img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
76 bilder i galleri
Ny Mercedes GLE
Den er større og kan for første gang leveres med tre seterader. Avansert elektronikk gjør nye GLE sikrere enn sine forgjengere.

Alle som kjenner modellen ser at den er ny, men spennende? Det er det selvsagt opptil hver enkelt å ha en sin mening om.

Vi kan vel i hvert fall enes om at nye Mercedes GLE designmessig følger i fotsporene til tidligere generasjoner, og at den ikke kan kalles en revolusjon.

Og det er jo forståelig – man tukler ikke for mye med en modell som er solgt i over to millioner siden forgjengeren ML så dagens lys første gang i 1997, og som dermed er bestselger i Mercedes’ SUV-familie.

Det er vel ingen andre produsenter som har et så omfattende SUV-program som Mercedes? Om vi teller dem blir det syv modeller med GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS og G-Klasse. Og det stopper nok ikke der – ta en titt på disse spionbildene

Riktig nok er GLE et relativt nytt navn innført i 2015, men modellen som nå skal fases ut var jo egentlig ikke noe annet enn en faceliftet ML.

Nykommeren er endret fra topp til tå, og får en serie nye drivlinjer og teknikk som er ny for merket.

Mercedes fremhever en del tekniske nyvinninger som ser dagens lys – blant annet takket være at nye GLE har et 48V elektrisk system i stedet for tradisjonelt 12-volts.

E-Active Body er et hydropneumatisk aktivt dempersystem som kombineres med luftfjæringen og gjør at hvert hjul kan dempes individuelt.

48 volts systemet åpner også for hybridisering, og vi blir ikke overrasket om det kommer elektrisk kompressor i noen av motorene.

Active Tailback Assist oppdager køen før deg ved å bruke real time trafikkovervåking. Når du kjører med adaptiv cruise-kontroll reduseres hastigheten gradvis for å unngå at du må bråbremse om du plutselig oppdager køen like etter en sving.

Den samme assistenten lar deg aktivt følge rushtrafikken i hastigheter opp til 60 km/t, selv når den stopper helt opp og blir stående inntil et par minutter.

4Matic-systemet i kombinasjon med 6- og 8-sylindrede motorer og en kommende plug-in hybrid er hundre prosent variabelt når det gjelder fordeling av effekt mellom de akslene. Med firesylindrede motorer fordeles kreftene 50:50 mellom for- og bakhjul.

(artikkelen fortsetter)

Nye GLE har fått strukket akselavstanden med hele 80 mm og mangler bare 5 mm på tre meter, noe som selvsagt kommer interiøret til gode gjennom økt komfort – spesielt om man velger elektrisk justerbare bakseter.

Den ekstra plassen gir også for første gang mulighet for en tredje seterad i GLE. Avhengig av bakseteposisjonen får du et bagasjerom på 825 liter med fem seter, og hele 2055 liter når baksetene legges ned.

Energizing Comfort Control er en slags spa-funksjon som skal sørge for velvære for passasjerene. Det kombinerer musikk og interiørbelysning med et antall massasjefunksjoner. Vi får håpe det ikke er søvndyssende for sjåføren.

MBUX multimedia-systemet som først ble lansert i nye A-Klasse, har i GLE fått to store 12,3-tommers skjermer som standard.  Du har en rekke valgmuligheter med hensyn til hva og hvordan du vil vise informasjon på skjermene.

I første omgang lanseres den nye modellen som Mercedes GLE 450 4Matic med rekkesekser i kombinasjon med et lett hybridsystem. Bensinmotoren yter 367 hestekrefter og har et dreiemoment på 500 Newtonmeter.

I tillegg kan man for en kort periode hente frem et EQ-boost fra 48V-systemet som gir ytterligere 250 Nm og 22 hk. Kjekt når man skal foreta kjappe forbikjøringer, for eksempel.

Mercedes lover at flere motorer, inkludert diesel og ladbar hybrid med vesentlig lengre rekkevidde enn vi har sett til nå, vil følge kort etter lanseringen. Hører dere BMW

Nye GLE skal debutere på Paris-utstillingen neste måned, og den skal være på plass hos forhandlere i Europa og USA tidlig 2019. Bilen produseres i Tuscaloosa, Alabama for markeder jorda rundt. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
BYDs overflødighetshorn
BYD stiller på Shanghai-utstillingen med konseptbil og ny e-Serie. Og for ikke å dominere for mye hadde de noen presentasjoner for et par uke siden også. Et annet sted. Til sammen 23 nye biler i Shanghai, sier de.
Les mer
layid-bilde1
Stor spennvidde fra W
W er et greit bilmerke. Det stammer fra Dubai og har ganske mange RUF-Porsche-detaljer innabords. De dukket opp i Shanghai med superbilene sine, men også med to andre. En stor SUV og en smart, funky selvkjørende.
Les mer
layid-bilde2
Nytt og smått fra Hyundai
Det er hyggelig å kunne fortelle at ikke alt som debuterer i New York disse dagene er tre tonns slagskip med plass til en halv armé. Noen er litt mer forsiktige, som den nye Hyundai Venue.
Les mer
layid-bilde3
Kias vidunder-bil
Kia satte en slags ny rekord på New York utstillingen. Messens mest pompøse, ubegripelige presseskrytemelding. La oss bare slå fast at deres HabaNiro er verdens første ECEV - «Everything Car» og EV!
Les mer
layid-bilde4
Mercedes lanserer ny GLS
Like før den er på markedet får BMW X7 en ny konkurrent å bryne seg på når Mercedes nå lanserer en ny generasjon av sin store SUV.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ny Subaru Outback
Subaru lanserer det de betegner som sjette generasjon Outback på bilutstillingen i New York. De lover den sikreste og mest komfortable Outback noensinne.
Les mer
layid-bilde6
Genesis gjør elbilen kompakt
Genesis er jo egentlig kjent som et luksusmerke som veldig ofte benytter målebåndet til Mercedes. Men til bilutstillingen i New York kommer de med en elbil som er virkelig kompakt.
Les mer
layid-bilde7
Nye motorer i Audi S5
Audi fortsetter elektrifiseringen og lanserer nye drivlinjer i S5 Coupé og Sportback.
Les mer


