img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
38 bilder i galleri
Porsche bekrefter Speedster
Det er skummelt når man gjør som Porsche – viser en fremtidsmodell sammen med den 64 år gamle bilen som har vært inspirasjonen. Det blir fort en «hvilken er den fineste»-konkurranse. Så flaut hvis den gamle vinner.

Porsche var, i motsetning til sin eier, til stede på Paris-utstillingen.

På den ene siden: forholdsvis halvhjertet. Standen var som en utvidet avdeling av Porsche-importøren oppe ved Roissy-flyplassen. Nesten ikke tysk å høre.

På den andre siden: forholdsvis helhjertet. For de hadde sendt halve museet sitt til Paris, pluss en nydelig, rød, Speedster konseptbil.

Akkurat det var ikke så rart. Den hadde jo debutert på Goodwood, og det var sikkert mange av det potensielle Paris-publikummet som ikke hadde sett den og ville være glad for å få muligheten.

Men ved nærmere viste det seg at det var den ikke.

Eller sagt litt klarere – dette var en ny Speedster Concept. En slags Opus 2.

I forhold til den første fra i sommer er dette i realiteten en produksjonsklar modell. Nå har den fått en skikkelig kulør, Guard’s Red – hentet rett fra G-modell Speedsteren i 1988.

Den har fått nye 21-tommere med sentral-mutter. Den har fått svart skinn med røde innslag – og rød tone i kjørelyset. Den har fått Talbot-type sidespeil og den sentrale bensinpåfyllingen – akkurat som det første konseptet, men her med en litt mer raffinert overflate.

Og akkurat som den første antydningen er mekanikken hentet fra 911 GT3, flat sekser uten kunstig åndedrett med «mer enn 500» hester oppunder 9.000 omdreininger. Og karosseriet er basert på det skallet du finner på Carrera 4 Cabriolet.

Noen av bitene er forresten nybygget i karbonfiber, og deler av interiøret kan spesialbestilles fra en ny Heritage Design Package som bestyres av Porsche Exclusive – det er de som skal ha kontroll over byggingen av disse spesialbilene.

Double bubble-dekslet bak hodene er obligatorisk Speedster, og det er frontruta også. Den kommer fra samme Carrera som resten av karosseriet, men er kuttet og ligger flatere. Det hele bygget etter det gamle rådet om at «kjører du fort nok, blir du aldri våt».

En eller annen form for tak spør man slett ikke etter hvis man er i Speedster modus. Men du får med deg muligheter til å dekke brønnen, slik at den ikke fylles med vann eller snø hvis du parkerer ute.

Siden dette visstnok også er et ledd i feiringen av produsentens 70-års dag skal modellen bygges i 1948 eksemplarer. (Regn ut selv!)

Den er med andre ord perfekt, dersom det du driver med er å samle på fullskala-Porscher. 

Det er ikke sagt noe om pris, og det er vel ikke en indikasjon på noe som helst når jeg minner om at den forrige Speedsteren kunne koste en halv million kroner mer enn den samtidige GT3-bilen fra fabrikk.

Med norske avgifter snakker vi med andre ord tre millioner.

Minst.

Men se på den grå 356-Speedsteren som står parkert ved siden av den røde på standen i Paris. 

Ville du ikke heller hatt en slik?

Halvannen million sikrer deg nesten ikke bakskjermen på en slik. Men det er fremdeles mange vellykkede kitcars som er basert på denne hard core originalen.

På Boble-basis.

(Og da er jeg vel klar til å steines av menigheten).

La meg, for å gjøre det godt igjen, gi deg fasiten på en typisk Porsche-anorak-quiz.

«Porsche har hatt mange Speedstere. Hvilke 911-modeller har de vært bygget på?»

Svar: «930, 964 og 997».


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde1
Så lang rekkevidde får elektrisk Opel Corsa
Opel har sluppet mer informasjon og bilder av den elektriske Corsa-modellen.
Les mer
layid-bilde2
58 km elektrisk DS-7 Crossback-rekkevide
Det er nå klart at når ladbare DS 7 Crossback E-Tense ankommer utpå høsten, vil den oppgitte elektriske rekkevidden være 58 km etter WLTP-normen.
Les mer
layid-bilde3
Oppgraderer Discovery
Ny grill, nye støtfangere og LED-lykter foran og bak er den synlige endringen på Land Rover Discovery Sport, men Snart blir Land Rover Discovery Sport også ladbar.
Les mer
layid-bilde4
Nå kan alle reservere Hondas lille elbil
Tirsdag morgen åpnet Honda for at alle som ville kunne reservere den lille elbilen e.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Bildrømmer fra Uganda
Hvorfor skal ikke Afrika, nummer to i verden både i areal og folketall, ha sin egen, selvstendige bilindustri? I Uganda er de nå i ferd med å realisere en slik tanke.
Les mer
layid-bilde6
Her er Fords nye råtass
Ford viste i dag frem de første bildene av den helt nye råtassen Ford Focus ST som stasjonsvogn.
Les mer
layid-bilde7
Audi strammer opp A4
Audi A4 får en facelift etter fire år på markedet. I den forbindelse lanseres en supersprek dieselvariant.
Les mer


