img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
76 bilder i galleri
Ny Mercedes GLE
Den er større og kan for første gang leveres med tre seterader. Avansert elektronikk gjør nye GLE sikrere enn sine forgjengere.

Alle som kjenner modellen ser at den er ny, men spennende? Det er det selvsagt opptil hver enkelt å ha en sin mening om.

Vi kan vel i hvert fall enes om at nye Mercedes GLE designmessig følger i fotsporene til tidligere generasjoner, og at den ikke kan kalles en revolusjon.

Og det er jo forståelig – man tukler ikke for mye med en modell som er solgt i over to millioner siden forgjengeren ML så dagens lys første gang i 1997, og som dermed er bestselger i Mercedes’ SUV-familie.

Det er vel ingen andre produsenter som har et så omfattende SUV-program som Mercedes? Om vi teller dem blir det syv modeller med GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS og G-Klasse. Og det stopper nok ikke der – ta en titt på disse spionbildene

Riktig nok er GLE et relativt nytt navn innført i 2015, men modellen som nå skal fases ut var jo egentlig ikke noe annet enn en faceliftet ML.

Nykommeren er endret fra topp til tå, og får en serie nye drivlinjer og teknikk som er ny for merket.

Mercedes fremhever en del tekniske nyvinninger som ser dagens lys – blant annet takket være at nye GLE har et 48V elektrisk system i stedet for tradisjonelt 12-volts.

E-Active Body er et hydropneumatisk aktivt dempersystem som kombineres med luftfjæringen og gjør at hvert hjul kan dempes individuelt.

48 volts systemet åpner også for hybridisering, og vi blir ikke overrasket om det kommer elektrisk kompressor i noen av motorene.

Active Tailback Assist oppdager køen før deg ved å bruke real time trafikkovervåking. Når du kjører med adaptiv cruise-kontroll reduseres hastigheten gradvis for å unngå at du må bråbremse om du plutselig oppdager køen like etter en sving.

Den samme assistenten lar deg aktivt følge rushtrafikken i hastigheter opp til 60 km/t, selv når den stopper helt opp og blir stående inntil et par minutter.

4Matic-systemet i kombinasjon med 6- og 8-sylindrede motorer og en kommende plug-in hybrid er hundre prosent variabelt når det gjelder fordeling av effekt mellom de akslene. Med firesylindrede motorer fordeles kreftene 50:50 mellom for- og bakhjul.

(artikkelen fortsetter)

Nye GLE har fått strukket akselavstanden med hele 80 mm og mangler bare 5 mm på tre meter, noe som selvsagt kommer interiøret til gode gjennom økt komfort – spesielt om man velger elektrisk justerbare bakseter.

Den ekstra plassen gir også for første gang mulighet for en tredje seterad i GLE. Avhengig av bakseteposisjonen får du et bagasjerom på 825 liter med fem seter, og hele 2055 liter når baksetene legges ned.

Energizing Comfort Control er en slags spa-funksjon som skal sørge for velvære for passasjerene. Det kombinerer musikk og interiørbelysning med et antall massasjefunksjoner. Vi får håpe det ikke er søvndyssende for sjåføren.

MBUX multimedia-systemet som først ble lansert i nye A-Klasse, har i GLE fått to store 12,3-tommers skjermer som standard.  Du har en rekke valgmuligheter med hensyn til hva og hvordan du vil vise informasjon på skjermene.

I første omgang lanseres den nye modellen som Mercedes GLE 450 4Matic med rekkesekser i kombinasjon med et lett hybridsystem. Bensinmotoren yter 367 hestekrefter og har et dreiemoment på 500 Newtonmeter.

I tillegg kan man for en kort periode hente frem et EQ-boost fra 48V-systemet som gir ytterligere 250 Nm og 22 hk. Kjekt når man skal foreta kjappe forbikjøringer, for eksempel.

