img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
X7 - BMWs største SUV
X7, BMWs digre SUV med plass til sju kan nå bestilles, koster fra 1.278.500 kroner og er på plass i Norge sent i mars neste år.

BMW X7 har lenge vært varslet og at den kom til å bli stor, kjempestor sett med europeiske øyne, er heller ikke ukjent. Med lengde på 5,15 meter og bredde på 2,0 meter dekker X7 større flate enn Tesla Model X, Audi Q7 og Lamborghini Urus.

Bilen er naturligvis av konkurransehensyn større enn digre Mercedes GLS og en tanke større utvendig enn Bentley Bentayga!

Sammenlignet med nye X5 er den dermed 229 mm lengre og 60 mm høyere, mens bredden er relativt lik. Akselavstanden måler 3105 med mer og bakkeklaring med ulastet bil oppgis til 221 mm. Sporvidden er 1684 mm fremme og 1705 mm bak.

Bygges i USA
Siden bilen bygges i USA og fordi USA er bilens viktigste marked, faller det naturlig rent størrelsesmessig å sammenlikne med USAs bestselger, Fords F-serie som amerikanerne har forholdt seg til siden 1948, og ved siden av de største utgavene av F150 blir selv BMW X7 for en kompaktbil å regne.

X7 dukker ikke opp i Norge før mot slutten av mars i 2019, men den kan allerede nå bestilles. Dette er prisene:

xDrive 30d (265 hk): Fra 1.278.500 kroner.
xDrive 40i (340 hk): Fra 1.336.000 kroner.
M50d (400 hk): Fra 1.532.600 kroner.

En viktig grunn til å lansere X7 er at BMW mener at salget av SUV-er i denne klassen vil øke med 70 prosent de neste årene. Siden X7 i betydelig grad henter hyllevare andre store BMW-modeller som X5 og 7-serien, har det vært mulig å holde utviklingskostnadene på et forsvarlig nivå.

Lyser 600 meter
BMWs nyregrill er på X7 større enn på noen av BMWs øvrige modeller mens de smale LED-lysene som trekkes helt inn mot grillen kan oppgraderes til laserlys med 600 meter rekkevidde.

Det foreløpige motorprogrammet til Europa består av tre kjente seksere: En bensinutgave (340 hk/450 Nm) og to dieselutgaver (265 hk/620 Nm og 400 hk/760 Nm). Manuelt gir er bare å glemme, her gjelder 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard. Modellene 40i og 30d tilbys med en egen offroad-pakke med ulike kjøremodus, mens kraftpluggen M50d har M Sport differensial som standard.

Komfortmaskin
Uansett hvor mye BMW understreker det sportslige i å kjøre deres biler, forblir X7 først og fremst en komfortmaskin med vekt på å ha det trivelig inne i bilen.

Det betyr eksempelvis at standardpakken inneholder BMW Live Cockpit med digital instrumentering, luftfjæring, skinnseter, tre-delt panoramasoltak, ambient interiørbelysning, firesoners klimaanlegg og nøkkelfri betjening.

Luftfjæringen gjør det mulig å senke/øke bakkeklaringen med 40 millimeter fra nullpunktet. Videre kan X7 utstyres med firehjulsstyring og et kamerabasert system som tilpasser demperinnstillingen etter underlaget foran bilen.

Se stjernene
Og vil du se stjernene selv om det er overskyet ute, så ordner BMW det også om du krysser av for LED i taket. Da lyser 15.000 små punkter opp tilværelsen og simulerer stjernehimmelen. Hørt om dette før? Ja, Opel hadde det som tilvalg på Adam, en av sine rimeligste modeller.

Som tallindikasjonen avslører så er X7 en sjuseter konfiguret med 2 + 3 +2. Men akkurat som i Tesla Model X kan midterste seterad erstattes med to individuelle seter som reguleres elektrisk akkurat som setene foran. I begge konfigurasjoner kan midterste rad flyttes 14,5 cm i lengderetningen.

Elektrisk justering og oppvarming er også standard for alle seteradene. Fører- og passasjersetet foran kan også utstyres med kjøle- og massasjefunksjon.

Husker siste 50 meter
Bagasjerommet laster 326 liter med alle syv setene i bruk. Volumet økes til 722 liter ved å legge ned tredje seterad. Som toseter økes volumet til 2,1 kubikkmeter.

BMW nevner ikke selvkjør med ett eneste ord i presentasjonen av X7. Men naturligvis er bilen proppet med førerstøtteteknologi som i det minste avlaster føreren i monotone kjøresituasjoner, som kø og saktegående trafikk, og gjør det lettere å beholde kontrollen i uventede situasjoner.

En funksjon som er verdt å nevne, er ryggeassistenten som automatisk memorerer de siste 50 meterne du kjørte inn på gårdsplassen eller i parkeringshuset, for så å automatisk styre bilen motsatt når du rygger ut.

