img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
45 bilder i galleri
Her er andre generasjon Q3
Større og mer komfortabel, spekket med elektroniske hjelpemidler. Her er Audi Q3 i helt ny innpakning.

Vi viste ferske spionbilder akkompagnert av datamanipulasjoner og spekulasjoner for en uke siden, og nå får vi offisiell informasjon og bilder fra Audi som forteller omtrent det samme.

Det er ingen tvil om at bilen ser mer sportslig ut enn sin noe tilårskomne forgjenger. Den har fått Audis nye grill i oktagon-design med vertikale striper, kombinert med nye lykter som «peker» mot grillen. Legg også merke til de elegante luftinntakene.

Lyktene leveres med tre ulike innmater, hvorav Matrix LED er den mest avanserte og benytter intelligent teknologi for å lyse opp veibane og -skuldre optimalt, uten å blende andre trafikanter.

Interiøret følger opp eksteriørdesignen og har mye til felles med det vi finner i større Audi-SUV-er som nye Q5 og storebror Q7, og sågar nylig viste Q8

Sentralt, øverst på dashbordet, troner en MMI berøringsskjerm rammet inn i sort høyglans. Både skjerm og betjeningsorganer for klimaanlegget er tiltet ti grader mot føreren for optimal ergonomi.

Sammenlignet med dagens modell er nye Q3 hele 97 mm lengre, 25 mm bredere og fem millimeter lavere. Den måler nå 4.485 x 1.856 x 1.585 mm. Dermed blir den både lengre og bredere enn erkerivalene BMW X1 og Mercedes GLA

Akselavstanden er strukket med hele 77 mm til 2.680 mm, noe som gir et mer romslig og fleksibelt interiør.

Baksetet kan skyves hele 150 mm i lengderetningen, alt etter som man prioriterer passasjerer eller bagasje. Kapasiteten er 530 liter med setene i bakre posisjon og 1525 liter når de legges ned, til sammenligning med 460 til 1465 liter hos forgjengeren.

Lasteromsgulvet kan justeres i tre nivåer, og hattehyllen kan lagres under gulvet om nødvendig.

(saken fortsetter)

Analoge instrumenter er en saga blott – selv basisutgaven benytter en 10,25-tommers skjerm som styres via knapper på rattet i stedet for tradisjonelle klokker.

De som går for toppversjonen MMI Navigation Plus får Audis virtuelle cockpit som gir en rekke valgmuligheter for hva som skal vises, inkludert kart fra navigasjonsanlegget.

Ellers får du tilgang til det meste av utstyr på komfort- og sikkerhetsfronten, så lenge du er villig til å betale prisen.

Foreløpig er det sparsomt med detaljer om drivlinjer, men fra introduksjonen skal Q3 leveres med tre alternative bensinmotorer og én dieselbrenner. Effekten spenner fra 150 til 230 hestekrefter.

Alle motorer er firesylindret med direkteinnsprøyting og turbo og er ifølge Audi kraftige, raffinerte og effektive. Sekstrinns manuell girkasse er standard, syvtrinns S tronic er alternativet for dem som foretrekker automat.

Nye Audi Q3 skal produseres ved Audis fabrikk i Györ i Ungarn, mens forgjengeren ble produsert ved Seat-anlegget i Martorell nær Barcelona. Seat trenger nok kapasiteten selv nå som de har så mange egne SUV-er

Den nye Q3-modellen kommer på markedet i november, så i løpet av et par måneder får vi nok mer informasjon om tekniske data, utstyrsnivåer og priser.

PS!
Hvis du syns landskapet på videoen ser norsk ut, så er det helt korrekt. En av våre lesere, Kjell Sverre Hatlen, kan fortelle at opptakene er gjort på Andøya, like nord for Bleik. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Noe du lurer på om Toyota RAV4?
Vi skal prøvekjøre nye Toyota RAV4 i Spania. Er det noe du lurer på om bilen?
Les mer
layid-bilde1
Infiniti konsept baner vei for el-SUV
Infinitis innslag på Detroit-utstilling er konseptbilen QX Inspiration. Den er et forvarsel om merkets først elbilsom skal på markedet i 2021.
Les mer
layid-bilde2
Cadillacs AMG / M Sport
Cadillac etablerer en egen divisjon som skal stå for de grommeste modellene. Først ut er CT6 V-Sport, og forhåndssalget starter i Detroit.
Les mer
layid-bilde3
Lanseringskalender 2019
Her er de viktigste bilnyhetene som kommer til Norge i 2019.
Les mer
layid-bilde4
Ny Mondeo hybrid klar for Norge
I dag er Ford Mondeo stasjonsvogn vist offentlig på bilutstillingen i Brüssel. Den er snart på plass hos norske forhandlere.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Prisene klare for ny Citroën
Citroën lokker med en startpris på 303.000 kroner for sine nye C5 Aircross, men tror flesteparten av kundene vil velge en toppmodell med full utstyrspakke.
Les mer
layid-bilde6
En Kia etter amerikansk smak
Kia har designet en SUV for å møte amerikanerne på hjemmebane. Her er det plass til hele familien. Og vel så det.
Les mer
layid-bilde7
Ansiktsløft for Ioniq
Etter bare tre år på markedet får Norges-aktuelle Hyundai Ioniq nå et ansiktsløft.
Les mer


