img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
75 bilder i galleri
Kompakt-Lexus rett rundt hjørnet
Den kompakte Lexusen har vi ikke behøvd å gjette oss til. Lexus viste den allerede for to år siden. Nå er den endelig på plass i produksjons-versjon.

Jeg skal til Stockholm neste uke for å dypdykke i den nye Mini-Lexus. Da den ble vist som overraskende konseptbil i Paris i 2016 het den UX, og sto på en akselavstand på 264 cm. 

Den de endelig viser nå heter UX, har en akselavstand på 264 cm, har nesten nøyaktig de samme utvendige målene selv om den har lagt på seg 10 cm i lengden.

Man kan jo spørre hva det er de har ventet med. Skal det fremdeles ta to år før de kan gjøre en fullt ferdig bil helt serveringsklar? Da har denne bransjen fremdeles en del å lære om produktutvikling.

Argumentene er selvfølgelig testing og sertifisering og så vente på den neste greia – her har man for eksempel ikke run-flat dekk. Man har ventet til man kunne få annen generasjon run-flat!

På utstillingene syntes jeg bilen så bra ut, men det skjer alltid noe når man ser den i trafikken.

Jeg er imidlertid litt imponert av Yoshihiro Sawas evner til å holde disiplin i rekkene. Han er visepresident hos Lexus med ansvar for Brand Design og har lansert den store Limitless LF-1 SUV-en tidligere i år, samtidig som han altså presenterer en annen SUV helt i den andre enden av markedet.

Og så klarer han å tegne en kompakt utgave i Frankrike, en bil som selvfølgelig er ganske annerledes enn alt vi har sett derfra før – bare se på jukse-skjermene, urban-cowboy-style, rundt hjulene.

Samtidig som han har latt California tegne en stor SUV med en helt annen smak og andre proporsjoner enn det vi er vant til derfra.

Men det er jo ikke annerledes bare for å være annerledes.

– Selv om vi alltid jobber human-centric – mennesket i sentrum – vet vi jo at fremdeles er det ytre hovedfaktoren når vi skal trekke til oss publikum. Så vi må ikke bare tenke på dem som skal bruke bilen, vi må også tenke på hvordan vi kan vekke følelser. Vi må tenke på tradisjoner, levemåte, holdninger. Alt dette må vi bygge inn i fasongen – det er ikke bare snakk om design, sier han.

Og han legger til at «siden vårt varemerke er ungt er det viktig for oss å være annerledes hvis vi ønsker å skape interesse».

Etter det jeg har lest meg til av spesifikasjonene er det mer enn nok til å fange interessen der også. En fullstendig ny plattform der en av drivlinjevariantene er en fjerde generasjon to-liters hybrid, og de lar deg velge mellom forhjulsdrift eller en versjon med en smart 4x4.

Et interiør som byr på mer enn de fleste, har de også – der elektronikken ser ut som den har en fabelaktig evne til å se analog ut, pluss et klima-anlegg der luftstrømmens kvalitet automatisk kobles mot hva som skjer i setene i retning av varme eller ventilasjon.

Nå er jeg såpass primitiv at jeg er litt mer interessert i aktive dempere som bruker både styreinput og sideveis g-krefter for å be demperne redusere krengning, og når jeg får høre at den har klassens laveste tyngdepunkt (594 mm) må jeg tilstå at jeg blir litt mer begeistret enn når jeg også blir servert en ekte Sonic Interaction Control som av en eller annen grunn justerer låten bilen lager når den kjører i S+ modus (!).

Jeg liker også å høre om alle komponentene som er bygget i aluminium eller andre lettmetaller, men akkurat der må jeg nok vente til Stockholm. I øyeblikket har jeg ikke peiling på hvor mye denne veier.

Det blir nok mye å skrive om etter det første virkelige møtet, men allerede nå kan vi slå fast at dette blir en bil Lexus MÅ jobbe med. For produsenten er denne det våpenet som skal brukes for å nå den magiske grensen på 100.000 biler i Europa. Det SKAL skje i 2020 – ellers er det garantert noen hoder som vil rulle.

Det skal bli spennende å høre hvordan Norge blir med på den turen.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2018
Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små bilnyheter i 2018.
Les mer
layid-bilde1
BMW Z4 for Europa
Vi har fått noen glimt av nye BMW Z4, men skal du se den i levende live må du til Paris om et par uker der den har sin Europa-premiere. Ellers må du vente til den kommer på markedet neste år.
Les mer
layid-bilde2
Fremtid - med tilbakeblikk
Peugeot har i dag sluppet de første bildene av et lekkert konsept som skal vises på Paris-utstillingen neste måned. Budskapet er at autonome biler også kan ha sjel.
Les mer
layid-bilde3
Seat gjør en Kodiaq
Seat lanserer sin tredje SUV i løpet av et par år. Tarraco blir storebror i familien som fra før består av Arona og Ateca, og den har mye til felles med Skoda Kodiaq.
Les mer
layid-bilde4
Her er Audi e-tron, og prisen blir …
Audi har i natt avduket SUV-en nordmenn i tusentall står på venteliste for å kjøpe. Her får dere all viktig informasjon og norske priser.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Viktig tilskudd
I fjor solgte Lexus 1000 biler i Norge. Da sier det seg at en ny modell med et realistisk salgsmål på rundt 400 er et viktig tilskudd. Her er det nemlig volum som teller.
Les mer
layid-bilde6
BMW viser glimt av fremtiden
Med Vision iNext gir BMW oss et glimt av fremtidens autonome elbil. Produksjonsmodellen kommer i 2021.
Les mer
layid-bilde7
Villbass med innebygd røykmaskin
Dersom du har hørt om Rezvani, så er det nok sportsbilene deres du kjenner. Men de har tilbud til offroad-fraksjonen også.
Les mer


