img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
127 bilder i galleri
Nye plug-in hybrider fra Mercedes
To av tre nye Mercedes C-Klasse registrert de siste tre årene har vært ladbare hybrider. I E-Klassen er det fortsatt diesel som dominerer. Nå letter Mercedes på sløret om neste generasjon plug-in C- og E-Klasse.

Det er utvilsomt de ladbare modellene av C-Klassen som er viktigst for salget i Norge. Derfor merkes det at C 350 e nå er utgått, og at erstatningen ikke er på plass før i midten av 2019.

Jeg er ikke heller sikker på om det blir godt mottatt at etterfølgeren til den populære modellen er diesel-hybrid i stedet for å ha å ha bensin på tanken. Men tegn tyder på at et er et forbigående fenomen.

Etterfølgeren til C 350 e skal i alle fall hete «C 300 de», og den lille d-en betyr at hovedmotoren er en dieselmotor.

Fordelene er at den får en kraftigere batteripakke som gir vesentlig lengre rekkevidde enn forgjengeren – det gir en oppgitt elektrisk rekkevidde på 57 kilometer etter den gamle NEDC-metoden.

Hvorfor Mercedes brukes en målemetode som ikke lenger er gyldig er vanskelig å forstå. Men at den er nesten dobbelt så lang som hos forgjengeren er selvsagt positivt. Så var jo den rekkevidden også nærmest en vits.

Dieselmotoren har en effekt på 194 hk og et maks dreiemoment på 400 Newtonmeter. Når dette kombineres med en elmotor på 90 kW / 440 Nm får man en samlet systemeffekt på 306 hk og 700 Nm som maks moment allerede ved 1400 omdreininger.

Av data (sedan) oppgir Mercedes 0-100 på 5,6, toppfart på 250, toppfart elektrisk på 130, snittforbruk på 0,14 tilsvarende CO2-utslipp på 38 g/km, samt elektrisk rekkevidde på 57 km.

Men dette er altså etter den utgåtte NEDC-standarden, så WLTP vil gi helt andre verdier.

Hele den elektriske delen, inkludert batteripakken, er identisk med den vi nylig omtalte i forbindelse med nye S-Klasse Hybrid

C 300 de kan som forgjengeren leveres som både sedan og stasjonsvogn, og så står det heldigvis i pressemeldingen at «det vil naturligvis også bli en plug-in hybrid med bensinmotor basert på dagens C-Klasse».

Den er kanskje mer attraktiv for dere som bor i storbyer og frykter innstramming for bruk av dieselbiler.

De som fortrekker E-Klasse kan velge mellom diesel- og bensin-hybrid. For dieselutgaven er den hybride drivlinjen identisk med den som kommer i C-Klasse, noe som gir nogenlunne tilsvarende data. E 300 de kan leveres som sedan og stasjonsvogn.

Men så kommer det i tillegg en «E 300 e» med kombinasjonen bensin/el. Denne leveres kun som sedan, men det er nok sannsynlig at det etter hvert dukker opp en stasjonsvogn med tilsvarende drivlinje.

Bensinmotoren har en effekt på 211 hk og et dreiemoment på 350 Newtonmeter. Kombinert med den samme elpakken oppnås en systemeffekt på 320 hester og et dreiemoment på 700 Nm.

Du kommer fra null til hundre på 5,7 og har den samme toppfarten som nevnt ovenfor. Her er elektrisk rekkevidde oppgitt til 50 kilometer etter NEDC2. Snittforbruket etter samme målemetode er oppgitt til 0,2 l/mil og CO2-utslippet er på 45 g/km.

Meget forvirrende data siden Mercedes blander utgått målemetode med den nye, men ikke mer enn at vi skjønner at den elektriske rekkevidden er vesentlig forbedret, men neppe nok til å klare 50 kilometer målt etter WLTP-standarden.

Det skal heller ikke så mye til å tenke seg at denne drivlinjen etter hvert finner veien til C-Klasse også. For de som foretrekker bensin fremfor diesel.

Mercedes plug-in salg i Norge
 

2018

2017

2016

SUM

Av total

C-Klasse

737

1806

1702

4245

 

Hybrid

500

1297

987

2784

65,6 %

Diesel

65

173

228

466

11,0 %

Bensin

172

336

487

995

23,4 %

           

E-Klasse

616

1677

923

3216

 

