img
img
img
img
img
img
img

Abonnement   |   Annonse- og mediainformasjon  |     BilNorge.no:  Bilnyheter   |   Biltester   |   Lanseringskalender   |   Nybilpriser & data 

bilde
img img img img img img
27 bilder i galleri
Splitter ny Golf stasjonsvogn
Den viktigste norske nyheten på Volkswagen Group Evening var utvilsomt Golf Estate – eller stasjonsvogn på godt norsk. Den blir en av Norges mest solgte.

Mandag kveld dro Volkswagen teppet av nye Golf stasjonsvogn – en helt ny bil som i motsetning til den meksikanske forgjengeren blir en ekte europeer. Den moderne bilen er inntil 105 kg lettere enn den utgående modellen – et godt utgangspunkt for lavere forbruk og utslipp.

Golf stasjonsvogn får motorer som spenner fra 85 til 150 hestekrefter, og det kommer en Blue Motion TDI-versjon med 110 hk som nøyer seg med 0,33 liter diesel på mila – tilsvarende et CO2-utslipp på bare 87 gram per kilometer.

På scenen i Genève står også en Golf stasjonsvogn med 4Motion – en sikker hit for vinterlandet Norge.

Selv om nye Golf stasjonsvogn er slanket betyr det ikke mindre lastekapasitet – snarere tvert om – bagasjerommet tar hele 605 liter, 100 liter mer enn forgjengeren! Med baksetene nedfelt er volumet 1620 liter – opp fra 1495 liter i dagens modell.

Fra fronten til B-stolpen (mellom dørene) er stasjonsvognen lik en 5-dørs hatchback. Bakfra ligner den storebror Passat. Total lengde på bilen er 4.562 mm – 307 mm mer enn 5-dørsutgaven.

Nye Golf stasjonsvogn kommer på markedet i august, og derfra og ut året regner importør Harald A. Møller med å selge 1500 eksemplarer i tillegg til 6000 av den vanlige Golfen og Golf Plus. Jeg vil gjerne se den bilmodell som kan varte opp med høyere volum på det norske markedet.


toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside

 

 
img img img img
toppsak-bilde
Dette er neste A4
SPIONBILDER: At ny A4 er rett rundt hjørnet er ingen hemmelighet, men hvordan den ser ut er foreløpig det. Disse bildene gir en pekepinn.
Les mer
layid-bilde1
Nye Passat - 20 prosent bedre
PRØVEKJØRT: Den er helt ny, men velkjent for alle som kjenner Volkswagen Passat fra før.
Les mer
layid-bilde2
Doldis i sentrum i Paris
Infiniti er et underlig fenomen. Totalt ukjent hos oss, og samtidig et merke som later til å gjøre så mye riktig. Kanskje det er veldig riktig å holde seg unna Norge også?
Les mer
layid-bilde3
Hytte-ekspressen
NETTKJØRT: For å teste en bil er det lite som slår det å sette ut på en skikkelig langtur. Så hva kan da være en bedre for Opel Insignia Country Tourer enn en real hyttetur?
Les mer
layid-bilde4
Oppdatert stor-Prius
Toyota oppgraderer sjuseter-Priusen sin for neste år. Utseende, materialfinish og utstyr får seg et løft.
Les mer
Fritekstsøk
layid-bilde5
Nei takk, ikke mer å drikke
Greia med kaktuser er at de trenger jo nesten ikke noe væskepåfyll. En eksperiment-Cactus på Paris-utstillingen speiler naturen: 0,2 liter/mil.
Les mer
layid-bilde6
Venturi pøser på
Venturi kaller seg pionér på elektriske sportsbiler. Dessuten feirer de 30 år. Feiringen skjer ved å pakke mer enn 400 hk ned i en buggy.
Les mer
layid-bilde7
Offensive Honda
Honda imponerte i Paris med flere nyheter enn noen andre. Tre såkalte prototyper sto der, men alle med signaler om at du skal få kjøpt dem neste år.
Les mer