Mercedes lover at flere motorer, inkludert diesel og ladbar hybrid med vesentlig lengre rekkevidde enn vi har sett til nå, vil følge kort etter lanseringen. Hører dere BMW

Nye GLE skal debutere på Paris-utstillingen neste måned, og den skal være på plass hos forhandlere i Europa og USA tidlig 2019. Bilen produseres i Tuscaloosa, Alabama for markeder jorda rundt. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Norgesdebut for Tesla Model 3
Det var tilløp til kø da Tesla åpnet dørene til første Model 3-visning på norsk jord i dag. Men den er her bare for at potensielle kunder kan se og røre, ikke kjøre den. De første kundebilene kommer først i 2019.
Les mer
layid-bilde1
Ny hydrogenbil fra Mercedes
Den ser nesten ut som en vanlig GLC, men under skallet skjuler deg seg noe nytt og fremtidsrettet.
Les mer
layid-bilde2
Her er ny 3-serie i M-drakt
Vi møtte nye BMW 3-serie i Paris, men amerikanerne får nå se en spesialutgave i LosAngeles om et par uker.
Les mer
layid-bilde3
Barsk ny Ranger fra Ford
Nå åpner Ford for bestilling av den tøffe Ranger Raptor. Men fortsatt er det en stund til du kan plassere den på gårdsplassen.
Les mer
layid-bilde4
Snart kommer BMWs nye toppmodell
Den er allerede på banen i racing-utgave, men snart vises også gateversjonen av BMW M8 Coupé. Her får vi en smakebit.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ladbar E-Klasse er bestillingsklar
Mercedes-importøren har hatt et meget begrenset antall ladbare modeller den siste tiden, men nå er nye alternativer bestillingsklare.
Les mer
layid-bilde6
Tarok blir navnet på VWs livsstil-pickup
Tarok blir navnet på den fem meter lange pickupen som Volkswagen premiereviste i helgen som konsept i Brasil. Men dessverre, ha ikke for store forhåpninger om å se den i Norge.
Les mer
layid-bilde7
Lexus UX skal koster fra 383.800 kroner
Med startpris på 383.800 kroner går nye Lexus UX 250h rett i strupen på BMW X1, Jaguar E-Pace, Mercedes GLA og Volvo XC40.
Les mer


