img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
51 bilder i galleri
Progressiv Luksus???
Etter to vulgære Maybach-innslag der de siste årene, er Daimler tilbake på Pebble Beach med en Mercedes-Benz. En EQ elektrisk Silver Arrow!

Dersom du følger postene til Daimlers designhøvding, Gorden Wagener på Instagram, er det nesten så du hører ham gå i fistel.

For fem dager siden teaset han «The Brand Aesthetic» slik vi ville få den servert i «progressiv luksus»-innpakning - han antydet hva som ville komme på Pebble Beach.

Så var det «en smak av morgendagens store greie». Deretter tok han helt av, men selv etter avdukingen hang han fast i progressive luxury og et blikk inn i «vår designfremtid».

Mener du alvor?

Hvis den progressive luksusen skal bety at man må skli seg over noen brede karosserisider for så å tyte ned i et ensomt sentralsete, og dra et jagerflydeksel over seg for å lukke resten av verden ute, så tror jeg jeg sier nei takk.

Som et gøyalt nikk til en ikke bare gloriøs fortid for mer enn 80 år siden, er den selvfølgelig helt i orden.  Det var ikke uten grunn at en av de Caracciola-kjørte rekordutgavene av 1937 Grand Prix-bilen W 125 var stilt ut sammen med den nye.

Men jeg har vel en følelse av at det opprinnelige karosseriforslaget, som var gjort av Mathias Schenker i Daimlers USA-studio, etterpå er tatt under behandling av Gorden Wagener. Den mannen har en tiltakende tendens til å gjøre ting ekstremt flamboyante.

Ikke bare når biler tegnes, men også når de beskriver. Progressiv Luksus liksom.

(artikkelen fortsetter)

Bilen er selvfølgelig enda en forsmak på den kommende EQ-serien med batterielektriske biler.

Men det eneste jeg umiddelbart ser som kan være spor av fremtidig design, er det blå lysbåndet mellom forlyktene og det røde båndet mellom baklysene. Og så er den bygget på den nye, modul-baserte elbil-plattformen.

Jeg tviler imidlertid på at produksjonsbilene vil få karosseri i karbonfiber, som denne har. Men kanskje vil vi kunne få kjøpt EQ-biler lakkert i Alubeam-fargen. Åpenbart valgt her for å bringe tankene tilbake til 30-årenes Sølvpiler.

Det ble ikke presisert at denne bilen virkelig har noen mobilitetshjelp på innsiden, men det ble fortalt om 80 kWh batteripakke og 738 hk og rekkevidde på 400 km.

I stedet for beskrivelse av denne bilen, høres det like mye ut som spesifikasjonene på det vi regner med blir et EQ-flaggskipet som selvfølgelig skal komme fra AMG som en rival til Porsche Paycan.

Men vi vet i hvert fall at Pebble-bilen måler 530 cm i lengden, ganske mye kortere enn W125 rekordbilen som kjørte 432,7 km/t for 80 år siden.

Det var det raskeste som noensinne var kjørt på offentlig vei – og den rekorden holdt helt til Koenigsegg knuste den i fjor. En Agera med Niklas Lilja bak rattet gjorde 445,6 km/t.  

Vi kan imidlertid ikke forlate Vision EQ Silver Arrow uten å ta med spill-elementet som vi selvfølgelig finner her også.

Selve kuppelen rundt føreren har en slags dobbelt panorama-rute som gir føreren et AR-blikk over omgivelsene.

Den kan for eksempel gi deg beskjed om hvilken av motorveifilene som tilbyr induktiv lading når du kjører over den. Eller du kan få bilene du kjører forbi til å se ut som historiske Mercedes-modeller.

Men du kan også koble inn en «virtuell racing coach» som vil kunne gi deg noen tips om hvordan du kunne komme enda kjappere rundt Rudskogen.

Er det det, kanskje, som er Progressiv Luksus? At du fremdeles skal få lov til å kjøre selv, men en robot skal fortelle deg hvordan? toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2018
Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små bilnyheter i 2018.
Les mer
layid-bilde1
BMW Z4 for Europa
Vi har fått noen glimt av nye BMW Z4, men skal du se den i levende live må du til Paris om et par uker der den har sin Europa-premiere. Ellers må du vente til den kommer på markedet neste år.
Les mer
layid-bilde2
Fremtid - med tilbakeblikk
Peugeot har i dag sluppet de første bildene av et lekkert konsept som skal vises på Paris-utstillingen neste måned. Budskapet er at autonome biler også kan ha sjel.
Les mer
layid-bilde3
Seat gjør en Kodiaq
Seat lanserer sin tredje SUV i løpet av et par år. Tarraco blir storebror i familien som fra før består av Arona og Ateca, og den har mye til felles med Skoda Kodiaq.
Les mer
layid-bilde4
Her er Audi e-tron, og prisen blir …
Audi har i natt avduket SUV-en nordmenn i tusentall står på venteliste for å kjøpe. Her får dere all viktig informasjon og norske priser.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Viktig tilskudd
I fjor solgte Lexus 1000 biler i Norge. Da sier det seg at en ny modell med et realistisk salgsmål på rundt 400 er et viktig tilskudd. Her er det nemlig volum som teller.
Les mer
layid-bilde6
BMW viser glimt av fremtiden
Med Vision iNext gir BMW oss et glimt av fremtidens autonome elbil. Produksjonsmodellen kommer i 2021.
Les mer
layid-bilde7
Villbass med innebygd røykmaskin
Dersom du har hørt om Rezvani, så er det nok sportsbilene deres du kjenner. Men de har tilbud til offroad-fraksjonen også.
Les mer


