img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Denne blir norsk bestselger
BMW slipper nå detaljer angående 3-serie varianten som med all sannsynlighet blir bestselger i Norge. Men fortsatt ønsker vi oss flere alternativer.

Vi snakker selvsagt om den ladbare hybridutgaven – BMW 330e som nå vises i ny innpakning med lengre elektrisk rekkevidde og Xtra Boost som øker effekten og gjør den enda mer attraktiv.

Les mer om nye BMW 3-serie her

At 330e har vært en norsk suksess er det liten tvil om. Hittil i år er det ifølge OFV registrert 564 nye BMW 3-serie fordelt på 442 sedaner, 111 stasjonsvogner og 11 kombikupeer.

Av de 442 sedanene er hele 400 ladbare hybrider av typen 330e – det er nemlig kun denne som leveres med denne, i Norge, så populære drivlinjen.

Ikke å undres over når den kommer ekstremt gunstig ut i det norske avgiftssystemet og du får 330-effekt for omtrent samme pris som en 320 med vesentlig mindre effekt.

BMW 340i xDrive vises først i USA

Fortsatt snakker BMW kun om sedan når en ny generasjon 330e ser dagens lys, mange håper nok at dette endrer seg når bilen har vært på markedet en stund.

En del ønsker seg nok også firehjulsdrift, og rent teknisk er trolig det også mulig å få til, om bare etterspørselen blir stor nok.

Den største nyheten er at den teoretiske rekkevidden på eldrift øker med 50 prosent fra forgjengeren – til 60 kilometer målt etter WLTP-standarden og regnet tilbake til NEDCorr. En del vil nok også sette pris på XtraBoost som gir en temporær effektøkning på 41 hk.

Da vi kjørte 330e i test mot Mercedes C 350e for et års tid siden kom vi 25 kilometer på eldrift, så med 50 prosnt økt rekkevidde kan du i praksis regne med å kunne kjøre 32-35 km før batteriene er tomme.

Bortsett fra den ekstra boosten, som er tilgjengelig når «DNA-velgeren» settes til SPORT, er systemeffekten den samme som i foregående modell – 252 hestekrefter. Forbruk og CO2-utslipp er redusert med ti prosent til et snittforbruk på 0,17 l/mil og 39 g/km.

Den 2-liters bensinmotoren yter 184 hk mens elmotoren bidrar med ytterligere 50 kW / 68 hk under normal belastning og 83 kW / 113 hk når boost-funksjonen aktiveres. Maks dreiemoment er 420 Newtonmeter, det samme som i forgjengeren.

Omsatt til ytelser innebærer det null til hundre på seks blank og en toppfart på 230 km/t. Det gjør den verdig til 330-betegnelsen.

I HYBRID modus oppnår 330e en toppfart på 110 km/t når den drives på batteriene, 30 km/t mer enn forgjengeren. I ELECTRIC modus er toppfarten 140 km/t – opp fra 120 km/t.

Less også: BMW setter standarden med X5 45e

Under retardasjon sørger elmotoren effektivt for å regenerere bremsekraften ved å fungere som generator. Det høyspente batteriet leverer også strøm til bilens øvrige elektriske funksjoner – noe som gjør en dynamo drevet av forbrenningsmotoren overflødig.

Li-ion batteriet i nye 330e har kapasitet på 12 kWt og er plassert under baksetet, mens bensintanken sitter over bakakselen.

Dette stjeler dessverre plass slik at volumet i bagasjerommet reduseres fra opprinnelige 480 til 375 liter.

Elmotoren sitter integrert i automatkassen for å oppta minimalt med plass – faktisk er girkassen bare 15 mm lengre enn en vanlig 8-trinns Steptronic.

BMW 330e kommer på markedet sommeren 2019. Mange synes nok den er verd noen måneder ekstra ventetid, for trolig blir den et meget prisgunstig alternativ forutsatt at du vil ha sedan og er fornøyd med bakhjulsdrift.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde1
Så lang rekkevidde får elektrisk Opel Corsa
Opel har sluppet mer informasjon og bilder av den elektriske Corsa-modellen.
Les mer
layid-bilde2
58 km elektrisk DS-7 Crossback-rekkevide
Det er nå klart at når ladbare DS 7 Crossback E-Tense ankommer utpå høsten, vil den oppgitte elektriske rekkevidden være 58 km etter WLTP-normen.
Les mer
layid-bilde3
Oppgraderer Discovery
Ny grill, nye støtfangere og LED-lykter foran og bak er den synlige endringen på Land Rover Discovery Sport, men Snart blir Land Rover Discovery Sport også ladbar.
Les mer
layid-bilde4
Nå kan alle reservere Hondas lille elbil
Tirsdag morgen åpnet Honda for at alle som ville kunne reservere den lille elbilen e.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Bildrømmer fra Uganda
Hvorfor skal ikke Afrika, nummer to i verden både i areal og folketall, ha sin egen, selvstendige bilindustri? I Uganda er de nå i ferd med å realisere en slik tanke.
Les mer
layid-bilde6
Her er Fords nye råtass
Ford viste i dag frem de første bildene av den helt nye råtassen Ford Focus ST som stasjonsvogn.
Les mer
layid-bilde7
Audi strammer opp A4
Audi A4 får en facelift etter fire år på markedet. I den forbindelse lanseres en supersprek dieselvariant.
Les mer


