img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
76 bilder i galleri
Ny Mercedes GLE
Den er større og kan for første gang leveres med tre seterader. Avansert elektronikk gjør nye GLE sikrere enn sine forgjengere.

Alle som kjenner modellen ser at den er ny, men spennende? Det er det selvsagt opptil hver enkelt å ha en sin mening om.

Vi kan vel i hvert fall enes om at nye Mercedes GLE designmessig følger i fotsporene til tidligere generasjoner, og at den ikke kan kalles en revolusjon.

Og det er jo forståelig – man tukler ikke for mye med en modell som er solgt i over to millioner siden forgjengeren ML så dagens lys første gang i 1997, og som dermed er bestselger i Mercedes’ SUV-familie.

Det er vel ingen andre produsenter som har et så omfattende SUV-program som Mercedes? Om vi teller dem blir det syv modeller med GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS og G-Klasse. Og det stopper nok ikke der – ta en titt på disse spionbildene

Riktig nok er GLE et relativt nytt navn innført i 2015, men modellen som nå skal fases ut var jo egentlig ikke noe annet enn en faceliftet ML.

Nykommeren er endret fra topp til tå, og får en serie nye drivlinjer og teknikk som er ny for merket.

Mercedes fremhever en del tekniske nyvinninger som ser dagens lys – blant annet takket være at nye GLE har et 48V elektrisk system i stedet for tradisjonelt 12-volts.

E-Active Body er et hydropneumatisk aktivt dempersystem som kombineres med luftfjæringen og gjør at hvert hjul kan dempes individuelt.

48 volts systemet åpner også for hybridisering, og vi blir ikke overrasket om det kommer elektrisk kompressor i noen av motorene.

Active Tailback Assist oppdager køen før deg ved å bruke real time trafikkovervåking. Når du kjører med adaptiv cruise-kontroll reduseres hastigheten gradvis for å unngå at du må bråbremse om du plutselig oppdager køen like etter en sving.

Den samme assistenten lar deg aktivt følge rushtrafikken i hastigheter opp til 60 km/t, selv når den stopper helt opp og blir stående inntil et par minutter.

4Matic-systemet i kombinasjon med 6- og 8-sylindrede motorer og en kommende plug-in hybrid er hundre prosent variabelt når det gjelder fordeling av effekt mellom de akslene. Med firesylindrede motorer fordeles kreftene 50:50 mellom for- og bakhjul.

(artikkelen fortsetter)

Nye GLE har fått strukket akselavstanden med hele 80 mm og mangler bare 5 mm på tre meter, noe som selvsagt kommer interiøret til gode gjennom økt komfort – spesielt om man velger elektrisk justerbare bakseter.

Den ekstra plassen gir også for første gang mulighet for en tredje seterad i GLE. Avhengig av bakseteposisjonen får du et bagasjerom på 825 liter med fem seter, og hele 2055 liter når baksetene legges ned.

Energizing Comfort Control er en slags spa-funksjon som skal sørge for velvære for passasjerene. Det kombinerer musikk og interiørbelysning med et antall massasjefunksjoner. Vi får håpe det ikke er søvndyssende for sjåføren.

MBUX multimedia-systemet som først ble lansert i nye A-Klasse, har i GLE fått to store 12,3-tommers skjermer som standard.  Du har en rekke valgmuligheter med hensyn til hva og hvordan du vil vise informasjon på skjermene.

I første omgang lanseres den nye modellen som Mercedes GLE 450 4Matic med rekkesekser i kombinasjon med et lett hybridsystem. Bensinmotoren yter 367 hestekrefter og har et dreiemoment på 500 Newtonmeter.

I tillegg kan man for en kort periode hente frem et EQ-boost fra 48V-systemet som gir ytterligere 250 Nm og 22 hk. Kjekt når man skal foreta kjappe forbikjøringer, for eksempel.

Mercedes lover at flere motorer, inkludert diesel og ladbar hybrid med vesentlig lengre rekkevidde enn vi har sett til nå, vil følge kort etter lanseringen. Hører dere BMW

Nye GLE skal debutere på Paris-utstillingen neste måned, og den skal være på plass hos forhandlere i Europa og USA tidlig 2019. Bilen produseres i Tuscaloosa, Alabama for markeder jorda rundt. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Vi skal prøvekjøre nye Toyota RAV4 i Spania. Er det noe du lurer på om bilen?
Les mer
layid-bilde1
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde2
Cadillacs AMG / M Sport
Cadillac etablerer en egen divisjon som skal stå for de grommeste modellene. Først ut er CT6 V-Sport, og forhåndssalget starter i Detroit.
Les mer
layid-bilde3
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde4
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde6
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
layid-bilde7
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer


layid-bilde8
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
toppsak-bilde9
BMW 7-serie oppgraderes
BMW har i dag presentert en oppgradert utgave av sin luksuriøse 7-serie. Lokasjonen for arrangementet var nok overraskende for enkelte.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai presenterer ny racer
Les mer
layid-bilde11
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Les mer
layid-bilde12
Samleobjekt fra Subaru
Les mer
layid-bilde13
Ny Ford Explorer, men ikke for Europa
Hybrid teknologi står sentralt når Ford nå lanserer sjette generasjon av den viktige SUV-en Explorer.
Les mer
layid-bilde14
Mustang Shelby til nye høyder
Med over 700 hester viser Ford sin hittil råeste Shelby Mustang på Detroit-utstillingen.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissan med fremtidsglimt
Bilutstillinger og konsepter henger tett sammen. Til Detroit har Nissan med seg en futuristisk sportssedan.
Les mer
layid-bilde16
Supra er tilbake
Les mer
layid-bilde17
Elektrisk fra Cadillac
Les mer
layid-bilde18
Første hybride Subaru
De første bilene kommer til Norge mot slutten av året, men allerede nå starter Subaru-forhandlerne innsalget av sin første hybridmodell.
Les mer
layid-bilde19
Cadillac kompletterer SUV-linjen
Kanskje ikke kjappest på avtrekkeren, men nå har i hvert fall Cadillac klart å telle helt til 6. Deres nye crossover XT6 står på Detroitutstillingen nå.
Les mer
layid-bilde20
Nytt hint fra Lexus
Lexus viser en lekker åpen LC på Detroit-utstillingen. Foreløpig som konsept, men det drøyer neppe lenge før den kan kjøpes.
Les mer
layid-bilde21
Mini-el med 350 km
Batterielektrisk mini-bil pleier å bety mini-rekkevidde. Når kinesiske Great Wall nå viser en bil på trehundreogfemti cm lengde, med like lang rekkevidde i kilometer, begynner det å bli spennende.
Les mer
layid-bilde22
Her er nye 911 Cabriolet
Bare seks uker etter at nye 911 Coupé debuterte i Los Angeles, følger den åpne utgaven etter.
Les mer
toppsak-bilde23
Første Range Rover Evoque i Norge
Mens I-Pace var den store nyheten fra Jaguar Land Rover i fjor, blir kompakt-SUV-en Range Rover Evoque årets store nyhet. Den nye modellen ble vist frem for pressen onsdag, mens de første kundebilene er ventet i mars/april.
Les mer
layid-bilde24
Zafira tilbake, i helt ny form
Opel Zafira var blant de første tyske flerbruksbiler da den ble lansert for 20 år siden. Etter å ha vært borte fra markedet en stund kommer modellen nå tilbake, større og med langt flere valgmuligheter enn tidligere.
Les mer
layid-bilde25
Her er andre generasjon CLA
Mercedes benytter elektronikkutstillingen i Las Vegas til å vise sin nye CLA. Den overgår forgjengeren på de fleste områder.
Les mer
layid-bilde26
To nye Leaf-modeller
Endelig lanseres Nissan Leaf med større batterikapasitet, men foreløpig i svært begrenset opplag og med lang leveringstid. Skjønt et halvt år kan vel også regnes som kort i dagens elbil-verden.
Les mer
layid-bilde27
Fra asfalt til røft terreng
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Supra, bilde for bilde
Toyota skal avduke sin nye Supra på Detroit-utstillingen om to uker. Men det lekker stadig ut bilder som viser hva vi har i vente.
Les mer
layid-bilde29
Ny Senna fra McLaren
Les mer
layid-bilde30
Retro Mustang fra Russland
Et russisk selskap har laget en moderne drømmebil med klare referanser til en 1967 Ford Mustang Fastback.
Les mer
layid-bilde31
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.
Les mer
layid-bilde32
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.
Les mer
toppsak-bilde33
Klar for strengere krav
Mini har nå klargjort sine sprekeste modeller for nye utslippskrav.
Les mer
layid-bilde34
NIO lanserer sin andre SUV
Les mer
layid-bilde35
Rendyrket kjøreglede
Les mer
layid-bilde36
Symfoni for 12 sylindre
Nå har Aston Martin avslørt noe av det vi vanlig dødelige kan ha en viss glede av i forbindelse med den kommende Valkyrie. Låten. Wagner var ikke i nærheten.
Les mer
layid-bilde37
Skodas sporty SUV
Det nærmer seg norsk lansering av Skodas første SUV med RS-betegnelse. Et fargerikt innslag på SUV-paletten.
Les mer
layid-bilde38
Karbon-egg
Königsegg har vist oss en Regera som er enda mer raffinert enn vanlig. Nakent karbon hele veien - med en finish de smarte svenskene har utviklet selv.
Les mer