img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
32 bilder i galleri
Fremtid - med tilbakeblikk
Peugeot har i dag sluppet de første bildene av et lekkert konsept som skal vises på Paris-utstillingen neste måned. Budskapet er at autonome biler også kan ha sjel.

e-Legend er navnet på den vakre konseptbilen som har klare linjer tilbake til Pininfarina-designede Peugeot 504 Coupé som debuterte i 1969.

– Vi hadde ikke til hensikt å re-designe 504 Coupé, sier designsjef Gilles Vidalle. – Vi ville bare demonstrere at fremtiden også kan være spennende. Det fins aspekter og detaljer som knytter den til klassikeren, men den er ikke ment å være en neo-retro.

Detaljer som knytter de to modellene sammen, i tillegg til coupéformen, er modellbetegnelsen på det buede panseret, sort trim nederst på takpillaren, knivskarpe støtfangere og proporsjonene som tydelig signaliserer at dette er en sportscoupé med langt panser.

Fremtidskonseptet har selvsagt autonome egenskaper, men det kan også kjøres manuelt.

Man kan velge mellom to autonome modi, SOFT som prioriterer avslappende komfort for de ombordværende der den digitale informasjonen på bilens mange skjermer begrenses til et minimum.

Innstilt på SHARP blir miljøet et helt annet. Her dukker det opp store skjermer og en mengde tilkoblingsmuligheter som lar passasjerene bedrive sine aktiviteter på sosiale nettverk, sjekke kalendere, skrive mailer etc.

Felles for de autonome innstillingene er at ratt trekker seg tilbake og avdekker en 49-tommers buet skjerm. Seteryggene bøyes lett bakover for å gi en mer komfortabel sittestilling. De viktigste kontrollorganer blir likevel tilgjengelige via senterkonsollen som er integrert i førersetet.

Man kan også velge mellom to manuelle modi. LEGEND er cruising mode der alle betjeningsorganer og instrumenter man kjenner fra 504 Coupé er rekonstruert i digital utgave. BOOST gir dynamiske kjøreegenskaper takket være en kraftig elmotor.

Peugeot presenterer sin nye teknologipartner Houndify gjennom e-Legend Concept. De sørger for en stemmestyrt personlig assistent som bistår under autonom kjøring.

Med enkle kommandoer kan «sjåføren» endre kjørestil, høre på sin favorittmusikk eller til og med åpne de elektrisk styrte dørene.

Systemet er foreløpig tilpasset 17 språk, og det skal gradvis implementeres i Peugeots produksjonsmodeller i løpet av de neste to årene.

Focal er partner på den akustiske fronten, og deres oppgave er å sørge for optimal lyddistribusjon for hver enkelt passasjer.

For eksempel kan anlegget sende navigasjonsmeldinger til føreren mens sidepassasjeren nyter musikk og barna i baksetet er opptatt med sine spill eller filmer.

Nå er e-Legend selvsagt et rent konsept som aldri vil realiseres, men dimensjonene er realistiske med en lengde på 465 cm, en bredde på 193 cm og en høyde på 137 cm over en akselavstand på 269 cm.

Selvsagt er den utstyrt med 100 prosent elektrisk drivlinje. Batteripakken har en kapasitet på 100 kWt og gir en potensiell rekkevidde på 500 kilometer etter WLTP-protokollen. Med hurtiglading skal du kunne «fylle tanken» på 25 minutter – også via induksjon.

Motoren byr på 800 Newtonmeter og en samlet effekt på 340 kW (462 hk) som fordeles til alle fire hjørner. Null til hundre på under fire og toppfart på 220 km/t burde dekke det daglige behovet.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Nå kan alle reservere Hondas lille elbil
Tirsdag morgen åpnet Honda for at alle som ville kunne reservere den lille elbilen e.
Les mer
layid-bilde1
Bildrømmer fra Uganda
Hvorfor skal ikke Afrika, nummer to i verden både i areal og folketall, ha sin egen, selvstendige bilindustri? I Uganda er de nå i ferd med å realisere en slik tanke.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde3
Her er Fords nye råtass
Ford viste i dag frem de første bildene av den helt nye råtassen Ford Focus ST som stasjonsvogn.
Les mer
layid-bilde4
Audi strammer opp A4
Audi A4 får en facelift etter fire år på markedet. I den forbindelse lanseres en supersprek dieselvariant.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
MINIs sprekeste får mer krutt under panseret
MINI John Cooper Works Clubman og Countryman får nå over 300 hk.
Les mer
layid-bilde6
Opel Grandland X Hybrid4: Ladbar 300-hester med 4x4
Opel fortsetter sin strategi mot elektrifisering av alle modeller når de mot slutten av året lanserer Grandland X Hybrid4.
Les mer
layid-bilde7
Den siste av arten?
Rike mennesker har problemer - akkurat som du og jeg. Bare på et annet plan. Rike mennesker kjører også biler - akkurat som du og jeg. Men på et annet plan det også. NB: Dette er IKKE en «test», ikke engang en prøvekjøring, med en fantastisk Bentley Continental GTC. Men den er LANG!
Les mer


