img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
51 bilder i galleri
Progressiv Luksus???
Etter to vulgære Maybach-innslag der de siste årene, er Daimler tilbake på Pebble Beach med en Mercedes-Benz. En EQ elektrisk Silver Arrow!

Dersom du følger postene til Daimlers designhøvding, Gorden Wagener på Instagram, er det nesten så du hører ham gå i fistel.

For fem dager siden teaset han «The Brand Aesthetic» slik vi ville få den servert i «progressiv luksus»-innpakning - han antydet hva som ville komme på Pebble Beach.

Så var det «en smak av morgendagens store greie». Deretter tok han helt av, men selv etter avdukingen hang han fast i progressive luxury og et blikk inn i «vår designfremtid».

Mener du alvor?

Hvis den progressive luksusen skal bety at man må skli seg over noen brede karosserisider for så å tyte ned i et ensomt sentralsete, og dra et jagerflydeksel over seg for å lukke resten av verden ute, så tror jeg jeg sier nei takk.

Som et gøyalt nikk til en ikke bare gloriøs fortid for mer enn 80 år siden, er den selvfølgelig helt i orden.  Det var ikke uten grunn at en av de Caracciola-kjørte rekordutgavene av 1937 Grand Prix-bilen W 125 var stilt ut sammen med den nye.

Men jeg har vel en følelse av at det opprinnelige karosseriforslaget, som var gjort av Mathias Schenker i Daimlers USA-studio, etterpå er tatt under behandling av Gorden Wagener. Den mannen har en tiltakende tendens til å gjøre ting ekstremt flamboyante.

Ikke bare når biler tegnes, men også når de beskriver. Progressiv Luksus liksom.

(artikkelen fortsetter)

Bilen er selvfølgelig enda en forsmak på den kommende EQ-serien med batterielektriske biler.

Men det eneste jeg umiddelbart ser som kan være spor av fremtidig design, er det blå lysbåndet mellom forlyktene og det røde båndet mellom baklysene. Og så er den bygget på den nye, modul-baserte elbil-plattformen.

Jeg tviler imidlertid på at produksjonsbilene vil få karosseri i karbonfiber, som denne har. Men kanskje vil vi kunne få kjøpt EQ-biler lakkert i Alubeam-fargen. Åpenbart valgt her for å bringe tankene tilbake til 30-årenes Sølvpiler.

Det ble ikke presisert at denne bilen virkelig har noen mobilitetshjelp på innsiden, men det ble fortalt om 80 kWh batteripakke og 738 hk og rekkevidde på 400 km.

I stedet for beskrivelse av denne bilen, høres det like mye ut som spesifikasjonene på det vi regner med blir et EQ-flaggskipet som selvfølgelig skal komme fra AMG som en rival til Porsche Paycan.

Men vi vet i hvert fall at Pebble-bilen måler 530 cm i lengden, ganske mye kortere enn W125 rekordbilen som kjørte 432,7 km/t for 80 år siden.

Det var det raskeste som noensinne var kjørt på offentlig vei – og den rekorden holdt helt til Koenigsegg knuste den i fjor. En Agera med Niklas Lilja bak rattet gjorde 445,6 km/t.  

Vi kan imidlertid ikke forlate Vision EQ Silver Arrow uten å ta med spill-elementet som vi selvfølgelig finner her også.

Selve kuppelen rundt føreren har en slags dobbelt panorama-rute som gir føreren et AR-blikk over omgivelsene.

Den kan for eksempel gi deg beskjed om hvilken av motorveifilene som tilbyr induktiv lading når du kjører over den. Eller du kan få bilene du kjører forbi til å se ut som historiske Mercedes-modeller.

Men du kan også koble inn en «virtuell racing coach» som vil kunne gi deg noen tips om hvordan du kunne komme enda kjappere rundt Rudskogen.

Er det det, kanskje, som er Progressiv Luksus? At du fremdeles skal få lov til å kjøre selv, men en robot skal fortelle deg hvordan? toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde1
BMW 7-serie oppgraderes
BMW har i dag presentert en oppgradert utgave av sin luksuriøse 7-serie. Lokasjonen for arrangementet var nok overraskende for enkelte.
Les mer
layid-bilde2
Hyundai presenterer ny racer
Hyundai viser en ny racerbil basert på Veloster. Den er tilpasset det internasjonale TCR-reglementet og skal i første omgang konkurrere i USA.
Les mer
layid-bilde3
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Gode tider i USA har gitt fart i salget av store biler. Fortsatt er Fords F-serie verdens soleklare pickup-vinner.
Les mer
layid-bilde4
Samleobjekt fra Subaru
Subaru benytter Detroit-utstillingen til å vise en spesialutgave av WRX.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Ny Ford Explorer, men ikke for Europa
Hybrid teknologi står sentralt når Ford nå lanserer sjette generasjon av den viktige SUV-en Explorer.
Les mer
layid-bilde6
Mustang Shelby til nye høyder
Med over 700 hester viser Ford sin hittil råeste Shelby Mustang på Detroit-utstillingen.
Les mer
layid-bilde7
Nissan med fremtidsglimt
Bilutstillinger og konsepter henger tett sammen. Til Detroit har Nissan med seg en futuristisk sportssedan.
Les mer


