img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
Kompakte Skoda Scala i strupen på VW Golf
Škoda løfter nå litt mer på sløret for den kommende familie-kombimodellen Scala. Den blir 4,36 meter lang og får bensinmotorer på 95, 115 og 150 hk. Diesel droppes.

For et par uker siden løftet Škoda litt på sløret for kompaktbilen som kan bli en hit i Norge for dem som ikke er moden for elektriske drivliner og samtidig skygger unna SUV-ene.

Der har du nemlig Škoda Scala, en tvers gjennom tradisjonell kombi med forhjulsdrift, som i utgangspunktet erstatter Rapid Spaceback og samtidig går rett i strupen på VW Golf (den er litt større) og de andre kompaktbilene som verken er høybygde eller elektriske. Husk at når Golf Mk 8 er på plass i 2019, kommer det ikke noen elektrisk utgave. El-kompaktbilen til VW blir ID med lansering tidlig i 2020.

Selv om Norge etterspør litt andre typer bilmodeller enn resten av Europa, er kompaktkombiene fortsatt en meget stor bilklasse i Europa, faktisk den tredje største.

Kun bensinmotorer
Nå foreligger mer informasjon om Scala, som at den kun kommer med bensinmotorer, to tresylindrede enliters med 95 HK og 115 HK effekt, og en firesylindret 1,5 liter med 150 hk effekt.

1,0 TSI-motoren med 95 hester leveres med en manuell 5-trinns girkasse. 1,0 TSI-motoren med 115 hester kommer med en manuell 6-trinns girkasse som standard eller med en automatisk 7-trinns DSG-girkasse som ekstrautstyr. Toppmodell med bensinmotor er 1,5 TSI har 7-trinns DSG-girkasse som standard.

Dieselmotorer er bare å glemme. Selv om nær to tredeler av SŠodas volum i Norge handler om dieselmotorer, skyldes det at de store bilene med 4x4 gjerne også har dieseldrift. Verken Škoda Fabia eller Rapid er lenger tilgjengelig med dieselmotor.

Apropos 4x4. Glem det også. 4x4 er stort i Norge, få trenger det i de store markedene i Europa.

Større enn VW Golf
Jeg skrev innledningsvis at Scala blir 4,36 meter lang hvilket betyr at den i lengde er ganske nær SUV-en Škoda Karoq. Bredden oppgis til 1,79 meter, høyden til 1,47 meter og akselavstanden til 2,65 meter, 1,2 cm mer enn Golf og Škoda Karoq, men 3 cm mindre kortere enn i Škoda Octavia stasjonsvogn. Škoda leverer for tiden ikke Kombiutgaven i Norge.

Med MQB-plattformen åpnes det for å plukke svært mye fra konsernets rikholdige hyller til Scala, enten det puttes inn i standardpakken, eller prises ekstra. Dette inkluderer digitalt instrumentbord med en skjerm på 10,25 tommer, den største i kompaktbilsegmentet. Infotainmentskjermen på 9,2 tommer er også klassens største.

Mobiltelefonstyrt
Som første Škoda kan bilen låses opp og startes med mobiltelefonen, og bilens kart oppdateres fra nettet uten behov for å oppsøke forhandler. Naturligvis utstyres Škodaen også med alle nødvendige førerstøttesystemer for å være innen rekkevidde for fem stjerner og maksimal score hos Euro NCAP. Men hodekollisjonsputer i baksetet står dessverre på ekstrautstyrslisten.

Den aktive cruisekontrollen fungerer i hastigheter opp til 210 km/t, men Škoda sier intet om den har den mer nyttige køfunksjon og automatstart ned til 0 km/t.

Nå holdt jeg på å glemme at isskrape i tanklokket selvfølgelig hører med og at Scala – som de store Škodaene – kan leveres med paraply skjult i førerdøren, elektrisk bakluke og elektrisk foldbart tilhengerfeste.

Škoda Norge forventer å ha priser klare og å kunne ta i mot bestillinger på nye Škoda Scala i løpet av første kvartal 2019.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Facelift for Mazda2
Mazda har i dag startet salget av en ny 2-er på hjemmemarkedet. En viktig nyhet er navnet.
Les mer
layid-bilde1
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde2
Skoda fornyer SUV-ene
Skoda foretar oppgraderinger av Karoq og Kodiaq foran modellåret 2020. Forskjellen oppdages lettest bakfra.
Les mer
layid-bilde3
Ny favoritt i oransje
Mazda er flinke til å markere jubileer. Nå er MX-5 30 år, og det markeres med en spesialutgave i frisk farge og begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde4
Comeback (med en hake)
Etter nærmere et års opphold kommer nå Mercedes C-Klasse tilbake som ladbar hybrid. Men det spørs om den blir like pop som forgjengeren, nå må du nemlig innom andre pumper når tanken skal fylles.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Kunderacere fra øst og vest
Audi og Toyota har presentert nye racerbiler med «Til salgs»-plakat i løpet av siste uke. De skal inn i hver sin kategori.
Les mer
layid-bilde6
Bentleys fremtidsvisjon
Det går ikke upåaktet hen når luksusmerket Bentley runder hundre år. I dag har de vist en selvkjørende konseptbil. Men du får lov å kjøre den selv også.
Les mer
layid-bilde7
Her er Minis nye elbil
Det har vært knyttet stor spenning til elbilen fra Mini. Nå er den endelig offentlig.
Les mer


