img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
30 bilder i galleri
BMW 8-serie kabriolet til Norge med vårsola
Selv om den er eksklusiv er det ikke nødvendig å først ha bygget CV hos BMW for å kjøpe kabrioletutgaven av 8-serien, men du må i det minste bestemme deg fort om du vil ha den levert samtidig som vårsola titter fram i mars neste år.

Da BMW for ikke lenge siden var klar med 8-serien som det ypperste fra den sørtyske produsenten, lå det i kortene at en kabriolet ville komme ganske snart etterpå.

Først LA, så Norge
Og nå er de første bildene av en «avkledd» 8-serie cab klar. Selve verdenspremieren finner sted på bilutstillingen i Los Angeles nå i november.

At BMW legger avdukingen til vestkysten av USA forklares naturlig med at knapt noe annet sted i verden er tilgangen på sol og rike mennesker så stor som nettopp rundt LA.

Det betyr ikke at du ikke vil komme til å se 8-serien på norske veier. Den er her allerede i mars, i god tid før vårsola får skikkelig tak. Men om du er i kjøpsmodus så gjelder det å kjappe seg, i hvert fall om det er viktig å være blant de første til få bilen.

Bensin og diesel
1,385.000 kroner koster dieselutgaven (840d) med firehjulsdrift og tre liters twinturbo rekkesekser med 320 hk effekt og 680 Nm i moment. 5,2 sekunder bruker den til 100 km/t, men spør du meg så hører ikke diesellyd hjemme i en eksklusiv kabriolet, uansett hvor godt den måtte være støydempet. Dette handler ikke om motorkraft, for det er det uansett nok av her, men og stil.

Så det er bare å hoppe i det, legge på nesten en halv million kroner og krysse av bensinmotoren M850i xDrive, en 4,4 liters twinturbo åtter som sparker deg til 100 km/t på 3,9 sekunder takket være 530 hk og 750 Nm moment.

Begge motorene leveres med en oppdatert versjon av Steptronic automatgirkasse og BMWs xDrive firehjulsdriftsystem er i disse to bilene spesielt orientert mot bakhjulsdrift. M850i har i tillegg mekanisk differensialsperre som standard.

Som alle raske, men standardtunede BMW-modeller sperres toppfarten på 250 km/t.

Mye likt
Med unntak av taket og nødvendige forsterkninger for å gjøre karosseriet stivt nok til å håndtere kreftene, har kabrioletutgaven det meste av teknikk felles med kupémodellen.

Lengden oppgis til 4,83 meter, bredden til 1,90 meter og høyden til 1,34 meter. Med akselavstand på 2,82 meter bør det være grei plass til de to i baksetet.

Stofftaket, som leveres i to farger, betjenes elektrisk og kan åpnes/lukkes på 15 sekunder i hastigheter opp til 50 km/t. Takets lettvektkonstruksjon sørger for at bagasjerommet kan utnyttes maksimalt. Med et volum på 350 liter er det for eksempel plass til tre golfbagger, mens baksetene kan felles ned 50:50 for å eksempelvis å laste inn.

Skjult i bagasjerommet sitter også et sikkerhetssystem som lynraskt skyter opp to aluminumsstøtter bak hodestøttene i baksetet ved kjøreuhell som medfører velting.

Som for coupéen tilbys en rekke individuelle designelementer i form av kromappliksjoner eller M Sport eksteriørdesign med enda flere karbondetaljer. BMW Indiviual tilbyr dessuten ulike farger for både eksteriør og interiør.

Gran Coupé kommer
Skinn er standard på instrumentpanelet, dørkledningen og de elektrisk justerbare sportssetene. Standardutstyret inkluderer også en vindavviser som monteres over baksetet, men det koster ekstra med luftskjerf som blåser varm luft ut fra hodestøttene foran.

Armlenene i dørene og midtkonsollen kan også kjøpes med oppvarmingsfunksjon. Som for coupéen, leveres også 8-serie kabriolet med digital instrumentering som standard.

BMW har mer på 8-serieprogrammet. Både en Gran Coupé og M8 skal være på vei. Sistnevnte både som kupé, kabriolet og Gran Coupé.

Modell:

Effekt:

Moment

0-100 km/t

CO2-utslipp

Pris fra

840d xDrive

320 hk

680 Nm

5,2 sek

155 – 166 g/km

Kr. 1 385 900,-

M850i xDrive

530 hk

750 Nm

3,9 sek

225 – 229 g/km

Kr. 1 864 300,-

 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Vi skal prøvekjøre nye Toyota RAV4 i Spania. Er det noe du lurer på om bilen?
Les mer
layid-bilde1
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde2
Cadillacs AMG / M Sport
Cadillac etablerer en egen divisjon som skal stå for de grommeste modellene. Først ut er CT6 V-Sport, og forhåndssalget starter i Detroit.
Les mer
layid-bilde3
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde4
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde6
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
layid-bilde7
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer


layid-bilde8
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
toppsak-bilde9
BMW 7-serie oppgraderes
BMW har i dag presentert en oppgradert utgave av sin luksuriøse 7-serie. Lokasjonen for arrangementet var nok overraskende for enkelte.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai presenterer ny racer
Les mer
layid-bilde11
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Les mer
layid-bilde12
Samleobjekt fra Subaru
Les mer
layid-bilde13
Ny Ford Explorer, men ikke for Europa
Hybrid teknologi står sentralt når Ford nå lanserer sjette generasjon av den viktige SUV-en Explorer.
Les mer
layid-bilde14
Mustang Shelby til nye høyder
Med over 700 hester viser Ford sin hittil råeste Shelby Mustang på Detroit-utstillingen.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissan med fremtidsglimt
Bilutstillinger og konsepter henger tett sammen. Til Detroit har Nissan med seg en futuristisk sportssedan.
Les mer
layid-bilde16
Supra er tilbake
Les mer
layid-bilde17
Elektrisk fra Cadillac
Les mer
layid-bilde18
Første hybride Subaru
De første bilene kommer til Norge mot slutten av året, men allerede nå starter Subaru-forhandlerne innsalget av sin første hybridmodell.
Les mer
layid-bilde19
Cadillac kompletterer SUV-linjen
Kanskje ikke kjappest på avtrekkeren, men nå har i hvert fall Cadillac klart å telle helt til 6. Deres nye crossover XT6 står på Detroitutstillingen nå.
Les mer
layid-bilde20
Nytt hint fra Lexus
Lexus viser en lekker åpen LC på Detroit-utstillingen. Foreløpig som konsept, men det drøyer neppe lenge før den kan kjøpes.
Les mer
layid-bilde21
Mini-el med 350 km
Batterielektrisk mini-bil pleier å bety mini-rekkevidde. Når kinesiske Great Wall nå viser en bil på trehundreogfemti cm lengde, med like lang rekkevidde i kilometer, begynner det å bli spennende.
Les mer
layid-bilde22
Her er nye 911 Cabriolet
Bare seks uker etter at nye 911 Coupé debuterte i Los Angeles, følger den åpne utgaven etter.
Les mer
toppsak-bilde23
Første Range Rover Evoque i Norge
Mens I-Pace var den store nyheten fra Jaguar Land Rover i fjor, blir kompakt-SUV-en Range Rover Evoque årets store nyhet. Den nye modellen ble vist frem for pressen onsdag, mens de første kundebilene er ventet i mars/april.
Les mer
layid-bilde24
Zafira tilbake, i helt ny form
Opel Zafira var blant de første tyske flerbruksbiler da den ble lansert for 20 år siden. Etter å ha vært borte fra markedet en stund kommer modellen nå tilbake, større og med langt flere valgmuligheter enn tidligere.
Les mer
layid-bilde25
Her er andre generasjon CLA
Mercedes benytter elektronikkutstillingen i Las Vegas til å vise sin nye CLA. Den overgår forgjengeren på de fleste områder.
Les mer
layid-bilde26
To nye Leaf-modeller
Endelig lanseres Nissan Leaf med større batterikapasitet, men foreløpig i svært begrenset opplag og med lang leveringstid. Skjønt et halvt år kan vel også regnes som kort i dagens elbil-verden.
Les mer
layid-bilde27
Fra asfalt til røft terreng
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Supra, bilde for bilde
Toyota skal avduke sin nye Supra på Detroit-utstillingen om to uker. Men det lekker stadig ut bilder som viser hva vi har i vente.
Les mer
layid-bilde29
Ny Senna fra McLaren
Les mer
layid-bilde30
Retro Mustang fra Russland
Et russisk selskap har laget en moderne drømmebil med klare referanser til en 1967 Ford Mustang Fastback.
Les mer
layid-bilde31
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.
Les mer
layid-bilde32
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.
Les mer
toppsak-bilde33
Klar for strengere krav
Mini har nå klargjort sine sprekeste modeller for nye utslippskrav.
Les mer
layid-bilde34
NIO lanserer sin andre SUV
Les mer
layid-bilde35
Rendyrket kjøreglede
Les mer
layid-bilde36
Symfoni for 12 sylindre
Nå har Aston Martin avslørt noe av det vi vanlig dødelige kan ha en viss glede av i forbindelse med den kommende Valkyrie. Låten. Wagner var ikke i nærheten.
Les mer
layid-bilde37
Skodas sporty SUV
Det nærmer seg norsk lansering av Skodas første SUV med RS-betegnelse. Et fargerikt innslag på SUV-paletten.
Les mer
layid-bilde38
Karbon-egg
Königsegg har vist oss en Regera som er enda mer raffinert enn vanlig. Nakent karbon hele veien - med en finish de smarte svenskene har utviklet selv.
Les mer