img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
13 bilder i galleri
Fødselsdagsfeiring med 700 hk
Det er en fin måte å feire bursdager på. Ta antall år du er, gang med ti, og det blir antall hestekrefter på hedersgjesten.

Det er Porsche vi snakker om, som avslutter 70 år med sportsbiler med et skikkelig fyrverkeri. En spesialutgave av ikonet. En 700-hesters versjon av 935 som, for virkelig å understreke syv-tallet, skal bygges i 77 eksemplarer.

Du kan med andre ord spørre meg om når Porsche brukte Clubsport-navnet for foreløpig siste gang.

Det var i går.

Men spør ikke meg om når de brukte begrepet Clubsport for første gang.

Aner ikke.

Men jeg vet når jeg kom borti begrepet første gang.

Ganske overraskende for selv de mest barka Porsche-fans, skulle jeg tro. Det var på den eneste modellen Porsche aldri har engasjert i seriøs motorsport – den fantastiske 928 (les mer om den i neste BIL).

Porsche hadde bygget noen aluminium lettvektutgave av denne solide Grand Turismo bilen i 1987. Så bygde de fire av disse og lånte ut til fabrikkførerne sine som simpelthen bare skulle bruke dem som det passet. 

Disse Clubsport-lettvekterne, 100 kg lettere og med manuelle girkasser, kom på markedet både i USA og Europa.

I ettertid har de brakt masse forvirring blant alle dem som skal ha alt korrekt. For noen av bilene hadde GT-stempler, noen hadde et annet ECU program og noen hadde kortere utvekslinger i girkassen. 

Selv Porsche Classic har visst problemer med å sortere ut de forskjellige.

Jeg regner med at det vil bli greiere med denne nye Clubsporten, 77 eksemplarer og alt lagret i Skyen, burde gi muligheter for de som skal restaurere disse om 30 år.

Bilen, som har fått et karosseri med klare minner fra 935/78, ble lansert på «Rennsport Reunion» – et historisk bilsportevent på Laguna Seca Raceway i California.

– Dette er en fødselsdagspresang til alle Porsche Motorsport-fans over hele verden, sa Porsche bilsportkaptein Frank-Steffen Walliser da han presenterte den.

Og føyde altså til at det er bare 77 skikkelig velstående fans som får anledning til å erfare hva dette virkelig er.

(asrtiikkelen fortsetter)

911 GT2 RS-basert, men vesentlig lettere (karbon), og en lang hekk slik at totallengden blir 487 centimeter. 32 cm lengre enn utgangspunktet. Med 202 cm er den 14 cm bredere også. 1380 kg betyr at den er nesten 100 kg lettere.

Det er vel egentlig aerodynamikken som er ny, og mest iøynefallende her. Ikke minst er hekkvingen på 190 x 40 cm med på å understreke dette.

Hele fasongen, og aereoen, er hentet fra gamle «Moby Dick», en 935 bygget spesielt for Le Mans som endte på en skuffende 8. plass i sine Martini-farger.

Du kan finne den bilen i Golden Era-seksjonen i din Need For Speed – jeg tror du kan kjøpe den der for $ 450.000.

Men nå har heldigvis designerne av den nye Clubsporten også sørget for å ha referanser til andre, og mer suksessrike Porsche-modeller opp gjennom tidene.

LED-lysene bak på hekkvingen kommer fra LMP1-bilen, sidespeilene fra dagens 911 RSR mens inspirasjonen til eksosrørene i titan er hentet fra 1968-modellen av 908.

Innvendig finner du knott på girstangen lik den du ville funnet i en 917, en 909 Bergspyder eller i en Carrera GT. Mens rattet og displayet bak er hentet rett fra en 2019-modell 911 GT3 R.

Motoren er hentet fra 911 GT2 RS og stort sett lik den, koblet til en 7-trinns PDK kasse.

Stoppavdelingen er selvfølgelig tilpasset fremdriftsmulighetene. Man behøver ikke føle seg hemmet av Porsche Stability Management eller ABS, disse systemene kan man leke med som man vil – eller koble helt ut.

Det ble jommen gitt en pris på den også: 701.948 euro, med leveringer fra juni neste år. Med air condition og oppgitt CO2-utslipp (269 g/km) later det til at Porsche tar det som en selvfølge at denne skal brukes på landeveien også.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Toyota Corolla koster fra 297.300 kroner
Når Toyota igjen er tilbake med Corolla i Norge, starter prisen rett under 300.000 kroner.
Les mer
layid-bilde1
Bare spør om Toyota Corolla
Auris ble ikke til gull slik Toyota hadde håpet. Etter to bilgenerasjoner går navnet inn i historien, og om kort tid er Corolla tilbake på norske veier. BilNorge.no kjører bilen på onsdag, så alt du måtte lure på er det bare å spørre om.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde3
Bybil-fremtid fra Citroën
Citroën markerer sitt hundreårsjubileum ved å vise mobilitet for fremtiden.
Les mer
layid-bilde4
Her er nye Focus ST
Ford topper nå Focus-familien med en ny ST. Den leveres i ulike varianter for å tilfredsstille forskjellige kundegrupper.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Fransk wannabe
Det er biler som dette som gjør det virkelig moro å være i Frankrike. Produkter som bare er en parodi, en grotesk skisse, men som noen allikevel tar på ramme alvor. Møt Devinci.
Les mer
layid-bilde6
Bentley overgår seg selv
Bentley har fått konkurranse fra så vel Rolls-Royce som Lamborghini den siste tiden. Nå strammer de grepet og hevder Bentayga er verdens raskeste og mest luksuriøse SUV. En sannhet med modifikasjoner.
Les mer
layid-bilde7
Nytt konsept til Genève
Audi viser de første skisser av en modell som skal debutere i Genève neste måned.
Les mer


