img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
32 bilder i galleri
Fremtid - med tilbakeblikk
Peugeot har i dag sluppet de første bildene av et lekkert konsept som skal vises på Paris-utstillingen neste måned. Budskapet er at autonome biler også kan ha sjel.

e-Legend er navnet på den vakre konseptbilen som har klare linjer tilbake til Pininfarina-designede Peugeot 504 Coupé som debuterte i 1969.

– Vi hadde ikke til hensikt å re-designe 504 Coupé, sier designsjef Gilles Vidalle. – Vi ville bare demonstrere at fremtiden også kan være spennende. Det fins aspekter og detaljer som knytter den til klassikeren, men den er ikke ment å være en neo-retro.

Detaljer som knytter de to modellene sammen, i tillegg til coupéformen, er modellbetegnelsen på det buede panseret, sort trim nederst på takpillaren, knivskarpe støtfangere og proporsjonene som tydelig signaliserer at dette er en sportscoupé med langt panser.

Fremtidskonseptet har selvsagt autonome egenskaper, men det kan også kjøres manuelt.

Man kan velge mellom to autonome modi, SOFT som prioriterer avslappende komfort for de ombordværende der den digitale informasjonen på bilens mange skjermer begrenses til et minimum.

Innstilt på SHARP blir miljøet et helt annet. Her dukker det opp store skjermer og en mengde tilkoblingsmuligheter som lar passasjerene bedrive sine aktiviteter på sosiale nettverk, sjekke kalendere, skrive mailer etc.

Felles for de autonome innstillingene er at ratt trekker seg tilbake og avdekker en 49-tommers buet skjerm. Seteryggene bøyes lett bakover for å gi en mer komfortabel sittestilling. De viktigste kontrollorganer blir likevel tilgjengelige via senterkonsollen som er integrert i førersetet.

Man kan også velge mellom to manuelle modi. LEGEND er cruising mode der alle betjeningsorganer og instrumenter man kjenner fra 504 Coupé er rekonstruert i digital utgave. BOOST gir dynamiske kjøreegenskaper takket være en kraftig elmotor.

Peugeot presenterer sin nye teknologipartner Houndify gjennom e-Legend Concept. De sørger for en stemmestyrt personlig assistent som bistår under autonom kjøring.

Med enkle kommandoer kan «sjåføren» endre kjørestil, høre på sin favorittmusikk eller til og med åpne de elektrisk styrte dørene.

Systemet er foreløpig tilpasset 17 språk, og det skal gradvis implementeres i Peugeots produksjonsmodeller i løpet av de neste to årene.

Focal er partner på den akustiske fronten, og deres oppgave er å sørge for optimal lyddistribusjon for hver enkelt passasjer.

For eksempel kan anlegget sende navigasjonsmeldinger til føreren mens sidepassasjeren nyter musikk og barna i baksetet er opptatt med sine spill eller filmer.

Nå er e-Legend selvsagt et rent konsept som aldri vil realiseres, men dimensjonene er realistiske med en lengde på 465 cm, en bredde på 193 cm og en høyde på 137 cm over en akselavstand på 269 cm.

Selvsagt er den utstyrt med 100 prosent elektrisk drivlinje. Batteripakken har en kapasitet på 100 kWt og gir en potensiell rekkevidde på 500 kilometer etter WLTP-protokollen. Med hurtiglading skal du kunne «fylle tanken» på 25 minutter – også via induksjon.

Motoren byr på 800 Newtonmeter og en samlet effekt på 340 kW (462 hk) som fordeles til alle fire hjørner. Null til hundre på under fire og toppfart på 220 km/t burde dekke det daglige behovet.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Toyota Corolla koster fra 297.300 kroner
Når Toyota igjen er tilbake med Corolla i Norge, starter prisen rett under 300.000 kroner.
Les mer
layid-bilde1
Bare spør om Toyota Corolla
Auris ble ikke til gull slik Toyota hadde håpet. Etter to bilgenerasjoner går navnet inn i historien, og om kort tid er Corolla tilbake på norske veier. BilNorge.no kjører bilen på onsdag, så alt du måtte lure på er det bare å spørre om.
Les mer
layid-bilde2
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde3
Bybil-fremtid fra Citroën
Citroën markerer sitt hundreårsjubileum ved å vise mobilitet for fremtiden.
Les mer
layid-bilde4
Her er nye Focus ST
Ford topper nå Focus-familien med en ny ST. Den leveres i ulike varianter for å tilfredsstille forskjellige kundegrupper.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Fransk wannabe
Det er biler som dette som gjør det virkelig moro å være i Frankrike. Produkter som bare er en parodi, en grotesk skisse, men som noen allikevel tar på ramme alvor. Møt Devinci.
Les mer
layid-bilde6
Bentley overgår seg selv
Bentley har fått konkurranse fra så vel Rolls-Royce som Lamborghini den siste tiden. Nå strammer de grepet og hevder Bentayga er verdens raskeste og mest luksuriøse SUV. En sannhet med modifikasjoner.
Les mer
layid-bilde7
Nytt konsept til Genève
Audi viser de første skisser av en modell som skal debutere i Genève neste måned.
Les mer


