye crossover XT6 står på Detroitutstillingen nå.
Les mer
layid-bilde20
Nytt hint fra Lexus
Lexus viser en lekker åpen LC på Detroit-utstillingen. Foreløpig som konsept, men det drøyer neppe lenge før den kan kjøpes.
Les mer
layid-bilde21
Mini-el med 350 km
Batterielektrisk mini-bil pleier å bety mini-rekkevidde. Når kinesiske Great Wall nå viser en bil på trehundreogfemti cm lengde, med like lang rekkevidde i kilometer, begynner det å bli spennende.
Les mer
layid-bilde22
Her er nye 911 Cabriolet
Bare seks uker etter at nye 911 Coupé debuterte i Los Angeles, følger den åpne utgaven etter.
Les mer
toppsak-bilde23
Første Range Rover Evoque i Norge
Mens I-Pace var den store nyheten fra Jaguar Land Rover i fjor, blir kompakt-SUV-en Range Rover Evoque årets store nyhet. Den nye modellen ble vist frem for pressen onsdag, mens de første kundebilene er ventet i mars/april.
Les mer
layid-bilde24
Zafira tilbake, i helt ny form
Opel Zafira var blant de første tyske flerbruksbiler da den ble lansert for 20 år siden. Etter å ha vært borte fra markedet en stund kommer modellen nå tilbake, større og med langt flere valgmuligheter enn tidligere.
Les mer
layid-bilde25
Her er andre generasjon CLA
Mercedes benytter elektronikkutstillingen i Las Vegas til å vise sin nye CLA. Den overgår forgjengeren på de fleste områder.
Les mer
layid-bilde26
To nye Leaf-modeller
Endelig lanseres Nissan Leaf med større batterikapasitet, men foreløpig i svært begrenset opplag og med lang leveringstid. Skjønt et halvt år kan vel også regnes som kort i dagens elbil-verden.
Les mer
layid-bilde27
Fra asfalt til røft terreng
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Supra, bilde for bilde
Toyota skal avduke sin nye Supra på Detroit-utstillingen om to uker. Men det lekker stadig ut bilder som viser hva vi har i vente.
Les mer
layid-bilde29
Ny Senna fra McLaren
Les mer
layid-bilde30
Retro Mustang fra Russland
Et russisk selskap har laget en moderne drømmebil med klare referanser til en 1967 Ford Mustang Fastback.
Les mer
layid-bilde31
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.
Les mer
layid-bilde32
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.
Les mer
toppsak-bilde33
Klar for strengere krav
Mini har nå klargjort sine sprekeste modeller for nye utslippskrav.
Les mer
layid-bilde34
NIO lanserer sin andre SUV
Les mer
layid-bilde35
Rendyrket kjøreglede
Les mer
layid-bilde36
Symfoni for 12 sylindre
Nå har Aston Martin avslørt noe av det vi vanlig dødelige kan ha en viss glede av i forbindelse med den kommende Valkyrie. Låten. Wagner var ikke i nærheten.
Les mer
layid-bilde37
Skodas sporty SUV
Det nærmer seg norsk lansering av Skodas første SUV med RS-betegnelse. Et fargerikt innslag på SUV-paletten.
Les mer
layid-bilde38
Karbon-egg
Königsegg har vist oss en Regera som er enda mer raffinert enn vanlig. Nakent karbon hele veien - med en finish de smarte svenskene har utviklet selv.
Les mer