layid-bilde8
Nok en BMW pick-up
Les mer
toppsak-bilde9
Porsche-debut på Goodwood
Porsche har i dag avduket sin nye 911 RSR på Goodwood Festival. Dette er en bil Dennis Olsen vil få mye glede av de neste årene.
Les mer
layid-bilde10
Den fine balansegangen
Les mer
layid-bilde11
Peugeot priser elbilen
Les mer
layid-bilde12
Opel oppgraderer Astra
Les mer
layid-bilde13
Ny Captur får en fordel i Norge
Renault viser i dag de første bildene av andre generasjon Captur. Viktigst for den norske Renault-organisasjonen er at den kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde14
BMW lanserer ny X6
Med ny X5 og storebror X7 på plass i stallen, er tiden nå moden for en ny X6.
Les mer
toppsak-bilde15
Taycan på verdensturne
Det er fortsatt en stund til den offisielle debuten, men Porsche varmer opp med en liten runde på tre kontinenter.
Les mer
layid-bilde16
Volvo utvider VIP-programmet
Les mer
layid-bilde17
Oppgradering for Audi Q7
Les mer
layid-bilde18
Her er Kias nye crosser
Som om de ikke har stort nok utvalg allerede lanserer Kia i dag en ny crossover. Oppskriften de benytter er langt fra uvanlig.
Les mer
layid-bilde19
Ny Corsa i flere varianter
Den mest interessante varianten for Opel i Norge er naturlig nok den kommende elbilutgaven. Men bilen kommer også med andre drivlinjer.
Les mer
layid-bilde20
Puma i helt ny form
Det er noen år siden Ford solgte Puma, men nå er modellnavnet tilbake - i helt ny innpakning.
Les mer
layid-bilde21
BMWs fremtidsvisjon med henda på rattet
Akkurat nå presenterer BMW en ny konseptbil i #NEXTGen-familien. Det er mengder av fremtid i den, men denne gangen er det heldigvis en bil med ratt.
Les mer
layid-bilde22
Audi SQ8 med V8 diesel, 435 hk og 900 Nm
Dieselmotoren er på ingen måte død. Sent i sommer kommer kupe-SUV-en SQ8 med Europas kraftigste V8 dieselmotor.
Les mer
toppsak-bilde23
Honda e - noe du lurer på?
Denne har jeg likt fra første stund. Mandag skal jeg få prøve den en liten tur, og snakke med ekspertisen. Er du også spent på Hondas første elbil?
Les mer
layid-bilde24
Strand-Fiat? Ny eller gammel?
Takket være Milano-baserte Garage Italia kan du velge mellom gammel eller ny Fiat 500 hvis du vil jåle deg opp med en skikkelig strandversjon i sommer.
Les mer
layid-bilde25
Her er Mercedes’ nye kunderacer
I dag avduker Mercedes-AMG sin nye GT3 kunderacer. En bedre ramme for arrangementet kunne de neppe funnet.
Les mer
layid-bilde26
Ny Passat - noe du lurer på?
Mandag morgen drar jeg til Tyskland for å prøvekjøre oppgradert Passat som kommer til Norge på sensommeren. Er det noe du vil jeg skal spørre om?
Les mer
layid-bilde27
Bestillingsklar stjerne
Les mer
toppsak-bilde28
Murray bygger superbil
Fremdeles har Gordon Murrays snart 30 år gamle F1 en enestående plass blant verdens superbiler. Nå skal han bygge en ny.
Les mer
layid-bilde29
Skoda er tidlig ute
Les mer
layid-bilde30
Familievennlig 8-serie
BMW lanserer nå tredje karosseriform i 8-serien, og dermed er familien komplett.
Les mer
layid-bilde31
Peugeot lanserer ny Norges-SUV
Peugeot lanserer i dag en ny kompakt-SUV med de egenskaper som trengs for å skape venteliste. Den kommer på markedet tidlig i 2020.
Les mer
layid-bilde32
Nye lekebiler fra Porsche
Her kommer to kjøreglade nykommere fra Porsche - 718 Spyder og 718 Cayman GT4.
Les mer
toppsak-bilde33
Her er nye Zoe
Renault har i dag offentliggjort nye Zoe som er klar for markedet allerede i september.
Les mer
layid-bilde34
Nå kan du bestille ny Passat
Les mer
layid-bilde35
Her er nye 3-serie Touring
Les mer
layid-bilde36
Bentleys nye luksus-limo
Bentley har nettopp lansert Continental GT i nye versjoner, og nå følger den mektige sedanen etter.
Les mer
layid-bilde37
Her er Mercedes GLB
Det var Mercedes-Benz i USA som i natt fikk æren av å avduke nye GLB. Med tid og stunder kommer den også til Europa.
Les mer
layid-bilde38
Skodas femte kineser
Man strekker seg langt for å tilfredsstille sine viktigste kunder. Skoda viser en forsmak på deres femte SUV for Kina.
Les mer