layid-bilde8
Mange fossilbiltrekk i Mercedes EQC elbil
Les mer
toppsak-bilde9
Seiglivet modell fornyes
Mitsubishi Motors forteller at de skal vise en ny ASX i Genève neste måned. Den vil nok likevel fortsette et liv i skyggen av storebror.
Les mer
layid-bilde10
Nye toppmodeller fra BMW
Les mer
layid-bilde11
Litt oppgradert TT RS
Les mer
layid-bilde12
Ny toppmodell fra Range Rover
Les mer
layid-bilde13
30 år med kjøreglede
Mazda presenterer nok en spesialversjon av MX-5. Hvilket nummer i rekken den er skal være usagt, men her er det bare å løpe og kjøpe.
Les mer
layid-bilde14
Volkswagen oppgraderer Passat
Tiden er moden for en midtlivs oppgradering av Passat. Ikke minst gjelder dette varianten som har toppet den norske salgsstatistikken.
Les mer
toppsak-bilde15
Mazda skal vise kompakt-SUV
Mazda har i dag to SUV-er på programmet i Europa, CX-5 og CX-3. På Genève-utstillingen lover de å vise nok en modell.
Les mer
layid-bilde16
Spesialutgave av BMWs nye flaggskip
Les mer
layid-bilde17
Verken kron eller mynt?
Les mer
layid-bilde18
Mark Webber på Bathurst
De som har overvært trening og kvalifisering til nattens 12-timersløp på Bathurst, fikk under oppkjøring til løpet pauseinnslag av en lokal helt i en helt spesiell bil.
Les mer
layid-bilde19
Skoda skisserer Genève-nyhet
Vi har fått vite navnet på Skodas kommende kompakt-SUV. Nå følger de første skissene, men egentlig har vi sett vel så mye tidligere.
Les mer
layid-bilde20
Ny Renault Clio
Renault viser i dag de første eksteriørbildene av femte generasjon Clio. Den skal debutere på Genève-utstillingen i mars.
Les mer
layid-bilde21
Interiør-løft for ny Clio
Renault skal lansere en splitter ny Clio på Genève-utstillingen i mars. Den digitale avdukingen er i gang, og de starter med interiøret.
Les mer
layid-bilde22
Toyota RAV4 på veien
BARCELONA: Mange er spent på nye Toyota RAV4. Her er våre første inntrykk etter å ha kjørt bilen.
Les mer
toppsak-bilde23
Volvos kinesiske tvilling
Vi vet jo at Volvo er eid av Geely, men akkurat her er det ikke tvil. Den nyeste Geely, FY 11, er bygd på en Volvo og er toegget tvilling med XC40.
Les mer
layid-bilde24
Hondas urbane revisjon
Nå har Honda sluppet det første inntrykket av sin kommende bybil. I forhold til det konseptet vi så i Frankfurt 2017 er den åpenbart vesentlig revidert.
Les mer
layid-bilde25
Facelift og ny banebil
Lexus har med seg to nyheter til Detroit - begge basert på RC F.
Les mer
layid-bilde26
Den amerikanske drømmen
Skal du lykkes i den amerikanske bilbransjen, må du ha pickuper på programmet. Kraftige pickuper! Det har Ram, og de hevder nå å være best på alle områder.
Les mer
layid-bilde27
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Les mer
toppsak-bilde28
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde29
Cadillacs AMG / M Sport
Les mer
layid-bilde30
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
layid-bilde31
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde32
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
toppsak-bilde33
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer
layid-bilde34
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
layid-bilde35
BMW 7-serie oppgraderes
Les mer
layid-bilde36
Hyundai presenterer ny racer
Hyundai viser en ny racerbil basert på Veloster. Den er tilpasset det internasjonale TCR-reglementet og skal i første omgang konkurrere i USA.
Les mer
layid-bilde37
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Gode tider i USA har gitt fart i salget av store biler. Fortsatt er Fords F-serie verdens soleklare pickup-vinner.
Les mer
layid-bilde38
Samleobjekt fra Subaru
Subaru benytter Detroit-utstillingen til å vise en spesialutgave av WRX.
Les mer