layid-bilde8
Mange fossilbiltrekk i Mercedes EQC elbil
Les mer
toppsak-bilde9
Seiglivet modell fornyes
Mitsubishi Motors forteller at de skal vise en ny ASX i Genève neste måned. Den vil nok likevel fortsette et liv i skyggen av storebror.
Les mer
layid-bilde10
Nye toppmodeller fra BMW
Les mer
layid-bilde11
Litt oppgradert TT RS
Les mer
layid-bilde12
Ny toppmodell fra Range Rover
Les mer
layid-bilde13
30 år med kjøreglede
Mazda presenterer nok en spesialversjon av MX-5. Hvilket nummer i rekken den er skal være usagt, men her er det bare å løpe og kjøpe.
Les mer
layid-bilde14
Volkswagen oppgraderer Passat
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Passat. Ikke minst gjelder dette varianten som har toppet den norske salgsstatistikken.
Les mer
toppsak-bilde15
Mazda skal vise kompakt-SUV
Mazda har i dag to SUV-er på programmet i Europa, CX-5 og CX-3. På Genève-utstillingen lover de å vise nok en modell.
Les mer
layid-bilde16
Spesialutgave av BMWs nye flaggskip
Les mer
layid-bilde17
Verken kron eller mynt?
Les mer
layid-bilde18
Mark Webber på Bathurst
De som har overvært trening og kvalifisering til nattens 12-timersløp på Bathurst, fikk under oppkjøring til løpet pauseinnslag av en lokal helt i en helt spesiell bil.
Les mer
layid-bilde19
Skoda skisserer Genève-nyhet
Vi har fått vite navnet på Skodas kommende kompakt-SUV. Nå følger de første skissene, men egentlig har vi sett vel så mye tidligere.
Les mer
layid-bilde20
Ny Renault Clio
Renault viser i dag de første eksteriørbildene av femte generasjon Clio. Den skal debutere på Genève-utstillingen i mars.
Les mer
layid-bilde21
Interiør-løft for ny Clio
Renault skal lansere en splitter ny Clio på Genève-utstillingen i mars. Den digitale avdukingen er i gang, og de starter med interiøret.
Les mer
layid-bilde22
Toyota RAV4 på veien
BARCELONA: Mange er spent på nye Toyota RAV4. Her er våre første inntrykk etter å ha kjørt bilen.
Les mer
toppsak-bilde23
Volvos kinesiske tvilling
Vi vet jo at Volvo er eid av Geely, men akkurat her er det ikke tvil. Den nyeste Geely, FY 11, er bygd på en Volvo og er toegget tvilling med XC40.
Les mer
layid-bilde24
Hondas urbane revisjon
Nå har Honda sluppet det første inntrykket av sin kommende bybil. I forhold til det konseptet vi så i Frankfurt 2017 er den åpenbart vesentlig revidert.
Les mer
layid-bilde25
Facelift og ny banebil
Lexus har med seg to nyheter til Detroit - begge basert på RC F.
Les mer
layid-bilde26
Den amerikanske drømmen
Skal du lykkes i den amerikanske bilbransjen, må du ha pickuper på programmet. Kraftige pickuper! Det har Ram, og de hevder nå å være best på alle områder.
Les mer
layid-bilde27
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Les mer
toppsak-bilde28
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde29
Cadillacs AMG / M Sport
Les mer
layid-bilde30
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
layid-bilde31
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde32
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
toppsak-bilde33
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer
layid-bilde34
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
layid-bilde35
BMW 7-serie oppgraderes
Les mer
layid-bilde36
Hyundai presenterer ny racer
Hyundai viser en ny racerbil basert på Veloster. Den er tilpasset det internasjonale TCR-reglementet og skal i første omgang konkurrere i USA.
Les mer
layid-bilde37
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Gode tider i USA har gitt fart i salget av store biler. Fortsatt er Fords F-serie verdens soleklare pickup-vinner.
Les mer
layid-bilde38
Samleobjekt fra Subaru
Subaru benytter Detroit-utstillingen til å vise en spesialutgave av WRX.
Les mer