Modell:

Effekt:

Moment:

0-100 km/t

Toppfart:

CO2*:

xDrive 40i

340 hk

450 Nm

6,1 sek

245 km/t

198 – 205 g/km

xDrive 30d

265 hk

620 Nm

7,0 sek

227 km/t

171 – 178 g/km

xDrive M50d

400 hk

760 Nm

5,4 sek

250 km/t

185 – 193 g/km

* Alle motorer oppfyller EU6d-TEMP standarden og er WLTP typegodkjente. Utslipp og forbruk oppgis etter den i Norge gjeldende NEDC2.0/NEDCcorr-normen.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Vi skal prøvekjøre nye Toyota RAV4 i Spania. Er det noe du lurer på om bilen?
Les mer
layid-bilde1
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde2
Cadillacs AMG / M Sport
Cadillac etablerer en egen divisjon som skal stå for de grommeste modellene. Først ut er CT6 V-Sport, og forhåndssalget starter i Detroit.
Les mer
layid-bilde3
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde4
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde6
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
layid-bilde7
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer


layid-bilde8
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
toppsak-bilde9
BMW 7-serie oppgraderes
BMW har i dag presentert en oppgradert utgave av sin luksuriøse 7-serie. Lokasjonen for arrangementet var nok overraskende for enkelte.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai presenterer ny racer
Les mer
layid-bilde11
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Les mer
layid-bilde12
Samleobjekt fra Subaru
Les mer
layid-bilde13
Ny Ford Explorer, men ikke for Europa
Hybrid teknologi står sentralt når Ford nå lanserer sjette generasjon av den viktige SUV-en Explorer.
Les mer
layid-bilde14
Mustang Shelby til nye høyder
Med over 700 hester viser Ford sin hittil råeste Shelby Mustang på Detroit-utstillingen.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissan med fremtidsglimt
Bilutstillinger og konsepter henger tett sammen. Til Detroit har Nissan med seg en futuristisk sportssedan.
Les mer
layid-bilde16
Supra er tilbake
Les mer
layid-bilde17
Elektrisk fra Cadillac
Les mer
layid-bilde18
Første hybride Subaru
De første bilene kommer til Norge mot slutten av året, men allerede nå starter Subaru-forhandlerne innsalget av sin første hybridmodell.
Les mer
layid-bilde19
Cadillac kompletterer SUV-linjen
Kanskje ikke kjappest på avtrekkeren, men nå har i hvert fall Cadillac klart å telle helt til 6. Deres nye crossover XT6 står på Detroitutstillingen nå.
Les mer
layid-bilde20
Nytt hint fra Lexus
Lexus viser en lekker åpen LC på Detroit-utstillingen. Foreløpig som konsept, men det drøyer neppe lenge før den kan kjøpes.
Les mer
layid-bilde21
Mini-el med 350 km
Batterielektrisk mini-bil pleier å bety mini-rekkevidde. Når kinesiske Great Wall nå viser en bil på trehundreogfemti cm lengde, med like lang rekkevidde i kilometer, begynner det å bli spennende.
Les mer
layid-bilde22
Her er nye 911 Cabriolet
Bare seks uker etter at nye 911 Coupé debuterte i Los Angeles, følger den åpne utgaven etter.
Les mer
toppsak-bilde23
Første Range Rover Evoque i Norge
Mens I-Pace var den store nyheten fra Jaguar Land Rover i fjor, blir kompakt-SUV-en Range Rover Evoque årets store nyhet. Den nye modellen ble vist frem for pressen onsdag, mens de første kundebilene er ventet i mars/april.
Les mer
layid-bilde24
Zafira tilbake, i helt ny form
Opel Zafira var blant de første tyske flerbruksbiler da den ble lansert for 20 år siden. Etter å ha vært borte fra markedet en stund kommer modellen nå tilbake, større og med langt flere valgmuligheter enn tidligere.
Les mer
layid-bilde25
Her er andre generasjon CLA
Mercedes benytter elektronikkutstillingen i Las Vegas til å vise sin nye CLA. Den overgår forgjengeren på de fleste områder.
Les mer
layid-bilde26
To nye Leaf-modeller
Endelig lanseres Nissan Leaf med større batterikapasitet, men foreløpig i svært begrenset opplag og med lang leveringstid. Skjønt et halvt år kan vel også regnes som kort i dagens elbil-verden.
Les mer
layid-bilde27
Fra asfalt til røft terreng
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Supra, bilde for bilde
Toyota skal avduke sin nye Supra på Detroit-utstillingen om to uker. Men det lekker stadig ut bilder som viser hva vi har i vente.
Les mer
layid-bilde29
Ny Senna fra McLaren
Les mer
layid-bilde30
Retro Mustang fra Russland
Et russisk selskap har laget en moderne drømmebil med klare referanser til en 1967 Ford Mustang Fastback.
Les mer
layid-bilde31
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.
Les mer
layid-bilde32
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.
Les mer
toppsak-bilde33
Klar for strengere krav
Mini har nå klargjort sine sprekeste modeller for nye utslippskrav.
Les mer
layid-bilde34
NIO lanserer sin andre SUV
Les mer
layid-bilde35
Rendyrket kjøreglede
Les mer
layid-bilde36
Symfoni for 12 sylindre
Nå har Aston Martin avslørt noe av det vi vanlig dødelige kan ha en viss glede av i forbindelse med den kommende Valkyrie. Låten. Wagner var ikke i nærheten.
Les mer
layid-bilde37
Skodas sporty SUV
Det nærmer seg norsk lansering av Skodas første SUV med RS-betegnelse. Et fargerikt innslag på SUV-paletten.
Les mer
layid-bilde38
Karbon-egg
Königsegg har vist oss en Regera som er enda mer raffinert enn vanlig. Nakent karbon hele veien - med en finish de smarte svenskene har utviklet selv.
Les mer