img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
34 bilder i galleri
Her er andre generasjon Q3
Større og mer komfortabel, spekket med elektroniske hjelpemidler. Her er Audi Q3 i helt ny innpakning.

Vi viste ferske spionbilder akkompagnert av datamanipulasjoner og spekulasjoner for en uke siden, og nå får vi offisiell informasjon og bilder fra Audi som forteller omtrent det samme.

Det er ingen tvil om at bilen ser mer sportslig ut enn sin noe tilårskomne forgjenger. Den har fått Audis nye grill i oktagon-design med vertikale striper, kombinert med nye lykter som «peker» mot grillen. Legg også merke til de elegante luftinntakene.

Lyktene leveres med tre ulike innmater, hvorav Matrix LED er den mest avanserte og benytter intelligent teknologi for å lyse opp veibane og -skuldre optimalt, uten å blende andre trafikanter.

Interiøret følger opp eksteriørdesignen og har mye til felles med det vi finner i større Audi-SUV-er som nye Q5 og storebror Q7, og sågar nylig viste Q8

Sentralt, øverst på dashbordet, troner en MMI berøringsskjerm rammet inn i sort høyglans. Både skjerm og betjeningsorganer for klimaanlegget er tiltet ti grader mot føreren for optimal ergonomi.

Sammenlignet med dagens modell er nye Q3 hele 97 mm lengre, 25 mm bredere og fem millimeter lavere. Den måler nå 4.485 x 1.856 x 1.585 mm. Dermed blir den både lengre og bredere enn erkerivalene BMW X1 og Mercedes GLA

Akselavstanden er strukket med hele 77 mm til 2.680 mm, noe som gir et mer romslig og fleksibelt interiør.

Baksetet kan skyves hele 150 mm i lengderetningen, alt etter som man prioriterer passasjerer eller bagasje. Kapasiteten er 530 liter med setene i bakre posisjon og 1525 liter når de legges ned, til sammenligning med 460 til 1465 liter hos forgjengeren.

Lasteromsgulvet kan justeres i tre nivåer, og hattehyllen kan lagres under gulvet om nødvendig.

(saken fortsetter)

Analoge instrumenter er en saga blott – selv basisutgaven benytter en 10,25-tommers skjerm som styres via knapper på rattet i stedet for tradisjonelle klokker.

De som går for toppversjonen MMI Navigation Plus får Audis virtuelle cockpit som gir en rekke valgmuligheter for hva som skal vises, inkludert kart fra navigasjonsanlegget.

Ellers får du tilgang til det meste av utstyr på komfort- og sikkerhetsfronten, så lenge du er villig til å betale prisen.

Foreløpig er det sparsomt med detaljer om drivlinjer, men fra introduksjonen skal Q3 leveres med tre alternative bensinmotorer og én dieselbrenner. Effekten spenner fra 150 til 230 hestekrefter.

Alle motorer er firesylindret med direkteinnsprøyting og turbo og er ifølge Audi kraftige, raffinerte og effektive. Sekstrinns manuell girkasse er standard, syvtrinns S tronic er alternativet for dem som foretrekker automat.

Nye Audi Q3 skal produseres ved Audis fabrikk i Györ i Ungarn, mens forgjengeren ble produsert ved Seat-anlegget i Martorell nær Barcelona. Seat trenger nok kapasiteten selv nå som de har så mange egne SUV-er

Den nye Q3-modellen kommer på markedet i november, så i løpet av et par måneder får vi nok mer informasjon om tekniske data, utstyrsnivåer og priser.

PS!
Hvis du syns landskapet på videoen ser norsk ut, så er det helt korrekt. En av våre lesere, Kjell Sverre Hatlen, kan fortelle at opptakene er gjort på Andøya, like nord for Bleik. 


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Lanseringskalender 2018
Vi gir deg Norges mest komplette oversikt over store og små bilnyheter i 2018.
Les mer
layid-bilde1
BMW pisker opp stemningen
En ny generasjon 3-serie er snart lanseringsklar. Nå skaper BMW oppmerksomhet - ved å sende ut egne «spionbilder» tatt på Nordsløyfa.
Les mer
layid-bilde2
Design og teknologi
Her får du en god indikasjon på hvordan Audi e-tron quattro vil se ut, samt hvor effektivt den tar vare på energi som normalt går til spille.
Les mer
layid-bilde3
Tysk mikro-el i produksjon
Det er nøyaktig et år siden vi brukte en del plass på et nytt tysk bybilforslag. Nå er fabrikken bygget og bilen i produksjon.
Les mer
layid-bilde4
Ny Superbil fra Østerrike
En ny dag som ender på G. Det vil si en ny håndbygget, eksklusiv superbil som ser ut som den gjør 200 når den står parkert og med minst 1 hk. per kg vekt. Men hvorfor heter den Milan når den kommer fra Østerrike?
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
California i XXL-utgave
Selskaper som Fiat og Mercedes leverer chassis, og overlater til spesialfirmaer å bygge bobiler. Men hos Volkswagen gjør de hele jobben selv. Nå kommer et nytt og større alternativ.
Les mer
layid-bilde6
Kompakt, svensk på startstreken
Nå forteller svenskene bak den elektriske bybilen Uniti at den første er på hjul.
Les mer
layid-bilde7
Nye spionbilder: VW T-Cross
Den kommer ikke på markedet før neste vår, men nå kommer Volkswagen med flere avsløringer om kompakt-SUV-en T-Cross.
Les mer


