img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Denne blir norsk bestselger
BMW slipper nå detaljer angående 3-serie varianten som med all sannsynlighet blir bestselger i Norge. Men fortsatt ønsker vi oss flere alternativer.

Vi snakker selvsagt om den ladbare hybridutgaven – BMW 330e som nå vises i ny innpakning med lengre elektrisk rekkevidde og Xtra Boost som øker effekten og gjør den enda mer attraktiv.

Les mer om nye BMW 3-serie her

At 330e har vært en norsk suksess er det liten tvil om. Hittil i år er det ifølge OFV registrert 564 nye BMW 3-serie fordelt på 442 sedaner, 111 stasjonsvogner og 11 kombikupeer.

Av de 442 sedanene er hele 400 ladbare hybrider av typen 330e – det er nemlig kun denne som leveres med denne, i Norge, så populære drivlinjen.

Ikke å undres over når den kommer ekstremt gunstig ut i det norske avgiftssystemet og du får 330-effekt for omtrent samme pris som en 320 med vesentlig mindre effekt.

BMW 340i xDrive vises først i USA

Fortsatt snakker BMW kun om sedan når en ny generasjon 330e ser dagens lys, mange håper nok at dette endrer seg når bilen har vært på markedet en stund.

En del ønsker seg nok også firehjulsdrift, og rent teknisk er trolig det også mulig å få til, om bare etterspørselen blir stor nok.

Den største nyheten er at den teoretiske rekkevidden på eldrift øker med 50 prosent fra forgjengeren – til 60 kilometer målt etter WLTP-standarden og regnet tilbake til NEDCorr. En del vil nok også sette pris på XtraBoost som gir en temporær effektøkning på 41 hk.

Da vi kjørte 330e i test mot Mercedes C 350e for et års tid siden kom vi 25 kilometer på eldrift, så med 50 prosnt økt rekkevidde kan du i praksis regne med å kunne kjøre 32-35 km før batteriene er tomme.

Bortsett fra den ekstra boosten, som er tilgjengelig når «DNA-velgeren» settes til SPORT, er systemeffekten den samme som i foregående modell – 252 hestekrefter. Forbruk og CO2-utslipp er redusert med ti prosent til et snittforbruk på 0,17 l/mil og 39 g/km.

Den 2-liters bensinmotoren yter 184 hk mens elmotoren bidrar med ytterligere 50 kW / 68 hk under normal belastning og 83 kW / 113 hk når boost-funksjonen aktiveres. Maks dreiemoment er 420 Newtonmeter, det samme som i forgjengeren.

Omsatt til ytelser innebærer det null til hundre på seks blank og en toppfart på 230 km/t. Det gjør den verdig til 330-betegnelsen.

I HYBRID modus oppnår 330e en toppfart på 110 km/t når den drives på batteriene, 30 km/t mer enn forgjengeren. I ELECTRIC modus er toppfarten 140 km/t – opp fra 120 km/t.

Less også: BMW setter standarden med X5 45e

Under retardasjon sørger elmotoren effektivt for å regenerere bremsekraften ved å fungere som generator. Det høyspente batteriet leverer også strøm til bilens øvrige elektriske funksjoner – noe som gjør en dynamo drevet av forbrenningsmotoren overflødig.

Li-ion batteriet i nye 330e har kapasitet på 12 kWt og er plassert under baksetet, mens bensintanken sitter over bakakselen.

Dette stjeler dessverre plass slik at volumet i bagasjerommet reduseres fra opprinnelige 480 til 375 liter.

Elmotoren sitter integrert i automatkassen for å oppta minimalt med plass – faktisk er girkassen bare 15 mm lengre enn en vanlig 8-trinns Steptronic.

BMW 330e kommer på markedet sommeren 2019. Mange synes nok den er verd noen måneder ekstra ventetid, for trolig blir den et meget prisgunstig alternativ forutsatt at du vil ha sedan og er fornøyd med bakhjulsdrift.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Nissan med italiensk touch
Nissan bekrefter nå at de skal bygge en spesialutgave av GT-R i samarbeid med Italdesign. Selvsagt med en stiv prislapp.
Les mer
layid-bilde1
Fremtidens BMW
Det er verdenspremiere på BMW Vision iNEXT under den pågående bilmessen i Los Angeles. Konseptbilen gir innsikt i fremtidens personlige mobilitet.
Les mer
layid-bilde2
Golf 8, enda litt nærmere
Med en ny offisiell skisse er vi kommet enda litt tettere på neste års helt nye VW Golf.
Les mer
layid-bilde3
Skoda lanserer sin nye Scala
Skoda har avduket sin nye Scala. Den kan bli en utfordrer til Volkswagens bestselger de siste tiårene.
Les mer
layid-bilde4
Opels gjenbruks-konsept
Tidligere i år viste Opel bilder av sin nyeste konseptbil. Siden har ingen sett den. Nå børster de støvet av den igjen.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Kia e-Niro er snart her
NICE: 30 km kortere rekkevidde enn først oppgitt spiller ingen rolle for de 6000 som står i kø for å sikre seg Kia e-Niro så lenge bruksrekkevidden fortsatt er rundt 400 km for denne kompakt-elbilen.
Les mer
layid-bilde6
Lys i tunnelen for potensielle Tesla-eiere
Noen av dem har stått på venteliste et par år. Snart kan de som står øverst på reservasjonslisten for Tesla Model 3 få lov å bestille bilen.
Les mer
layid-bilde7
Jeep med plan
Det er visstnok mange som har lengtet etter den. Og nå kom Jeep endelig med produktet. En Wrangler med plan.
Les mer