layid-bilde8
MINIs sprekeste får mer krutt under panseret
Les mer
toppsak-bilde9
Opel Grandland X Hybrid4: Ladbar 300-hester med 4x4
Opel fortsetter sin strategi mot elektrifisering av alle modeller når de mot slutten av året lanserer Grandland X Hybrid4.
Les mer
layid-bilde10
Den siste av arten?
Les mer
layid-bilde11
Nå kan du bestille Volkswagen ID.
Les mer
layid-bilde12
Snart oppgraderes Kona
Les mer
layid-bilde13
Den måtte jo bare realiseres
Nå avslører Porsche en dårlig skjult hemmelighet - deres nydelige Speedster settes i produksjon.
Les mer
layid-bilde14
Mercedes EQC: Prisen er klar
Fra i dag og noen uker fremover skal journalister fra hele Europa kjøre Mercedes EQC i området rundt hovedstaden. Nå er norsk pris klar.
Les mer
toppsak-bilde15
Elbil med Morgan-gener
For en gangs skyld, når vi presenterer en ny elbildrøm fra et start-up-selskap, er den verken kinesisk eller overdrevent Super. Men engelsk og ganske kjapp allikevel.
Les mer
layid-bilde16
Sniktitt på ny 8-er
Les mer
layid-bilde17
Ladbar DS får norsk pris
Les mer
layid-bilde18
Hyundai oppgraderer Ioniq
Hyundai har i dag sendt ut de første bildene av en oppgradert Ioniq. De viktigste endringene er økt rekkevidde og nytt sikkerhetsutstyr.
Les mer
layid-bilde19
Mercedes EQC i nærmiljøet
Her er Mercedes EQC knipset på Fornebu. Neste uke kan du se flere av dem i Oslo-området.
Les mer
layid-bilde20
Prisløft for ny Soul
Prisene økes betydelig når nye e-Soul tar overfor for første generasjon Soul EV. På kjøpet får du mer rekkevidde og nytt utstyr.
Les mer
layid-bilde21
Lotus i sitt andre hjemland
Det var på tide at Lotus fikk en skikkelig lansering i Kina etter at Geely overtok henne fra Proton for ett år og elleve måneder siden. I Shanghai bød hun faktisk på en av de virkelige store meldingene.
Les mer
layid-bilde22
Mystisk kineser i New York
De som følger med hadde nok ventet denne bilen på Shanghai-utstillingen. I stedet dukket den opp i New York. Her er bakgrunnen mer utydelig enn det som er vanlig med kinesiske superbiler man aldri har hørt om før.
Les mer
toppsak-bilde23
Ny Passat GTE på snarvisitt i Norge
Torsdag var den nye ladbare versjonen av Volkswagen Passat på snarvisitt til Norge.
Les mer
layid-bilde24
Kinesisk hydrogenbil
En av de uventede og ukjente bilene som står i Shanghai heter Grove, er en ren hydrogenbil og er designet av Pininfarina.
Les mer
layid-bilde25
Pininfarina i Kina
Pininfarina stiller med flere biler i Shanghai. To av dem på et merke som heter Karma, etterfølger etter et danskspråklig forsøk.
Les mer
layid-bilde26
BYDs overflødighetshorn
BYD stiller på Shanghai-utstillingen med konseptbil og ny e-Serie. Og for ikke å dominere for mye hadde de noen presentasjoner for et par uke siden også. Et annet sted. Til sammen 23 nye biler i Shanghai, sier de.
Les mer
layid-bilde27
Stor spennvidde fra W
Les mer
toppsak-bilde28
Nytt og smått fra Hyundai
Det er hyggelig å kunne fortelle at ikke alt som debuterer i New York disse dagene er tre tonns slagskip med plass til en halv armé. Noen er litt mer forsiktige, som den nye Hyundai Venue.
Les mer
layid-bilde29
Kias vidunder-bil
Les mer
layid-bilde30
Mercedes lanserer ny GLS
Like før den er på markedet får BMW X7 en ny konkurrent å bryne seg på når Mercedes nå lanserer en ny generasjon av sin store SUV.
Les mer
layid-bilde31
Ny Subaru Outback
Subaru lanserer det de betegner som sjette generasjon Outback på bilutstillingen i New York. De lover den sikreste og mest komfortable Outback noensinne.
Les mer
layid-bilde32
Genesis gjør elbilen kompakt
Genesis er jo egentlig kjent som et luksusmerke som veldig ofte benytter målebåndet til Mercedes. Men til bilutstillingen i New York kommer de med en elbil som er virkelig kompakt.
Les mer
toppsak-bilde33
Nye motorer i Audi S5
Audi fortsetter elektrifiseringen og lanserer nye drivlinjer i S5 Coupé og Sportback.
Les mer
layid-bilde34
Aston Martins elektriske Rapide
Les mer
layid-bilde35
Ny brobygger fra Mercedes
Les mer
layid-bilde36
En smak av fremtid
Audi viser et konsept i Shanghai som har lite med dagens virkelighet å gjøre.
Les mer
layid-bilde37
Volkswagen viser sin nyeste ID.
På Shanghai-utstillingen som åpner om noen dager skal Volkswagen viser nok et eksempel på hva de kan bygge på sin elektriske plattform.
Les mer
layid-bilde38
Nye drivlinjer i Audis langturbiler
Når Audi nå lanserer nye utgaver av S6 og S7, har disse for første gang dieselmotor under panseret. Og de har realisert en teknologi vi fikk en smakebit av for flere år siden.
Les mer