layid-bilde8
Aston Martins elektriske Rapide
Les mer
toppsak-bilde9
Ny brobygger fra Mercedes
Til bilutstillingen i Shanghai har Mercedes med seg en ny konseptbil. Jeg kan love at den er på gata innen et års tid.
Les mer
layid-bilde10
En smak av fremtid
Les mer
layid-bilde11
Volkswagen viser sin nyeste ID.
Les mer
layid-bilde12
Nye drivlinjer i Audis langturbiler
Les mer
layid-bilde13
Ny farge og nytt navn
Mitsubishi skal presentere en ny konseptbil på bilutstillingen i Shanghai. Men denne har vi sett før.
Les mer
layid-bilde14
Tesla utvider tilbudet
Det har strømmet inn nye biler fra Tesla den siste måneden, men snart kan strømmen bli enda sterkere.
Les mer
toppsak-bilde15
Så lenge fikk Skoda briljere
Volkswagen vil fra høsten tilby en oppgradert e-Up med vesentlig mer rekkevidde enn dagens modell.
Les mer
layid-bilde16
Skoda etablerer reservasjonsliste
Les mer
layid-bilde17
G-Power overgår originalen
Les mer
layid-bilde18
Nå kommer Bentley
For første gang skal Bentley importeres til Norge gjennom en offisiell kanal. En ikke ukjent bilmann står bak prosjektet.
Les mer
layid-bilde19
ItaloKina inn i Europa
Ikke bare har italiensk-kinesiske DR overlevd i mer enn 10 år, nå skal de inn i resten av Europa også, og har med seg en spennende batterielektrisk bil på reisen.
Les mer
layid-bilde20
Zenvo med to premierer
Over 1000 hestekrefter er ikke interessant mer. Men 1000+ sammen med bare bakhjulsdrift - da begynner det å lukte skandinavisk bilbygging. Zenvo er den av de to man ikke tenker først på.
Les mer
layid-bilde21
Endelig - el-Forder
Ford har holdt elbilkortene tett til brystet. Nå er de vist fram og et av dem inneholder en familie-SUV med rekordrekkevidde - inntil 600 km. Ny Kuga blir også ladbar.
Les mer
layid-bilde22
Bileventyr fra Napoli
Puritalia - ReneItalia eller TypiskItalia - var navnet på enda en 1000-hesters italiensk superbil vi aldri har hørt navnet på. Denne fortjener imidlertid litt oppmerksomhet.
Les mer
toppsak-bilde23
Mini-bombe nærmer seg
Vi er lovet den heftigste Mini noensinne når denne lanseres i 2020. Forvarselet ble gitt på Frankfurt-utstillingen i 2017.
Les mer
layid-bilde24
Rimacs populære styrkedråper
Rimac er ikke lenger bare en sær superbil fra Kroatia. Nesten alle med et ønske om å delta i øverste klasse henter elementer derfra nå.
Les mer
layid-bilde25
Overveldende Aston Martin
Hvor du enn snudde seg på Aston Martins stand i Genève dukket det opp noe som tok pusten fra deg. Det hele ble av typen «for godt til å være sant».
Les mer
layid-bilde26
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde27
Kia e-Soul: Lang rekke-vidde - ukjent pris
Les mer
toppsak-bilde28
Seat varsler rimelige elbiler
Seat introduserer en ny, mindre elbilplattform og seks ladbare modeller.
Les mer
layid-bilde29
Ex-VW-topp gjør kinesisk el
Les mer
layid-bilde30
Den tredje fra Aachen
Aachen er byen der Nissans elektriske NV 200 brukes som søppelbil og hvor to vellykkede elbil-startups allerede har sett dagens lys. Nå glipper den tredje med øynene.
Les mer
layid-bilde31
Kanskje litt for langt?
Selvfølgelig var Felix Eaton på plass i Genève igjen, med sin Eadon Green. Men årets nyhet hadde han nok dratt litt for langt. Rolls-Royce ble skikkelig sure.
Les mer
layid-bilde32
Gumpert med nye venner
Gumpert har vært mer eller mindre fast inventar i Genève siden 2006. Nå dukket han opp igjen, men denne gang med kompanjonger fra Kina og en gammel bekjent fra Japan.
Les mer
toppsak-bilde33
Nytt mål for sommerferien
Hvem hadde trodd dette? Fantastiske Porsche-replicaer fra Hellas. Vi møtte dem i Genève.
Les mer
layid-bilde34
Oppgraderer HR-V
Les mer
layid-bilde35
Hybrid-Outlander solgt med 9000 kroner i avgiftsrabatt
Les mer
layid-bilde36
Italdesign nærmere slekta
Årets skapning fra Italdesign var så jordnær at det er ingen grunn til å tro at den ikke kan tas alvorlig av eieren, Audi. Det har ikke alltid vært tilfelle.
Les mer
layid-bilde37
Audis definitive ikke-el
Det var litt morsomt. Audi skulle til de grader være så elektrifisert under pressedagene i Genève at de gjemte sin kuleste og mest eksklusive nyhet bak en låst dør.
Les mer
layid-bilde38
Her er Volvo XC40 Twin Engine
I dag åpner Volvo for salg av XC40 Twin Engine. Dermed tilbyr Volvo hybride drivlinjer til alle modellserier.
Les mer