layid-bilde8
Nye Toyota RAV4 priset
Les mer
toppsak-bilde9
Noe du lurer på om Kia e-Niro?
Det nærmer seg første kjøring av Kia e-Niro. Siden mer enn 6000 norske bilkunder står på venteliste for akkurat denne elbilen, så antar jeg det fortsatt er mye som er uklart.
Les mer
layid-bilde10
Sporty HR-V
Les mer
layid-bilde11
Nok en e-tron fra Audi
Les mer
layid-bilde12
Ford oppdaterer Edge
Les mer
layid-bilde13
Dobler rekkevidden med ny Kia e-Soul
Når batterikapasiteten dobles i ny Kia e-Soul øker sannsynligvis interessen for en allerede svært populær bil.
Les mer
layid-bilde14
Ny Mazda3 med AWD
En ny generasjon Mazda3 er akkurat lansert i Los Angeles i lekker innpakning. Det skjer mye nytt på motorfronten, men det er en annen finesse som kan få betydning for salget i Norge.
Les mer
toppsak-bilde15
Prius oppgraderes
På L.A. Auto Show viser Toyota en oppgradert Prius. Spesielt én detalj har interesse for norske kunder.
Les mer
layid-bilde16
Her er neste generasjon Porsche 911
Les mer
layid-bilde17
Skreddersydd fra Lambo
Les mer
layid-bilde18
Sportsbil med eget kraftverk
Det er ikke mye konvensjonelt over RG Nathalie. Så er det heller ikke hvem som helst som står bak kreasjonen.
Les mer
layid-bilde19
Velkommen tilbake!
Marrakech: Citroën C5 Aircross endrer ikke vår oppfattelse av hva en SUV skal være - den bekrefter det!
Les mer
layid-bilde20
Si hei til helt ny Evoque
Du må kanskje gni deg i øynene og se en gang til, men jeg lover - dette er en helt ny Range Rover Evoque.
Les mer
layid-bilde21
Neste Kia Soul blir bare elektrisk
Kia viser ny Soul i Los Angeles om noen dager, bilen er klar for Norge neste vår - og den fortsetter som elbil.
Les mer
layid-bilde22
Lang Audi A6 for Kina
Kineserne har fortsatt stor appetitt på lange biler. På bilutstillingen i Guangzhou står en ny fristelse fra Audi.
Les mer
toppsak-bilde23
F-Type i rally-løypa
I forbindelse med feiringen av 70 år med XK-motoren har Jaguar gjort noe såpass underlig som å bygge opp åpen F-Type til rally-bil. Hvorfor deltok de aldri i Safari?
Les mer
layid-bilde24
Første ladbare Subaru
Subaru lanserer sin Crosstrek Hybrid på LA Auto Show og starter salget i USA innen årets utløp. Det gir en forsmak på hva vi har i vente når XV får en tilsvarende drivlinje.
Les mer
layid-bilde25
Viktig Corolla
Vi har allerede fått ny Corolla servert i to karosseriformer. Men varianten som blir mest solgt på global basis vises først nå.
Les mer
layid-bilde26
Skoda SUV-bomber Kina
Skoda dobler nå modellutvalget i Kina sammenlignet med Europa. Man strekker seg langt for å tilfredsstille sine viktigste kunder.
Les mer
layid-bilde27
Her er nye Mazda3
Les mer
toppsak-bilde28
Denne blir norsk bestselger
BMW slipper nå detaljer angående 3-serie varianten som med all sannsynlighet blir bestselger i Norge. Men fortsatt ønsker vi oss flere alternativer.
Les mer
layid-bilde29
Aston Martins første SUV
Les mer
layid-bilde30
Norgesdebut for Tesla Model 3
Det var tilløp til kø da Tesla åpnet dørene til første Model 3-visning på norsk jord i dag. Men den er her bare for at potensielle kunder kan se og røre, ikke kjøre den. De første kundebilene kommer først i 2019.
Les mer
layid-bilde31
Ny hydrogenbil fra Mercedes
Den ser nesten ut som en vanlig GLC, men under skallet skjuler deg seg noe nytt og fremtidsrettet.
Les mer
layid-bilde32
Her er ny 3-serie i M-drakt
Vi møtte nye BMW 3-serie i Paris, men amerikanerne får nå se en spesialutgave i LosAngeles om et par uker.
Les mer
toppsak-bilde33
Barsk ny Ranger fra Ford
Nå åpner Ford for bestilling av den tøffe Ranger Raptor. Men fortsatt er det en stund til du kan plassere den på gårdsplassen.
Les mer
layid-bilde34
Snart kommer BMWs nye toppmodell
Les mer
layid-bilde35
Ladbar E-Klasse er bestillingsklar
Les mer
layid-bilde36
Tarok blir navnet på VWs livsstil-pickup
Tarok blir navnet på den fem meter lange pickupen som Volkswagen premiereviste i helgen som konsept i Brasil. Men dessverre, ha ikke for store forhåpninger om å se den i Norge.
Les mer
layid-bilde37
Lexus UX skal koster fra 383.800 kroner
Med startpris på 383.800 kroner går nye Lexus UX 250h rett i strupen på BMW X1, Jaguar E-Pace, Mercedes GLA og Volvo XC40.
Les mer
layid-bilde38
Salgsklar Mercedes GLE
Norske Mercedes-forhandlere åpner nå for salg av nye GLE. Prisene starter 914.000 kroner, men en rimeligere variant er på trappene.
Les mer