layid-bilde8
Renault åpner nye dører
Les mer
toppsak-bilde9
Ferrari-hilsen til USA
I dag slutter Luca di Montezemolo i sjefjobben hos Ferrari, den han inntok i 1991. Hans siste modell feirer fabrikkens første 60 år i USA.
Les mer
layid-bilde10
Ujålet og praktisk
Les mer
layid-bilde11
Corsa med ny pennefører
Les mer
layid-bilde12
Lanseringskalender
Les mer
layid-bilde13
Tesla jager muskelbiler
Med 691 hester gjennom alle fire hjul er det klart at Tesla utfordrer de sportsligste tyske spesial-sedanene.
Les mer
layid-bilde14
Mazda2 for Europa
Det er fortsatt noen måneder til Mazdas nye småbil er klar for Europa, men nå letter Mazda på sløret.
Les mer
toppsak-bilde15
Fire nye 911
Porsche utvider 911-familien. Nå lanseres brobyggerne mellom Carrera S og GT3.
Les mer
layid-bilde16
Sjekk avgiftsendringene på alle biler HER!
Les mer
layid-bilde17
Mondeo-prisene klare
Les mer
layid-bilde18
Audi TT/TTS på veien
FØRSTEINNTRYKK: Vi dro til Spania for en forsmak på nye Audi TT og TTS. I tillegg til spanske landeveier la vi inn noen runder på den krevende Ascari-banen.
Les mer
layid-bilde19
Toyota overrasker
Det er ikke ofte Toyota overrasker med noe spennende og uventet. Det gjorde de i Paris, med sin C-HR.
Les mer
layid-bilde20
Sprekere Pulsarer
Nissans nye Golf-utfordrer er straks på plass i Norge med to prisgunstige motorer. Til våren kommer en sprekere modell. I tillegg gir Nismo noen hint om fremtiden.
Les mer
layid-bilde21
Mondeo! Endelig
Ford har kanskje ikke den mest fancy standen i Paris. Men nyheter har de. Flere enn de fleste.
Les mer
layid-bilde22
Kjapp VW Polo tilbake
Etter å ha vært borte fra Norge i noen år, er det snart klart for gjensyn med Polo GTI - nå med 192 hk og 5,7 sek til 100.
Les mer
toppsak-bilde23
XC90 er priset og klar
Vurderer du en ny Volvo XC90? Nå er prisene klare, og de første bilene kommer til Norge våren 2015.
Les mer
layid-bilde24
SsangYoungs fjortende
SsangYong har vist oss konseptbiler ganske mange ganger nå, uten at det har hendt noe mer. Skal vi tro på dem denne gangen?
Les mer
layid-bilde25
Fiats egen Jeep
Endelig er Fiat 500 X her. Bygget på Renegade-plattform, og så ser den faktisk skikkelig bra ut. Kan bli en suksess i det segmentet som for tiden vokser kjappest.
Les mer
layid-bilde26
Land Rover på båttur
Land Rover var de som sørget for at bilutstillingen markerte seg i byen. Midt på Seinen dukket bilen opp, i en slags før-premiere.
Les mer
layid-bilde27
Toppløs 458 Speciale
Les mer
toppsak-bilde28
Mazda MX-5 først neste høst
Til alle entusiaster som hadde gledet seg til å møte våren i ny Mazda MX-5: - Dessverre, bilen kommer ikke til Norge før etter sommerferien, sier Mazdas importdirektør Karianne Westby.
Les mer
layid-bilde29
Ny Vitara løfter Suzuki
Les mer
layid-bilde30
Lambo med forhjulsdrift
Nå har det tørna for Lambo. De viser en konseptbil som blant annet gir inntrykk av avmålthet og god smak. Men den mangler ikke krefter. Merkets sterkeste så lang.
Les mer
layid-bilde31
Ducati på fire hjul
En racing-utgave av superøkonomisten XL1 er Volkswagens glade gave til Paris-utstillings-besøkende. Men for dem som fulgte med på skolen var den ingen overraskelse.
Les mer
layid-bilde32
Peugeot jubilerer
30 år er gått siden Peugeot lanserte sin ikoniske 205 GTi. Det feires med en spesialutgave av en moderne slektning.
Les mer
toppsak-bilde33
En tredje TT
Audi har i dag dratt teppet av TT Sportback Concept. Foreløpig en ren showcar, men absolutt en bil som er realiserbar i fremtiden.
Les mer
layid-bilde34
Golf GTE som forventet
Les mer
layid-bilde35
På plass i Paris
Les mer
layid-bilde36
Honda fornyer bestselgeren
Hondas bestselger i Norge er CR-V. Snart blir den enda mer attraktiv for enda flere.
Les mer
layid-bilde37
Ny Fabia stasjonsvogn
Skoda har allerede vist sin nye Fabia i kombiutgave, men nå slipper de også offisielle bilder av stasjonsvognen. Den debuterer i Paris og kommer til Norge på nyåret.
Les mer
layid-bilde38
BMW X6 er priset
Den får sin verdensdebut i Paris til helgen og kommer til Norge i desember. Men allerede nå er prisene klare for nye BMW X6.
Les mer