layid-bilde8
Ny variant på Karoq
Les mer
toppsak-bilde9
Audi viser elektrisk superbil
Audi skal presentere en ny konseptbil på Pebble Beach om tre uker. «Emotion instead of Emission» antyder en elektrisk supersportsbil.
Les mer
layid-bilde10
Microlino blir lovlig
Les mer
layid-bilde11
Knoppskyting hos Glickenhaus
Les mer
layid-bilde12
Her kommer A-Klasse i ny fasong
Les mer
layid-bilde13
Ny Macan i Shanghai
Porsche har dratt sløret av en oppfrisket Macan. At det skjedde i Shanghai er ingen tilfeldighet.
Les mer
layid-bilde14
Her er andre generasjon Q3
Større og mer komfortabel, spekket med elektroniske hjelpemidler. Her er Audi Q3 i helt ny innpakning.
Les mer
toppsak-bilde15
Ariels fjerde
- Dette er en helt ny Ariel, sier sjefen, Simon Sanders. - Det eneste som er med fra den gamle er to pedaler og tank-lokket. Godt gjort, da, å få det til å se så likt ut.
Les mer
layid-bilde16
Cadillac med 1000 hester
Les mer
layid-bilde17
Oppdatert TT
Les mer
layid-bilde18
Leaf i NISMO-versjon
Dette høres umiddelbart veldig spennende ut. I Tokyo lanserer nå Nissan sin Leaf i en spennende Nismo-utgave.
Les mer
layid-bilde19
Amerikanske muskler
Amerikanerne gir ikke frivillig slipp på verken store trucker eller muskelbiler. Dodge Challenger er et klassisk navn, her i helt nye utførelser. Noe for ønskelista?
Les mer
layid-bilde20
BMW M viser lettvekter
Til helgens festligheter på Goodwood hadde BMW dresset opp en M2 for å vise frem nye muligheter.
Les mer
layid-bilde21
V12 viker for hybrid
Når Toyota nå viser sin tredje generasjon Century (modellen er jo bare 50 år gammel!) er V12-motoren hevet på dynga. Erstatningen er en pingle-hybrid.
Les mer
layid-bilde22
Hyundai tror fullt og fast på brenselceller
Brenselceller oppfattes fortsatt som fremtidens bilteknologi når Hyundai nå lanserer Nexo, andre generasjon med hydrogen på tanken.
Les mer
toppsak-bilde23
Supra på Goodwood
Toyota har med seg en prototyp på nye Supra til Goodwood Festival of Speed denne helgen. Men vi kan vise seg mer enn Toyota gjør frivillig.
Les mer
layid-bilde24
Ny Wrangler: Et tilbakeblikk framover
Hvis du ikke vet hva en Wrangler er, så ikke tenk på det. Hvis du vet det, vil du fort finne ut at denne er enda Wranglere enn noen gang tidligere. Tilhenger-fraksjonen vil elske den.
Les mer
layid-bilde25
Hyundai Kona: Flott elbil, laaang leveringstid
Hyundai Kona er virkelig en flott elbil. Men har du ikke skrevet kontrakt ennå, kan du ikke regne med å få bilen levert før i andre halvår 2020.
Les mer
layid-bilde26
Noe du lurer på om Honda CR-V?
Hondas CR-V var lenge verdens mest solgte SUV. Den posisjonen tapte den. Honda var også lenge et av de merkene på det norske marked med størst respekt. Det har vel også endret seg. Men nå kan vi kanskje få svar på noen spørsmål.
Les mer
layid-bilde27
Vito & Sprinter på strøm
Les mer
toppsak-bilde28
Snart på plass i Norge
SsangYong er nå klar med sin nye pickup på det britiske markedet. Innen den kommer til Norge om en måneds tid har den endret navn.
Les mer
layid-bilde29
Ny Wrangler-generasjon - spør i vei
Les mer
layid-bilde30
Abt med massivt skyv
Abt, kjent fra Formel E og som Audi-trimmer, har også krysset 1000-hesters grensen nå. Men på en ny og original måte.
Les mer
layid-bilde31
GT-R uten grenser
Her har vi et godt eksempel på at Italdesign jobber helt uavhengig av eieren: Volkswagen-gruppen. De kommer nemlig med en grenseløs Nissan.
Les mer
layid-bilde32
Sommer fra Fiat
Fiat har kommet med en sommerversjon av 500. Like etter viste GarageItalia sin versjon. De har gjort den til enda mer sol&strand.
Les mer
toppsak-bilde33
Sporty Insignia
Nå har Opel Norge mer konkret informasjon om Insignia GSi. På ett område ble vi litt overrasket.
Les mer
layid-bilde34
Viser e-tron-interiøret
Les mer
layid-bilde35
Jeg er mer enn bare én ting
Les mer
layid-bilde36
Hyundai forenkler
Når Hyundai nå lanserer en oppgradert Tucson, gjør de det enklere for kunden å velge. De påstår også at man får mye mer for pengene.
Les mer
layid-bilde37
Oslo-visitt for Bytes på hjul
Storfint besøk i Oslo: Byton - en av de mest spennene kinesiske start-up’ene, besøkte elbil-hovedstaden denne helgen.
Les mer
layid-bilde38
Ny Ford Focus på veien
PROVENCE: Ford lanserer fjerde generasjon Focus, mer sofistikert og komfortabel enn noen av sine forgjengere. Vi har kjørt den.
Les mer