img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
31 bilder i galleri
X7 - BMWs største SUV
X7, BMWs digre SUV med plass til sju kan nå bestilles, koster fra 1.278.500 kroner og er på plass i Norge sent i mars neste år.

BMW X7 har lenge vært varslet og at den kom til å bli stor, kjempestor sett med europeiske øyne, er heller ikke ukjent. Med lengde på 5,15 meter og bredde på 2,0 meter dekker X7 større flate enn Tesla Model X, Audi Q7 og Lamborghini Urus.

Bilen er naturligvis av konkurransehensyn større enn digre Mercedes GLS og en tanke større utvendig enn Bentley Bentayga!

Sammenlignet med nye X5 er den dermed 229 mm lengre og 60 mm høyere, mens bredden er relativt lik. Akselavstanden måler 3105 med mer og bakkeklaring med ulastet bil oppgis til 221 mm. Sporvidden er 1684 mm fremme og 1705 mm bak.

Bygges i USA
Siden bilen bygges i USA og fordi USA er bilens viktigste marked, faller det naturlig rent størrelsesmessig å sammenlikne med USAs bestselger, Fords F-serie som amerikanerne har forholdt seg til siden 1948, og ved siden av de største utgavene av F150 blir selv BMW X7 for en kompaktbil å regne.

X7 dukker ikke opp i Norge før mot slutten av mars i 2019, men den kan allerede nå bestilles. Dette er prisene:

xDrive 30d (265 hk): Fra 1.278.500 kroner.
xDrive 40i (340 hk): Fra 1.336.000 kroner.
M50d (400 hk): Fra 1.532.600 kroner.

En viktig grunn til å lansere X7 er at BMW mener at salget av SUV-er i denne klassen vil øke med 70 prosent de neste årene. Siden X7 i betydelig grad henter hyllevare andre store BMW-modeller som X5 og 7-serien, har det vært mulig å holde utviklingskostnadene på et forsvarlig nivå.

Lyser 600 meter
BMWs nyregrill er på X7 større enn på noen av BMWs øvrige modeller mens de smale LED-lysene som trekkes helt inn mot grillen kan oppgraderes til laserlys med 600 meter rekkevidde.

Det foreløpige motorprogrammet til Europa består av tre kjente seksere: En bensinutgave (340 hk/450 Nm) og to dieselutgaver (265 hk/620 Nm og 400 hk/760 Nm). Manuelt gir er bare å glemme, her gjelder 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard. Modellene 40i og 30d tilbys med en egen offroad-pakke med ulike kjøremodus, mens kraftpluggen M50d har M Sport differensial som standard.

Komfortmaskin
Uansett hvor mye BMW understreker det sportslige i å kjøre deres biler, forblir X7 først og fremst en komfortmaskin med vekt på å ha det trivelig inne i bilen.

Det betyr eksempelvis at standardpakken inneholder BMW Live Cockpit med digital instrumentering, luftfjæring, skinnseter, tre-delt panoramasoltak, ambient interiørbelysning, firesoners klimaanlegg og nøkkelfri betjening.

Luftfjæringen gjør det mulig å senke/øke bakkeklaringen med 40 millimeter fra nullpunktet. Videre kan X7 utstyres med firehjulsstyring og et kamerabasert system som tilpasser demperinnstillingen etter underlaget foran bilen.

Se stjernene
Og vil du se stjernene selv om det er overskyet ute, så ordner BMW det også om du krysser av for LED i taket. Da lyser 15.000 små punkter opp tilværelsen og simulerer stjernehimmelen. Hørt om dette før? Ja, Opel hadde det som tilvalg på Adam, en av sine rimeligste modeller.

Som tallindikasjonen avslører så er X7 en sjuseter konfiguret med 2 + 3 +2. Men akkurat som i Tesla Model X kan midterste seterad erstattes med to individuelle seter som reguleres elektrisk akkurat som setene foran. I begge konfigurasjoner kan midterste rad flyttes 14,5 cm i lengderetningen.