layid-bilde8
Supra er tilbake
Les mer
toppsak-bilde9
Elektrisk fra Cadillac
GMs luksusmerke har sluppet et par renderinger av noe som skal bli merkets første rene elbil.
Les mer
layid-bilde10
Første hybride Subaru
Les mer
layid-bilde11
Cadillac kompletterer SUV-linjen
Les mer
layid-bilde12
Nytt hint fra Lexus
Les mer
layid-bilde13
Mini-el med 350 km
Batterielektrisk mini-bil pleier å bety mini-rekkevidde. Når kinesiske Great Wall nå viser en bil på trehundreogfemti cm lengde, med like lang rekkevidde i kilometer, begynner det å bli spennende.
Les mer
layid-bilde14
Her er nye 911 Cabriolet
Bare seks uker etter at nye 911 Coupé debuterte i Los Angeles, følger den åpne utgaven etter.
Les mer
toppsak-bilde15
Første Range Rover Evoque i Norge
Mens I-Pace var den store nyheten fra Jaguar Land Rover i fjor, blir kompakt-SUV-en Range Rover Evoque årets store nyhet. Den nye modellen ble vist frem for pressen onsdag, mens de første kundebilene er ventet i mars/april.
Les mer
layid-bilde16
Zafira tilbake, i helt ny form
Les mer
layid-bilde17
Her er andre generasjon CLA
Les mer
layid-bilde18
To nye Leaf-modeller
Endelig lanseres Nissan Leaf med større batterikapasitet, men foreløpig i svært begrenset opplag og med lang leveringstid. Skjønt et halvt år kan vel også regnes som kort i dagens elbil-verden.
Les mer
layid-bilde19
Fra asfalt til røft terreng
Mange moderne SUV-er trives utvilsomt best på asfalt. Her har en Seat-tuner vist hva som er mulig med relativt enkle grep.
Les mer
layid-bilde20
Ny Supra, bilde for bilde
Toyota skal avduke sin nye Supra på Detroit-utstillingen om to uker. Men det lekker stadig ut bilder som viser hva vi har i vente.
Les mer
layid-bilde21
Ny Senna fra McLaren
Det er vel omtrent et år siden McLaren viste sin Senna-bil. Nå har en kunde bestilt en helt spesiell Senna variant av P1 GTR. For sikkerhets skyld døpt med Sennas kjælenavn, Beco, så det ikke skal bli forviklinger.
Les mer
layid-bilde22
Retro Mustang fra Russland
Et russisk selskap har laget en moderne drømmebil med klare referanser til en 1967 Ford Mustang Fastback.
Les mer
toppsak-bilde23
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.
Les mer
layid-bilde24
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.
Les mer
layid-bilde25
Klar for strengere krav
Mini har nå klargjort sine sprekeste modeller for nye utslippskrav.
Les mer
layid-bilde26
NIO lanserer sin andre SUV
Det går unna hos kinesiske NIO. Nå lanserer de sin endre SUV - ES6 blir en direkte utfordrer til BMWs kommende iX3.
Les mer
layid-bilde27
Rendyrket kjøreglede
Les mer
toppsak-bilde28
Symfoni for 12 sylindre
Nå har Aston Martin avslørt noe av det vi vanlig dødelige kan ha en viss glede av i forbindelse med den kommende Valkyrie. Låten. Wagner var ikke i nærheten.
Les mer
layid-bilde29
Skodas sporty SUV
Les mer
layid-bilde30
Karbon-egg
Königsegg har vist oss en Regera som er enda mer raffinert enn vanlig. Nakent karbon hele veien - med en finish de smarte svenskene har utviklet selv.
Les mer
layid-bilde31
Nissan med italiensk touch
Nissan bekrefter nå at de skal bygge en spesialutgave av GT-R i samarbeid med Italdesign. Selvsagt med en stiv prislapp.
Les mer
layid-bilde32
Fremtidens BMW
Det er verdenspremiere på BMW Vision iNEXT under den pågående bilmessen i Los Angeles. Konseptbilen gir innsikt i fremtidens personlige mobilitet.
Les mer
toppsak-bilde33
Golf 8, enda litt nærmere
Med en ny offisiell skisse er vi kommet enda litt tettere på neste års helt nye VW Golf.
Les mer
layid-bilde34
Skoda lanserer sin nye Scala
Les mer
layid-bilde35
Opels gjenbruks-konsept
Les mer
layid-bilde36
Kia e-Niro er snart her
NICE: 30 km kortere rekkevidde enn først oppgitt spiller ingen rolle for de 6000 som står i kø for å sikre seg Kia e-Niro så lenge bruksrekkevidden fortsatt er rundt 400 km for denne kompakt-elbilen.
Les mer
layid-bilde37
Lys i tunnelen for potensielle Tesla-eiere
Noen av dem har stått på venteliste et par år. Snart kan de som står øverst på reservasjonslisten for Tesla Model 3 få lov å bestille bilen.
Les mer
layid-bilde38
Jeep med plan
Det er visstnok mange som har lengtet etter den. Og nå kom Jeep endelig med produktet. En Wrangler med plan.
Les mer