layid-bilde8
Opels nye lommerakett
Les mer
toppsak-bilde9
To spesialer på Yaris
Blant attraksjonene Toyota skal vise på Paris-utstillingen er en oppdatert Yaris. I tillegg byr de på to spesialutgaver.
Les mer
layid-bilde10
Her er DS3 Crossback
Les mer
layid-bilde11
Her er Kias ProCeed
Les mer
layid-bilde12
Ny Mercedes GLE
Les mer
layid-bilde13
Honda Villikke Mk. 5
Det er jo akkurat som Honda ikke vil. I Europa solgte de så vidt 75.000 biler første halvår i år. I Norge, snaue 500 og 0,6 % markedsandel. Det er i hvert fall ikke bilenes skyld.
Les mer
layid-bilde14
Sniktitt på nye M-SUV-er
De som var på DTM-løp på Nürburgring i helgen fikk se to nye M-modeller fra BMW, lett kamuflerte.
Les mer
toppsak-bilde15
Elbilenes Mercedes
Det er to år siden Daimler-sjefen, Dieter Zetsche, viste frem EQ-konseptet i Paris og erklærte at «nå slår vi på bryteren». Det tok ganske lang tid før lyset kom på.
Les mer
layid-bilde16
Hot X2 fra BMW
Les mer
layid-bilde17
Verdens raskeste SUV?
Les mer
layid-bilde18
BMW setter standarden
BMW røper nå detaljene rundt en ny ladbar hybrid X5. De som har irritert seg over kort elektrisk rekkevidde har virkelig noe å se frem til.
Les mer
layid-bilde19
Ny Forester, for by og land
Femte generasjon Subaru Forester er på vei, men den skal lanseres på et par andre kontinenter før Europa og Norge står for tur.
Les mer
layid-bilde20
Klassiker i ny innpakning
Det kan være vanskelig å glemme en ungdomsforelskelse. Automobili Amos kan gjenskape minnene i helt ny innpakning. Men det koster.
Les mer
layid-bilde21
Her er Mercedes EQC
I kveld har Mercedes dratt lakenet av sin første el-SUV. Mange nordmenn står allerede på venteliste for å få bilen i 2019.
Les mer
layid-bilde22
Her kommer en ny volumselger
Forrige uke fortalte Toyota at Corolla-navnet relanseres i Europa. I dag får vi et første glimt av varianten som blir mest populær i Norge.
Les mer
toppsak-bilde23
Gatesmart Lexus - Noe du lurer på?
Stockholm er fin by det, men SÅ fin? To store billanseringer på innsiden av 36 timer, det må vel være en slags rekord?
Les mer
layid-bilde24
Kompakt-Lexus rett rundt hjørnet
Den kompakte Lexusen har vi ikke behøvd å gjette oss til. Lexus viste den allerede for to år siden. Nå er den endelig på plass i produksjons-versjon.
Les mer
layid-bilde25
BMW søker oppmerksomhet
Det kan virke som BMW ønsker mer oppmerksomhet rundt sine prototyper. For andre gang på kort tid sender de oss egne «spionbilder».
Les mer
layid-bilde26
Lada med forsmak på ny Niva
Det er lenge siden vi ble lovet en ny Niva. I Moskva er nå konsept-versjonen avduket.
Les mer
layid-bilde27
Slik blir Renaults nye russer
Les mer
toppsak-bilde28
Comeback for Corolla
Etter snart 12 år er det slutt for Auris. I stedet bringer Toyota er av verdens mest kjente modellbetegnelser tilbake til Europa.
Les mer
layid-bilde29
Progressiv Luksus???
Les mer
layid-bilde30
Bugatti for svingene
Nå er Divo her - med andre ord: Bugatti har allerede begynt å lage spesialversjoner av Chiron.
Les mer
layid-bilde31
Kalashnikov på hjul
Army 2018-utstillingen i Moskva er et stykke unna Pebble Beach. Men vi finner da ganske spennendenyheter der også.
Les mer
layid-bilde32
Spennende Audi-konsept
Pebble Beach var opprinnelig ment å hedre bilhistorien. Audi er (heldigvis) også en av dem som ikke har forstått akkurat det.
Les mer
toppsak-bilde33
I Infinitis lekegrind
I fjor viste Infiniti sin Prototype 9 på Pebble Beach. Da er det logisk at vi får nummer 10 i år. Men bortsett fra at den er elektrisk og morsom forteller de ingen ting.
Les mer
layid-bilde34
Her er nye BMW Z4
Les mer
layid-bilde35
Første SUV med RS-logo
Les mer
layid-bilde36
Sniktitt på ny Renault
Snart er det bilutstilling i Moskva, og der skal Renault vise et konsept som på sikt skal i produksjon.
Les mer
layid-bilde37
Opel viser fremtid
Opel avslører nå flere detaljer om sin nye konseptbil. Den blir en kompakt SUV, og du klarer antagelig å gjette hva slags drivlinje den skal utstyres med.
Les mer
layid-bilde38
BMW pisker opp stemningen
En ny generasjon 3-serie er snart lanseringsklar. Nå skaper BMW oppmerksomhet - ved å sende ut egne «spionbilder» tatt på Nordsløyfa.
Les mer