Elektrisk justering og oppvarming er også standard for alle seteradene. Fører- og passasjersetet foran kan også utstyres med kjøle- og massasjefunksjon.

Husker siste 50 meter
Bagasjerommet laster 326 liter med alle syv setene i bruk. Volumet økes til 722 liter ved å legge ned tredje seterad. Som toseter økes volumet til 2,1 kubikkmeter.

BMW nevner ikke selvkjør med ett eneste ord i presentasjonen av X7. Men naturligvis er bilen proppet med førerstøtteteknologi som i det minste avlaster føreren i monotone kjøresituasjoner, som kø og saktegående trafikk, og gjør det lettere å beholde kontrollen i uventede situasjoner.

En funksjon som er verdt å nevne, er ryggeassistenten som automatisk memorerer de siste 50 meterne du kjørte inn på gårdsplassen eller i parkeringshuset, for så å automatisk styre bilen motsatt når du rygger ut.

Modell:

Effekt:

Moment:

0-100 km/t

Toppfart:

CO2*:

xDrive 40i

340 hk

450 Nm

6,1 sek

245 km/t

198 – 205 g/km

xDrive 30d

265 hk

620 Nm

7,0 sek

227 km/t

171 – 178 g/km

xDrive M50d

400 hk

760 Nm

5,4 sek

250 km/t

185 – 193 g/km

* Alle motorer oppfyller EU6d-TEMP standarden og er WLTP typegodkjente. Utslipp og forbruk oppgis etter den i Norge gjeldende NEDC2.0/NEDCcorr-normen.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Facelift for Mazda2
Mazda har i dag startet salget av en ny 2-er på hjemmemarkedet. En viktig nyhet er navnet.
Les mer
layid-bilde1
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde2
Skoda fornyer SUV-ene
Skoda foretar oppgraderinger av Karoq og Kodiaq foran modellåret 2020. Forskjellen oppdages lettest bakfra.
Les mer
layid-bilde3
Ny favoritt i oransje
Mazda er flinke til å markere jubileer. Nå er MX-5 30 år, og det markeres med en spesialutgave i frisk farge og begrenset opplag.
Les mer
layid-bilde4
Comeback (med en hake)
Etter nærmere et års opphold kommer nå Mercedes C-Klasse tilbake som ladbar hybrid. Men det spørs om den blir like pop som forgjengeren, nå må du nemlig innom andre pumper når tanken skal fylles.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Kunderacere fra øst og vest
Audi og Toyota har presentert nye racerbiler med «Til salgs»-plakat i løpet av siste uke. De skal inn i hver sin kategori.
Les mer
layid-bilde6
Bentleys fremtidsvisjon
Det går ikke upåaktet hen når luksusmerket Bentley runder hundre år. I dag har de vist en selvkjørende konseptbil. Men du får lov å kjøre den selv også.
Les mer
layid-bilde7
Her er Minis nye elbil
Det har vært knyttet stor spenning til elbilen fra Mini. Nå er den endelig offentlig.
Les mer