layid-bilde8
MINIs sprekeste får mer krutt under panseret
Les mer
toppsak-bilde9
Opel Grandland X Hybrid4: Ladbar 300-hester med 4x4
Opel fortsetter sin strategi mot elektrifisering av alle modeller når de mot slutten av året lanserer Grandland X Hybrid4.
Les mer
layid-bilde10
Den siste av arten?
Les mer
layid-bilde11
Nå kan du bestille Volkswagen ID.
Les mer
layid-bilde12
Snart oppgraderes Kona
Les mer
layid-bilde13
Den måtte jo bare realiseres
Nå avslører Porsche en dårlig skjult hemmelighet - deres nydelige Speedster settes i produksjon.
Les mer
layid-bilde14
Mercedes EQC: Prisen er klar
Fra i dag og noen uker fremover skal journalister fra hele Europa kjøre Mercedes EQC i området rundt hovedstaden. Nå er norsk pris klar.
Les mer
toppsak-bilde15
Elbil med Morgan-gener
For en gangs skyld, når vi presenterer en ny elbildrøm fra et start-up-selskap, er den verken kinesisk eller overdrevent Super. Men engelsk og ganske kjapp allikevel.
Les mer
layid-bilde16
Sniktitt på ny 8-er
Les mer
layid-bilde17
Ladbar DS får norsk pris
Les mer
layid-bilde18
Hyundai oppgraderer Ioniq
Hyundai har i dag sendt ut de første bildene av en oppgradert Ioniq. De viktigste endringene er økt rekkevidde og nytt sikkerhetsutstyr.
Les mer
layid-bilde19
Mercedes EQC i nærmiljøet
Her er Mercedes EQC knipset på Fornebu. Neste uke kan du se flere av dem i Oslo-området.
Les mer
layid-bilde20
Prisløft for ny Soul
Prisene økes betydelig når nye e-Soul tar overfor for første generasjon Soul EV. På kjøpet får du mer rekkevidde og nytt utstyr.
Les mer
layid-bilde21
Lotus i sitt andre hjemland
Det var på tide at Lotus fikk en skikkelig lansering i Kina etter at Geely overtok henne fra Proton for ett år og elleve måneder siden. I Shanghai bød hun faktisk på en av de virkelige store meldingene.
Les mer
layid-bilde22
Mystisk kineser i New York
De som følger med hadde nok ventet denne bilen på Shanghai-utstillingen. I stedet dukket den opp i New York. Her er bakgrunnen mer utydelig enn det som er vanlig med kinesiske superbiler man aldri har hørt om før.
Les mer
toppsak-bilde23
Ny Passat GTE på snarvisitt i Norge
Torsdag var den nye ladbare versjonen av Volkswagen Passat på snarvisitt til Norge.
Les mer
layid-bilde24
Kinesisk hydrogenbil
En av de uventede og ukjente bilene som står i Shanghai heter Grove, er en ren hydrogenbil og er designet av Pininfarina.
Les mer
layid-bilde25
Pininfarina i Kina
Pininfarina stiller med flere biler i Shanghai. To av dem på et merke som heter Karma, etterfølger etter et danskspråklig forsøk.
Les mer
layid-bilde26
BYDs overflødighetshorn
BYD stiller på Shanghai-utstillingen med konseptbil og ny e-Serie. Og for ikke å dominere for mye hadde de noen presentasjoner for et par uke siden også. Et annet sted. Til sammen 23 nye biler i Shanghai, sier de.
Les mer
layid-bilde27
Stor spennvidde fra W
Les mer
toppsak-bilde28
Nytt og smått fra Hyundai
Det er hyggelig å kunne fortelle at ikke alt som debuterer i New York disse dagene er tre tonns slagskip med plass til en halv armé. Noen er litt mer forsiktige, som den nye Hyundai Venue.
Les mer
layid-bilde29
Kias vidunder-bil
Les mer
layid-bilde30
Mercedes lanserer ny GLS
Like før den er på markedet får BMW X7 en ny konkurrent å bryne seg på når Mercedes nå lanserer en ny generasjon av sin store SUV.
Les mer
layid-bilde31
Ny Subaru Outback
Subaru lanserer det de betegner som sjette generasjon Outback på bilutstillingen i New York. De lover den sikreste og mest komfortable Outback noensinne.
Les mer
layid-bilde32
Genesis gjør elbilen kompakt
Genesis er jo egentlig kjent som et luksusmerke som veldig ofte benytter målebåndet til Mercedes. Men til bilutstillingen i New York kommer de med en elbil som er virkelig kompakt.
Les mer
toppsak-bilde33
Nye motorer i Audi S5
Audi fortsetter elektrifiseringen og lanserer nye drivlinjer i S5 Coupé og Sportback.
Les mer
layid-bilde34
Aston Martins elektriske Rapide
Les mer
layid-bilde35
Ny brobygger fra Mercedes
Les mer
layid-bilde36
En smak av fremtid
Audi viser et konsept i Shanghai som har lite med dagens virkelighet å gjøre.
Les mer
layid-bilde37
Volkswagen viser sin nyeste ID.
På Shanghai-utstillingen som åpner om noen dager skal Volkswagen viser nok et eksempel på hva de kan bygge på sin elektriske plattform.
Les mer
layid-bilde38
Nye drivlinjer i Audis langturbiler
Når Audi nå lanserer nye utgaver av S6 og S7, har disse for første gang dieselmotor under panseret. Og de har realisert en teknologi vi fikk en smakebit av for flere år siden.
Les mer