Hybrid

107

355

2

464

14,4 %

Diesel

423

1076

760

2259

70,2 %

Bensin

86

246

161

493

15,3 %


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Toyota Corolla koster fra 297.300 kroner
Når Toyota igjen er tilbake med Corolla i Norge, starter prisen rett under 300.000 kroner.
Les mer
layid-bilde1
Bare spør om Toyota Corolla
Auris ble ikke til gull slik Toyota hadde håpet. Etter to bilgenerasjoner går navnet inn i historien, og om kort tid er Corolla tilbake på norske veier. BilNorge.no kjører bilen på onsdag, så alt du måtte lure på er det bare å spørre om.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde3
Bybil-fremtid fra Citroën
Citroën markerer sitt hundreårsjubileum ved å vise mobilitet for fremtiden.
Les mer
layid-bilde4
Her er nye Focus ST
Ford topper nå Focus-familien med en ny ST. Den leveres i ulike varianter for å tilfredsstille forskjellige kundegrupper.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Fransk wannabe
Det er biler som dette som gjør det virkelig moro å være i Frankrike. Produkter som bare er en parodi, en grotesk skisse, men som noen allikevel tar på ramme alvor. Møt Devinci.
Les mer
layid-bilde6
Bentley overgår seg selv
Bentley har fått konkurranse fra så vel Rolls-Royce som Lamborghini den siste tiden. Nå strammer de grepet og hevder Bentayga er verdens raskeste og mest luksuriøse SUV. En sannhet med modifikasjoner.
Les mer
layid-bilde7
Nytt konsept til Genève
Audi viser de første skisser av en modell som skal debutere i Genève neste måned.
Les mer


layid-bilde8
Mange fossilbiltrekk i Mercedes EQC elbil
Les mer
toppsak-bilde9
Seiglivet modell fornyes
Mitsubishi Motors forteller at de skal vise en ny ASX i Genève neste måned. Den vil nok likevel fortsette et liv i skyggen av storebror.
Les mer
layid-bilde10
Nye toppmodeller fra BMW
Les mer
layid-bilde11
Litt oppgradert TT RS
Les mer
layid-bilde12
Ny toppmodell fra Range Rover
Les mer
layid-bilde13
30 år med kjøreglede
Mazda presenterer nok en spesialversjon av MX-5. Hvilket nummer i rekken den er skal være usagt, men her er det bare å løpe og kjøpe.
Les mer
layid-bilde14
Volkswagen oppgraderer Passat
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Passat. Ikke minst gjelder dette varianten som har toppet den norske salgsstatistikken.
Les mer
toppsak-bilde15
Mazda skal vise kompakt-SUV
Mazda har i dag to SUV-er på programmet i Europa, CX-5 og CX-3. På Genève-utstillingen lover de å vise nok en modell.
Les mer
layid-bilde16
Spesialutgave av BMWs nye flaggskip
Les mer
layid-bilde17
Verken kron eller mynt?
Les mer
layid-bilde18
Mark Webber på Bathurst
De som har overvært trening og kvalifisering til nattens 12-timersløp på Bathurst, fikk under oppkjøring til løpet pauseinnslag av en lokal helt i en helt spesiell bil.
Les mer
layid-bilde19
Skoda skisserer Genève-nyhet
Vi har fått vite navnet på Skodas kommende kompakt-SUV. Nå følger de første skissene, men egentlig har vi sett vel så mye tidligere.
Les mer
layid-bilde20
Ny Renault Clio
Renault viser i dag de første eksteriørbildene av femte generasjon Clio. Den skal debutere på Genève-utstillingen i mars.
Les mer
layid-bilde21
Interiør-løft for ny Clio
Renault skal lansere en splitter ny Clio på Genève-utstillingen i mars. Den digitale avdukingen er i gang, og de starter med interiøret.
Les mer
layid-bilde22
Toyota RAV4 på veien
BARCELONA: Mange er spent på nye Toyota RAV4. Her er våre første inntrykk etter å ha kjørt bilen.
Les mer
toppsak-bilde23
Volvos kinesiske tvilling
Vi vet jo at Volvo er eid av Geely, men akkurat her er det ikke tvil. Den nyeste Geely, FY 11, er bygd på en Volvo og er toegget tvilling med XC40.
Les mer
layid-bilde24
Hondas urbane revisjon
Nå har Honda sluppet det første inntrykket av sin kommende bybil. I forhold til det konseptet vi så i Frankfurt 2017 er den åpenbart vesentlig revidert.
Les mer
layid-bilde25
Facelift og ny banebil
Lexus har med seg to nyheter til Detroit - begge basert på RC F.
Les mer
layid-bilde26
Den amerikanske drømmen
Skal du lykkes i den amerikanske bilbransjen, må du ha pickuper på programmet. Kraftige pickuper! Det har Ram, og de hevder nå å være best på alle områder.
Les mer
layid-bilde27
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Les mer
toppsak-bilde28
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde29
Cadillacs AMG / M Sport
Les mer
layid-bilde30
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
layid-bilde31
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde32
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
toppsak-bilde33
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer
layid-bilde34
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
layid-bilde35
BMW 7-serie oppgraderes
Les mer
layid-bilde36
Hyundai presenterer ny racer
Hyundai viser en ny racerbil basert på Veloster. Den er tilpasset det internasjonale TCR-reglementet og skal i første omgang konkurrere i USA.
Les mer
layid-bilde37
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Gode tider i USA har gitt fart i salget av store biler. Fortsatt er Fords F-serie verdens soleklare pickup-vinner.
Les mer
layid-bilde38
Samleobjekt fra Subaru
Subaru benytter Detroit-utstillingen til å vise en spesialutgave av WRX.
Les mer