layid-bilde8
Nok en BMW pick-up
Les mer
toppsak-bilde9
Porsche-debut på Goodwood
Porsche har i dag avduket sin nye 911 RSR på Goodwood Festival. Dette er en bil Dennis Olsen vil få mye glede av de neste årene.
Les mer
layid-bilde10
Den fine balansegangen
Les mer
layid-bilde11
Peugeot priser elbilen
Les mer
layid-bilde12
Opel oppgraderer Astra
Les mer
layid-bilde13
Ny Captur får en fordel i Norge
Renault viser i dag de første bildene av andre generasjon Captur. Viktigst for den norske Renault-organisasjonen er at den kommer som ladbar hybrid.
Les mer
layid-bilde14
BMW lanserer ny X6
Med ny X5 og storebror X7 på plass i stallen, er tiden nå moden for en ny X6.
Les mer
toppsak-bilde15
Taycan på verdensturne
Det er fortsatt en stund til den offisielle debuten, men Porsche varmer opp med en liten runde på tre kontinenter.
Les mer
layid-bilde16
Volvo utvider VIP-programmet
Les mer
layid-bilde17
Oppgradering for Audi Q7
Les mer
layid-bilde18
Her er Kias nye crosser
Som om de ikke har stort nok utvalg allerede lanserer Kia i dag en ny crossover. Oppskriften de benytter er langt fra uvanlig.
Les mer
layid-bilde19
Ny Corsa i flere varianter
Den mest interessante varianten for Opel i Norge er naturlig nok den kommende elbilutgaven. Men bilen kommer også med andre drivlinjer.
Les mer
layid-bilde20
Puma i helt ny form
Det er noen år siden Ford solgte Puma, men nå er modellnavnet tilbake - i helt ny innpakning.
Les mer
layid-bilde21
BMWs fremtidsvisjon med henda på rattet
Akkurat nå presenterer BMW en ny konseptbil i #NEXTGen-familien. Det er mengder av fremtid i den, men denne gangen er det heldigvis en bil med ratt.
Les mer
layid-bilde22
Audi SQ8 med V8 diesel, 435 hk og 900 Nm
Dieselmotoren er på ingen måte død. Sent i sommer kommer kupe-SUV-en SQ8 med Europas kraftigste V8 dieselmotor.
Les mer
toppsak-bilde23
Honda e - noe du lurer på?
Denne har jeg likt fra første stund. Mandag skal jeg få prøve den en liten tur, og snakke med ekspertisen. Er du også spent på Hondas første elbil?
Les mer
layid-bilde24
Strand-Fiat? Ny eller gammel?
Takket være Milano-baserte Garage Italia kan du velge mellom gammel eller ny Fiat 500 hvis du vil jåle deg opp med en skikkelig strandversjon i sommer.
Les mer
layid-bilde25
Her er Mercedes’ nye kunderacer
I dag avduker Mercedes-AMG sin nye GT3 kunderacer. En bedre ramme for arrangementet kunne de neppe funnet.
Les mer
layid-bilde26
Ny Passat - noe du lurer på?
Mandag morgen drar jeg til Tyskland for å prøvekjøre oppgradert Passat som kommer til Norge på sensommeren. Er det noe du vil jeg skal spørre om?
Les mer
layid-bilde27
Bestillingsklar stjerne
Les mer
toppsak-bilde28
Murray bygger superbil
Fremdeles har Gordon Murrays snart 30 år gamle F1 en enestående plass blant verdens superbiler. Nå skal han bygge en ny.
Les mer
layid-bilde29
Skoda er tidlig ute
Les mer
layid-bilde30
Familievennlig 8-serie
BMW lanserer nå tredje karosseriform i 8-serien, og dermed er familien komplett.
Les mer
layid-bilde31
Peugeot lanserer ny Norges-SUV
Peugeot lanserer i dag en ny kompakt-SUV med de egenskaper som trengs for å skape venteliste. Den kommer på markedet tidlig i 2020.
Les mer
layid-bilde32
Nye lekebiler fra Porsche
Her kommer to kjøreglade nykommere fra Porsche - 718 Spyder og 718 Cayman GT4.
Les mer
toppsak-bilde33
Her er nye Zoe
Renault har i dag offentliggjort nye Zoe som er klar for markedet allerede i september.
Les mer
layid-bilde34
Nå kan du bestille ny Passat
Les mer
layid-bilde35
Her er nye 3-serie Touring
Les mer
layid-bilde36
Bentleys nye luksus-limo
Bentley har nettopp lansert Continental GT i nye versjoner, og nå følger den mektige sedanen etter.
Les mer
layid-bilde37
Her er Mercedes GLB
Det var Mercedes-Benz i USA som i natt fikk æren av å avduke nye GLB. Med tid og stunder kommer den også til Europa.
Les mer
layid-bilde38
Skodas femte kineser
Man strekker seg langt for å tilfredsstille sine viktigste kunder. Skoda viser en forsmak på deres femte SUV for Kina.
Les mer