layid-bilde8
Nå kan du bestille Volkswagen ID.
Les mer
toppsak-bilde9
Snart oppgraderes Kona
Et snaut år etter at leveringen startet, sender Hyundai ut melding om at Kona oppgraderes.
Les mer
layid-bilde10
Den måtte jo bare realiseres
Les mer
layid-bilde11
Mercedes EQC: Prisen er klar
Les mer
layid-bilde12
Elbil med Morgan-gener
Les mer
layid-bilde13
Sniktitt på ny 8-er
BMW har sendt ut en første teaser på den kommende 8-serie Gran Coupe. Det nærmer seg med andre ord lansering.
Les mer
layid-bilde14
Ladbar DS får norsk pris
Dersom du har ventet på den ladbare hybridversjon av DS7 Crossback, kan du trøste deg med at ventingen nå går inn i siste fase. Prisene er i alle fall klare.
Les mer
toppsak-bilde15
Hyundai oppgraderer Ioniq
Hyundai har i dag sendt ut de første bildene av en oppgradert Ioniq. De viktigste endringene er økt rekkevidde og nytt sikkerhetsutstyr.
Les mer
layid-bilde16
Mercedes EQC i nærmiljøet
Les mer
layid-bilde17
Prisløft for ny Soul
Les mer
layid-bilde18
Lotus i sitt andre hjemland
Det var på tide at Lotus fikk en skikkelig lansering i Kina etter at Geely overtok henne fra Proton for ett år og elleve måneder siden. I Shanghai bød hun faktisk på en av de virkelige store meldingene.
Les mer
layid-bilde19
Mystisk kineser i New York
De som følger med hadde nok ventet denne bilen på Shanghai-utstillingen. I stedet dukket den opp i New York. Her er bakgrunnen mer utydelig enn det som er vanlig med kinesiske superbiler man aldri har hørt om før.
Les mer
layid-bilde20
Ny Passat GTE på snarvisitt i Norge
Torsdag var den nye ladbare versjonen av Volkswagen Passat på snarvisitt til Norge.
Les mer
layid-bilde21
Kinesisk hydrogenbil
En av de uventede og ukjente bilene som står i Shanghai heter Grove, er en ren hydrogenbil og er designet av Pininfarina.
Les mer
layid-bilde22
Pininfarina i Kina
Pininfarina stiller med flere biler i Shanghai. To av dem på et merke som heter Karma, etterfølger etter et danskspråklig forsøk.
Les mer
toppsak-bilde23
BYDs overflødighetshorn
BYD stiller på Shanghai-utstillingen med konseptbil og ny e-Serie. Og for ikke å dominere for mye hadde de noen presentasjoner for et par uke siden også. Et annet sted. Til sammen 23 nye biler i Shanghai, sier de.
Les mer
layid-bilde24
Stor spennvidde fra W
W er et greit bilmerke. Det stammer fra Dubai og har ganske mange RUF-Porsche-detaljer innabords. De dukket opp i Shanghai med superbilene sine, men også med to andre. En stor SUV og en smart, funky selvkjørende.
Les mer
layid-bilde25
Nytt og smått fra Hyundai
Det er hyggelig å kunne fortelle at ikke alt som debuterer i New York disse dagene er tre tonns slagskip med plass til en halv armé. Noen er litt mer forsiktige, som den nye Hyundai Venue.
Les mer
layid-bilde26
Kias vidunder-bil
Kia satte en slags ny rekord på New York utstillingen. Messens mest pompøse, ubegripelige presseskrytemelding. La oss bare slå fast at deres HabaNiro er verdens første ECEV - «Everything Car» og EV!
Les mer
layid-bilde27
Mercedes lanserer ny GLS
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Subaru Outback
Subaru lanserer det de betegner som sjette generasjon Outback på bilutstillingen i New York. De lover den sikreste og mest komfortable Outback noensinne.
Les mer
layid-bilde29
Genesis gjør elbilen kompakt
Les mer
layid-bilde30
Nye motorer i Audi S5
Audi fortsetter elektrifiseringen og lanserer nye drivlinjer i S5 Coupé og Sportback.
Les mer
layid-bilde31
Aston Martins elektriske Rapide
Den britiske luksusbilprodusenten benytter Auto Shanghai til å vise frem en bil for noen få utvalgte. Rapide E skal nemlig bare bygges i 155 eksemplarer.
Les mer
layid-bilde32
Ny brobygger fra Mercedes
Til bilutstillingen i Shanghai har Mercedes med seg en ny konseptbil. Jeg kan love at den er på gata innen et års tid.
Les mer
toppsak-bilde33
En smak av fremtid
Audi viser et konsept i Shanghai som har lite med dagens virkelighet å gjøre.
Les mer
layid-bilde34
Volkswagen viser sin nyeste ID.
Les mer
layid-bilde35
Nye drivlinjer i Audis langturbiler
Les mer
layid-bilde36
Ny farge og nytt navn
Mitsubishi skal presentere en ny konseptbil på bilutstillingen i Shanghai. Men denne har vi sett før.
Les mer
layid-bilde37
Tesla utvider tilbudet
Det har strømmet inn nye biler fra Tesla den siste måneden, men snart kan strømmen bli enda sterkere.
Les mer
layid-bilde38
Så lenge fikk Skoda briljere
Volkswagen vil fra høsten tilby en oppgradert e-Up med vesentlig mer rekkevidde enn dagens modell.
Les mer