layid-bilde8
VW nøyde seg med å redesigne US-Passat
Les mer
toppsak-bilde9
BMW 7-serie oppgraderes
BMW har i dag presentert en oppgradert utgave av sin luksuriøse 7-serie. Lokasjonen for arrangementet var nok overraskende for enkelte.
Les mer
layid-bilde10
Hyundai presenterer ny racer
Les mer
layid-bilde11
Ford solgte mer enn én million F-serie i fjor
Les mer
layid-bilde12
Samleobjekt fra Subaru
Les mer
layid-bilde13
Ny Ford Explorer, men ikke for Europa
Hybrid teknologi står sentralt når Ford nå lanserer sjette generasjon av den viktige SUV-en Explorer.
Les mer
layid-bilde14
Mustang Shelby til nye høyder
Med over 700 hester viser Ford sin hittil råeste Shelby Mustang på Detroit-utstillingen.
Les mer
toppsak-bilde15
Nissan med fremtidsglimt
Bilutstillinger og konsepter henger tett sammen. Til Detroit har Nissan med seg en futuristisk sportssedan.
Les mer
layid-bilde16
Supra er tilbake
Les mer
layid-bilde17
Elektrisk fra Cadillac
Les mer
layid-bilde18
Første hybride Subaru
De første bilene kommer til Norge mot slutten av året, men allerede nå starter Subaru-forhandlerne innsalget av sin første hybridmodell.
Les mer
layid-bilde19
Cadillac kompletterer SUV-linjen
Kanskje ikke kjappest på avtrekkeren, men nå har i hvert fall Cadillac klart å telle helt til 6. Deres nye crossover XT6 står på Detroitutstillingen nå.
Les mer
layid-bilde20
Nytt hint fra Lexus
Lexus viser en lekker åpen LC på Detroit-utstillingen. Foreløpig som konsept, men det drøyer neppe lenge før den kan kjøpes.
Les mer
layid-bilde21
Mini-el med 350 km
Batterielektrisk mini-bil pleier å bety mini-rekkevidde. Når kinesiske Great Wall nå viser en bil på trehundreogfemti cm lengde, med like lang rekkevidde i kilometer, begynner det å bli spennende.
Les mer
layid-bilde22
Her er nye 911 Cabriolet
Bare seks uker etter at nye 911 Coupé debuterte i Los Angeles, følger den åpne utgaven etter.
Les mer
toppsak-bilde23
Første Range Rover Evoque i Norge
Mens I-Pace var den store nyheten fra Jaguar Land Rover i fjor, blir kompakt-SUV-en Range Rover Evoque årets store nyhet. Den nye modellen ble vist frem for pressen onsdag, mens de første kundebilene er ventet i mars/april.
Les mer
layid-bilde24
Zafira tilbake, i helt ny form
Opel Zafira var blant de første tyske flerbruksbiler da den ble lansert for 20 år siden. Etter å ha vært borte fra markedet en stund kommer modellen nå tilbake, større og med langt flere valgmuligheter enn tidligere.
Les mer
layid-bilde25
Her er andre generasjon CLA
Mercedes benytter elektronikkutstillingen i Las Vegas til å vise sin nye CLA. Den overgår forgjengeren på de fleste områder.
Les mer
layid-bilde26
To nye Leaf-modeller
Endelig lanseres Nissan Leaf med større batterikapasitet, men foreløpig i svært begrenset opplag og med lang leveringstid. Skjønt et halvt år kan vel også regnes som kort i dagens elbil-verden.
Les mer
layid-bilde27
Fra asfalt til røft terreng
Les mer
toppsak-bilde28
Ny Supra, bilde for bilde
Toyota skal avduke sin nye Supra på Detroit-utstillingen om to uker. Men det lekker stadig ut bilder som viser hva vi har i vente.
Les mer
layid-bilde29
Ny Senna fra McLaren
Les mer
layid-bilde30
Retro Mustang fra Russland
Et russisk selskap har laget en moderne drømmebil med klare referanser til en 1967 Ford Mustang Fastback.
Les mer
layid-bilde31
Gallakjolenes venn
Den nyeste Lincoln-modellen blander inne litt historie uten at det blir kvalmt. Møt et 80-års minne: Lincoln Continental.
Les mer
layid-bilde32
Zagato fullfører kvartetten
Aston Martin lovte fire spesialutgaver av Vanquish fra Zagato. Her er nummer fire, i endelig utgave.
Les mer
toppsak-bilde33
Klar for strengere krav
Mini har nå klargjort sine sprekeste modeller for nye utslippskrav.
Les mer
layid-bilde34
NIO lanserer sin andre SUV
Les mer
layid-bilde35
Rendyrket kjøreglede
Les mer
layid-bilde36
Symfoni for 12 sylindre
Nå har Aston Martin avslørt noe av det vi vanlig dødelige kan ha en viss glede av i forbindelse med den kommende Valkyrie. Låten. Wagner var ikke i nærheten.
Les mer
layid-bilde37
Skodas sporty SUV
Det nærmer seg norsk lansering av Skodas første SUV med RS-betegnelse. Et fargerikt innslag på SUV-paletten.
Les mer
layid-bilde38
Karbon-egg
Königsegg har vist oss en Regera som er enda mer raffinert enn vanlig. Nakent karbon hele veien - med en finish de smarte svenskene har utviklet selv.
Les mer