layid-bilde8
Salgsklar Mercedes GLE
Les mer
toppsak-bilde9
Lanseringskalender 2018
Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små bilnyheter i 2018.
Les mer
layid-bilde10
En tøffere Focus
Les mer
layid-bilde11
Prisdumper VW e-Up med nye 20.000 kroner
Les mer
layid-bilde12
BMW 8-serie kabriolet til Norge med vårsola
Les mer
layid-bilde13
Kompakte Skoda Scala i strupen på VW Golf
Škoda løfter nå litt mer på sløret for den kommende familie-kombimodellen Scala. Den blir 4,36 meter lang og får bensinmotorer på 95, 115 og 150 hk. Diesel droppes.
Les mer
layid-bilde14
Ford GT Carbon Series slanket med 18 kilo
Carbon-serien av Ford GT kan bestilles fra 8. november, og du har 30 dager på deg før Ford setter strek.
Les mer
toppsak-bilde15
VW snart klar med liten pickup, vises først i Brasil
Ti år etter at VW viste det første konseptet på pickupen som skulle bli til Amarok er det nå klart for å en mindre, firehjulsdrevet og mer fleksibel pickup som konsept i Brasil. Denne bilen kan komme fortere til Norge enn du aner.
Les mer
layid-bilde16
Ferraris mareritt
Les mer
layid-bilde17
Leveringskø for Kia e-Niro til langt ut i 2020
Les mer
layid-bilde18
Endelig i Norge: Ford Transit Custom 4x4
Ford Transit Custom med firehjulsdrift debuterer i Norge på Oslo Motor Show med Extrem Konzepte i Tyskland som produsent og MS-RT Norge som importør.
Les mer
layid-bilde19
T-Cross kan bli VWs viktigste SUV i Norge
SUV-enes sterke posisjonen gjør at lille VW T-Cross blir en svært viktig bil for Volkswagen i Norge selv om den ikke kommer i elektriske eller hybride varianter.
Les mer
layid-bilde20
Lynk & Co på banen
Overraskende melding fra Lynk & Co - som ikke akkurat misbruker in-bokser - deres modell 03 kommer i en Racing-utgave. Bokstavelig talt, den skal delta i WTCR neste år.
Les mer
layid-bilde21
En liten hissigpropp
Brabus er glad i Smart-biler, og nå har de laget sin kraftigste utgave så langt: 125R. Dessverre får vi neppe se denne i Norge.
Les mer
layid-bilde22
Polestar, et bygg nærmere
Vi har vært med på åpningen av Polestars hovedkvarter i Göteborg. Vi visste at bil-innholdet i presentasjonen ville bli magert så vi kjørte likegodt ned i en Polestar.
Les mer
toppsak-bilde23
Porsche Taycan til under 700.000 kroner?
Porsches super-elbiler passer perfekt for norsk avgiftsfritak. Når Taycan trolig er her sent i 2019 kan prisen bli under 700.000 kroner. Og nå er også konsept-SUV-en Mission E Cross Turismo som en Shooting Brake av samme bilen bekreftet.
Les mer
layid-bilde24
Ferraris Paris
Ferrari var det eneste av merkene under Fiat-paraplyen som fant det umaken verdt å ta turen til Paris. Med tre ganske/helt nye biler, og den beste av dem alle - en mer enn 50 år gammel LM.
Les mer
layid-bilde25
Mercedes mer enn dobler el-rekkevidden på ladehybride GLE
Mercedes GLE ladehybrid får hele 100 km elektrisk rekkevidde, men er først tilgjengelig neste høst.
Les mer
layid-bilde26
X7 - BMWs største SUV
X7, BMWs digre SUV med plass til sju kan nå bestilles, koster fra 1.278.500 kroner og er på plass i Norge sent i mars neste år.
Les mer
layid-bilde27
Audi A1 Allroad på vei
Les mer
toppsak-bilde28
Skodas kompakte Scala erstatter anonyme Rapid
Rapid går ut og Scala kommer inn som Škodas nye våpen i Golf-klassen.
Les mer
layid-bilde29
Renaults nye elbil-oppskrift
Les mer
layid-bilde30
Nye plug-in hybrider fra Mercedes
To av tre nye Mercedes C-Klasse registrert de siste tre årene har vært ladbare hybrider. I E-Klassen er det fortsatt diesel som dominerer. Nå letter Mercedes på sløret om neste generasjon plug-in C- og E-Klasse.
Les mer
layid-bilde31
Pariss under utvikling
Et av lyspunktene på årets bilutstilling i Paris: Pariss er ikke død, de har samlet kapital til videre utvikling og er i rute med produksjon av en snacksy elektrisk roadster. Og en Formel E med tak!
Les mer
layid-bilde32
Hybridenes S-Klasse
Mercedes lanserer nå tredje generasjon hybrid S-Klasse. Hvis du er i markedet for en stor luksuslimousin er den verd å vurdere.
Les mer
toppsak-bilde33
Nytt alternativ i Mondeo-familien
Nå får endelig Ford et alternativ de har savnet i årevis - en hybrid stasjonsvogn.
Les mer
layid-bilde34
Qashqai får nye drivlinjer
Les mer
layid-bilde35
Et nytt merke er født
Les mer
layid-bilde36
Vietnam-bil i Paris
Dette var en stor premiere. Nye biler fra nytt bilproduserende land - presentert av David Beckham og to bemerkelsesverdige kvinner.
Les mer
layid-bilde37
Kineser på ramme alvor
Dersom GAC er kjent for noe som helst, må det være for å ha hatt en modell som het Trumpchi. Men etter en fremvisning i Paris må vi kanskje begynne å ta dem på alvor?
Les mer
layid-bilde38
Porsche bekrefter Speedster
Det er skummelt når man gjør som Porsche - viser en fremtidsmodell sammen med den 64 år gamle bilen som har vært inspirasjonen. Det blir fort en «hvilken er den fineste»-konkurranse. Så flaut hvis den gamle vinner.
Les mer