layid-bilde8
Opels nye lommerakett
Les mer
toppsak-bilde9
To spesialer på Yaris
Blant attraksjonene Toyota skal vise på Paris-utstillingen er en oppdatert Yaris. I tillegg byr de på to spesialutgaver.
Les mer
layid-bilde10
Her er DS3 Crossback
Les mer
layid-bilde11
Her er Kias ProCeed
Les mer
layid-bilde12
Ny Mercedes GLE
Les mer
layid-bilde13
Honda Villikke Mk. 5
Det er jo akkurat som Honda ikke vil. I Europa solgte de så vidt 75.000 biler første halvår i år. I Norge, snaue 500 og 0,6 % markedsandel. Det er i hvert fall ikke bilenes skyld.
Les mer
layid-bilde14
Sniktitt på nye M-SUV-er
De som var på DTM-løp på Nürburgring i helgen fikk se to nye M-modeller fra BMW, lett kamuflerte.
Les mer
toppsak-bilde15
Elbilenes Mercedes
Det er to år siden Daimler-sjefen, Dieter Zetsche, viste frem EQ-konseptet i Paris og erklærte at «nå slår vi på bryteren». Det tok ganske lang tid før lyset kom på.
Les mer
layid-bilde16
Hot X2 fra BMW
Les mer
layid-bilde17
Verdens raskeste SUV?
Les mer
layid-bilde18
BMW setter standarden
BMW røper nå detaljene rundt en ny ladbar hybrid X5. De som har irritert seg over kort elektrisk rekkevidde har virkelig noe å se frem til.
Les mer
layid-bilde19
Ny Forester, for by og land
Femte generasjon Subaru Forester er på vei, men den skal lanseres på et par andre kontinenter før Europa og Norge står for tur.
Les mer
layid-bilde20
Klassiker i ny innpakning
Det kan være vanskelig å glemme en ungdomsforelskelse. Automobili Amos kan gjenskape minnene i helt ny innpakning. Men det koster.
Les mer
layid-bilde21
Her er Mercedes EQC
I kveld har Mercedes dratt lakenet av sin første el-SUV. Mange nordmenn står allerede på venteliste for å få bilen i 2019.
Les mer
layid-bilde22
Her kommer en ny volumselger
Forrige uke fortalte Toyota at Corolla-navnet relanseres i Europa. I dag får vi et første glimt av varianten som blir mest populær i Norge.
Les mer
toppsak-bilde23
Gatesmart Lexus - Noe du lurer på?
Stockholm er fin by det, men SÅ fin? To store billanseringer på innsiden av 36 timer, det må vel være en slags rekord?
Les mer
layid-bilde24
Kompakt-Lexus rett rundt hjørnet
Den kompakte Lexusen har vi ikke behøvd å gjette oss til. Lexus viste den allerede for to år siden. Nå er den endelig på plass i produksjons-versjon.
Les mer
layid-bilde25
BMW søker oppmerksomhet
Det kan virke som BMW ønsker mer oppmerksomhet rundt sine prototyper. For andre gang på kort tid sender de oss egne «spionbilder».
Les mer
layid-bilde26
Lada med forsmak på ny Niva
Det er lenge siden vi ble lovet en ny Niva. I Moskva er nå konsept-versjonen avduket.
Les mer
layid-bilde27
Slik blir Renaults nye russer
Les mer
toppsak-bilde28
Comeback for Corolla
Etter snart 12 år er det slutt for Auris. I stedet bringer Toyota er av verdens mest kjente modellbetegnelser tilbake til Europa.
Les mer
layid-bilde29
Progressiv Luksus???
Les mer
layid-bilde30
Bugatti for svingene
Nå er Divo her - med andre ord: Bugatti har allerede begynt å lage spesialversjoner av Chiron.
Les mer
layid-bilde31
Kalashnikov på hjul
Army 2018-utstillingen i Moskva er et stykke unna Pebble Beach. Men vi finner da ganske spennendenyheter der også.
Les mer
layid-bilde32
Spennende Audi-konsept
Pebble Beach var opprinnelig ment å hedre bilhistorien. Audi er (heldigvis) også en av dem som ikke har forstått akkurat det.
Les mer
toppsak-bilde33
I Infinitis lekegrind
I fjor viste Infiniti sin Prototype 9 på Pebble Beach. Da er det logisk at vi får nummer 10 i år. Men bortsett fra at den er elektrisk og morsom forteller de ingen ting.
Les mer
layid-bilde34
Her er nye BMW Z4
Les mer
layid-bilde35
Første SUV med RS-logo
Les mer
layid-bilde36
Sniktitt på ny Renault
Snart er det bilutstilling i Moskva, og der skal Renault vise et konsept som på sikt skal i produksjon.
Les mer
layid-bilde37
Opel viser fremtid
Opel avslører nå flere detaljer om sin nye konseptbil. Den blir en kompakt SUV, og du klarer antagelig å gjette hva slags drivlinje den skal utstyres med.
Les mer
layid-bilde38
BMW pisker opp stemningen
En ny generasjon 3-serie er snart lanseringsklar. Nå skaper BMW oppmerksomhet - ved å sende ut egne «spionbilder» tatt på Nordsløyfa.
Les mer